Havucun bir yararı daha bulundu

Stanford Üniversitesi Tıp Okulu'nda görevli araştırmacılar yaptıkları çalışmada betakarotenin tip 2 şeker hastalığı riskini düşürdüğünü tespit ettiklerini açıkladılar.

Gözlere olan faydası herkes tarafından bilinen havucun bir yararı daha ortaya çıktı. Yapılan araştırma sonuçlarına göre havuçta da bulunan, meyve ve sebzelere kırmızı ve turuncu rengi veren Betakaroten isimli besin maddesinin şeker hastalığına karşı genetik yatkınlığı olan kişilerde tip 2 diyabet riskini düşürebildiği belirlendi.

Huffingtonpost'ta yer alan habere göre, Stanford Üniversitesi Tıp Okulu'nda görevli araştırmacılar yaptıkları çalışmada betakarotenin tip 2 şeker hastalığı riskini düşürdüğünü tespit ettiklerini açıkladılar.

KANSER RİSKİNİ DE DÜŞÜRÜYOR
Daha fazla araştırma yapılıncaya kadar beta karotenin diyabeti önleyebileceğini söylemenin mümkün olduğunu belirten bilim adamları, bol miktarda beta karoten ve diğer karotenoid tüketiminin kanser ve diğer hastalık risklerini de düşürdüğünü ifade ettiler. Bu nedenle fazladan yiyeceğiniz havuç, tatlı patates, bal kabağı gibi birkaç sarı-turuncu sebze yemek oldukça faydalı.

Ayrıca yine aynı araştırmada, E vitamininin "gamma-tocopherol" olarak bilinen formunun tip 2 diyabet riskini artırdığını belirlediler. Ancak bu durum daha çok çekirdeklerde ve kabuklu yemişlerde bulunan E vitamininin sağlık için kötü olduğu anlamına gelmiyor. Beta karotenin mi yoksa E vitamininin mi tip 2 diyabeti önlediği ya da tip 2 diyabete neden olduğunu tam olarak tespit etmek için ise daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Evde Kan Alma Hizmetiyle Hangi Testler Yapılabilir?
Lazer Teknolojisi İle Yara İzlerine Son