Yıldız kısa film festivali başlıyor

Yıldız kısa film festivali başlıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sinema Kulübü tarafından organize edilen 9. Yıldız Kısa Film Festivali, sanatseverler ile öğrenciyi bir araya getirecek.

 Yola çıktığı günden bu yana sinemaseverlerin ilgisiyle büyüyen Türkiye’nin ilk ve bağımsız öğrenci organizasyonu Yıldız Kısa Film Festivali dokuzuncu kez sinemaseverlerle buluşuyor. Y.T.Ü. Sinema Kulübü tarafından düzenlenen, jüriliğini sinema sektörünün özgün ve seçkin isimlerinin oluşturduğu festivalin son katılım tarihi ise 29 Nisan 2013.

13 Mayıs tarihinde açılış etkinlikleriyle başlayacak olan festival hafta boyunca yapılacak gösterimlerle devam edecek, 17 Mayıs akşamı gerçekleşecek olan ödül töreni ve kokteyl ile son bulacak. Y.T.Ü. Davutpaşa ve Beşiktaş kampüslerinde gerçekleşecek olan etkinliklerde, hafta boyunca yapılacak olan gösterimlerin yanı sıra; panel, söyleşi ve atölyelerle katılımcılara keyifli anlar sunmayı amaçlayan festival herkese açık.


Kısa film yarışması


Festival Kapsamında düzenlenecek yarışma bölümüne ulusal çapta tüm öğrenciler katılabilecekler. Yarışmaya katılan filmler, YTÜ Sinema Kulübü danışmanı Uğur Kutay başkanlığında, YTÜ Sinema Kulübü Festival Ekibinden oluşan ön jüri tarafından değerlendirilecek. Ön jüri değerlendirmesinden geçen filmler arasından kurmaca, canlandırma ve deneysel dallarda ilk üçe giren filmler esas jüri tarafından belirlenirken, esas jürinin belirlediği her dalda en iyi üç film ve özel ödül olmak üzere toplam on film gala gecesinde ödüllendirilecek.



Kısa film gösterimleri


Festivale kabul edilen filmlerin gösterimleri 13 Mayıs ve takip eden hafta boyunca Y.T.Ü. Beşiktaş kampüsündeki gösterim mekanlarında izleyicilerle buluşacak. İnternet ve diğer basın organlarıyla duyurusu yapılacak program içerisinde yerli yapımların yanı sıra uluslararası festival seçkileri de bulunacak. Katılımın tüm sinemaseverlere açık ve ücretsiz olduğu etkinlikte açık hava gösterimine de yer verilirken, finale kalan filmler, yıl boyunca çeşitli gösterimlerle izleyicilerle buluşacak.


Paneller ve söyleşiler


Festival kapsamında sinema dünyasından seçkin konukların katılımıyla, sinema ve kısa film üzerine panel ve söyleşiler düzenlenecek. Bu etkinliklerle; sinemayla ilgilenen gençlerle profesyonellerin bir araya getirilip, düşünce ve birikimlerin paylaşılabildiği bir platform oluşturulacak. Toplantı, söyleşi ve sosyal etkinliklerle, genç sinemacılar arasında iletişim ve dayanışmayı güçlendirmek hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.