Türkiye’deki ilk  “Demir Sanatları Sergisi”

Türkiye’deki ilk “Demir Sanatları Sergisi”

Büyükçekmece Belediyesinin katkılarıyla, Orhan Halman’ın hazırlamış olduğu Çerkes Demir Sanatları sergisinin açılışı Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı gösteri salonunda gerçekleşti.

Açılış’ta konuşan Halman, Türkiye’de bir ilk olan serginin içeriğinden bahsederek, Kuzey Kafkasya’da mitolojik çağda yaşayan Çerkes halkının geçmişini, eskiden gelen kültürlerini ifade eden, yaklaşık 5 bin yıllık bir kültürün birikiminin bu sergiyle anlatıldığını söyledi. Düzce Köprübaşı, Ömer Efendi köyünde demir sanatlarıyla ilgili bir kültür müzesi kurduklarını belirten Halman, Türkiye’de ilk, dünyada ise sadece İsrail’de böyle bir müze bulunduğunu belirtti.

Büyükçekmece Belediyesi olarak ilklere çok alaşık olduklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, “Bu serginin ev sahipliğimizde yapılması tabiî ki çok önemli. Çerkeslerin yaşamı insanlarımızın çok ilgisini çekmiştir. Çünkü çok farklı bir kültürleri var. O kültürleri değerli hocam bizlere birazdan yakından anlatacak. Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr.Hasan Akgün adına sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Gerçekleşen açılış sonrasında katılımcılar tarafından sergi gezilerek, büyük beğeni topladı. Programın sonunda sürpriz olarak kendine özgü Çerkes çalgıları eşliğinde, Çerkes oyunları oynandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.