Vali Mutlu’dan şiir

Vali Mutlu’dan şiir

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programında kendi yazdığı bir şiiri okudu.

 Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen iftar programı farklı kesimlerden birçok tanınmış ismi bir araya getirdi. 'Ramazan'da bizim Muharrem de bizim' temalı iftar organizasyonuna İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı. 


Mutlu, programda yaptığı konuşmada, "Benim oğlum Hasan. İsmi Ehl-i Beyt'den olan birisi. Ağabeyim Ehl-i Beyt'in kahramanı ve gözbebeği Hz. Ali'nin ismini taşıyor. Yengemin adı Fatma. Bizim toplumumuz Ehl-i Beyt toplumudur. Bizim toplumumuz Resulullah (sav)'ın izinden giden toplumdur. O nedenle bugün ayrısı gayrısı olmayan bir iftarda bir aradayız. Ehl-i Beyt'in izinden yürüyen bir cemaat, Cem Grubu olarak ayrılıkları bir tarafa bırakıp burada da öbür dünyada da buluşmak üzere yola çıkanların bir araya geldiği müstesna bir akşamda bir aradayız." ifadelerini kullandı. 

Dün gece çok duygulandığını ve gece iki sıralarında sosyal paylaşım sitesinde takipçileri ile duygu yüklü sözler paylaştığını hatırlatan Vali Mutlu, yazdıklarını kürsüden davetlilerle paylaştı. 

Mutlu, kürsüden şu şiiri okudu: 

"Bu Öğretmenler Günü'nde hasretimi gidereyim, 

Uzat hocam nerdeysen ellerinden öpeyim. 

Bir küçücük adamdım, yıllar geçti büyüdüm, Makamlar büyüdükçe Elhamdülillah küçüldüm. 

Benim canım hocam şimdi kaçtır bilmem notum, Eksik kalan hizmetlerden bil ki kırık iki kolum. 

Gayem değil bu vakitlerde şiir yazmak, Arşa çıkan duygulara belki biraz dizgin vurmak. 

Hocam yarın gün hem senin hem Kerbela'da şehitlerin, 

Rabbim bize sabır versin, ağlıyorken hep ümmetim. Uyumayız artık biz bu dert dolu kanlı zifir gecede, Gelin canlar birleşelim bu acının rahmetinde." 

Bu şiirin ardından Vali Mutlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben devletin bir yöneticisiyim aynı zamanda bir insanım. Bizim insan yönümüz onu tamamlayan duygu yönümüz önemli. Duygularımızı iyi paylaşmamız lazım."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.