YEMEKLERİ ALTIN KAZANDIRDI

YEMEKLERİ ALTIN KAZANDIRDI

Bağcılar Belediyesi 5 farklı kategoride Yemek Yarışması düzenledi. Yarışmaya yoğun ilgi gösteren ev hanımları birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

 YEMEKLERİ ALTIN KAZANDIRDI

Bağcılar Belediyesi 5 farklı kategoride Yemek Yarışması düzenledi. Yarışmaya yoğun ilgi gösteren ev hanımları birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Ünlü gurmelerin jüri üyeliğinde gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenler altınla ödüllendirildi. yarışmada Hamur İşleri kategorisinde Fadine Keşvelioğlu, Zeytin Yağlılar’da Rahime Özer,  Ev Yemeklerinde Ayşe Tomruk, Tatlılarda Ayşe Küllü, Yöresel Çorbalarda Halime Özdemir birinci oldular.  Yarışmada birinci olanlar tam altınla, ikinci olanlar yarım altınla, üçüncü olanlar ise çeyrek altınla ödüllendirildi.

Tarih boyunca köklü medeniyetlerin kurulduğu Anadolu’da zengin bir yemek kültürünün bulunduğuna dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu zengin kültürün korunması ve daha da zenginleştirilmesi gerektiğini söyledi. Buna bir katkı olsun diye her yıl yemek yarışmalarının gerçekleştirildiğini hatırlatan Çağırıcı, özellikle yerel ölçekteki damak tatlarının tanıtımının yapılması gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.