Yerli Harry Potter'da geri sayım

Yerli Harry Potter'da geri sayım

Türkiye'nin ilk fantastik çocuk filmi Hititya: Madalyonun Sırrı, Şubat ayında vizyona girecek.

 Türkiye'nin ilk fantastik çocuk filmi Hititya: Madalyonun Sırrı, Şubat ayında vizyona girecek. Başrollerini Emir Berke Zincidi, Nehir Çağla ve Egemen Zincidi gibi çocuk oyuncuların paylaştığı filmde, arkeolog bir babanın ve özel güçlere sahip bir annenin çocukları olan Alaz, Nehir ve Yaman'ın; paralel bir evren olan Hititya'ya geçerek özel güçlere sahip olmaları ve annelerine kavuşmak için kötülükler dünyasının efendisiyle savaşmaları anlatılıyor. 

Alman- Türk ortaklı bir şirketin finanse ettiği 5 milyon dolar bütçeli filmin dağıtıcılığını Warner Bross yapacak. 2013 yılının Şubat ayında vizyona girecek filmin, 300 kopyayla Türkiye, Belçika, Hollanda ve Almanya gibi ülkelerde gösterimi planlanıyor. 

Başrollerini Emir Berke Zincidi, Nehir Çağla ve Egemen Zincidi gibi çocuk oyuncuların paylaştığı filmde; ünlü Alman oyuncu Bruno Eyron, Gürkan Uygun, Ebru Cündübeyoğlu, Serra Yılmaz, Avni Yalçın, Mustafa Uğurlu gibi sinema sektörünün önemli isimleri rol alıyor. Filmin yönetmenliğini ise Ulaş Şimşek ve Cengiz Deveci yapıyor. 

PARALEL EVRENDE MACERA

Anadolu topraklarında geçen Hititya Mitolojisi'nden yola çıkılarak anlatılan hikayenin büyük bir bölümü, Kapadokya'da çekildi. Hikayesini Filiz Zincidi'nin kaleme aldığı, Almanya'dan gelen ve 100'ün üzerinde çocuk senaryosu yazmış olan Mr. Thomas Brückner ve yetkili ekip tarafından senaryolaştırılan hikayede, arkeolog bir babanın ve özel güçlere sahip bir annenin çocukları olan Alaz, Nehir ve Yaman'ın; paralel bir evren olan Hititya'ya geçerek özel güçlere sahip olmaları ve annelerine kavuşmak için kötülükler dünyası efendisiyle savaşmaları anlatılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.