Tarihe uzanan yolculuk Gümüş örücülüğü...

Tarihe uzanan yolculuk Gümüş örücülüğü...

Büyükçekmece Belediyesi, Halk Akademileri Sanat Merkezlerinde ilklere imza atmaya devam ediliyor.

   Emine Kuyucu’nun eğitmenliğini yaptığı Gümüş örücülüğü dersi bu yıl 20 öğrenciyle yola çıkarak unutulmaya  yüz tutmuş bir sanatı geleceğe aktarıyor.
   Tarihte ilk kez zırh yapımında kullanılan gümüş örücülüğü ardından Kafkaslarda süsleme sanatı olarak kullanılıyor.
Kafkaslardan Trabzon’a göç eden halkla birlikte bölgenin yöresel sanatı oluyor. Şıklığın, zarafetin, uyumun sanatı olarak göze çarpan Gümüş Örücülüğü’nün  çok değerli bir sanat olduğunu belirten Emine Kuyucu, “Küçücük bir gümüş kırıntısını dahi değerlendiriyoruz. Tarihte ilk başta savaşlarda ardından da süslemede kullanılan unutulmaya yüz tutmuş bu sanatı burada icra etmekten çok mutluyuz” dedi.
   Öğrencilerin  zaman içinde ev bütçelerine  ekonomik katkı sağlayacakları bu sanat dalını insanlara öğretmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten  Kuyucu ;” İnanıyorum ki halkımız her geçen gün bu güzel sanata  daha çok ilgi görecektir” şeklinde konuştu.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür eden öğrenciler, “Başkanımızın çabaları ve ilgisi sayesinde eve kapalı kalmayarak, kendi kendimizi terapi ediyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.