Kağıt tarih oldu

Ankara, Çankırı, Samsun ve Sinop'ta pilot uygulamaya konulan ve başarılı sonuçlar alınan ‘e-Sevk Projesi’ bugün itibariyle bütün Türkiye’de hayata geçti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından e-sevk uygulamasına ilişkin basın açıklaması yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, e-sevk sisteminin hastaların başka ildeki hastaneye sevk edilmesi ile ilgili işlemlerin elektronik ortama aktarılmasını amaçladığı belirtildi. İlk olarak Sinop, Samsun, Çankırı ve Ankara’da pilot uygulamaya konulan ve başarılı sonuçlar alınan e-Sevk Projesi’nin bugün itibariyle bütün Türkiye’de hayata geçtiği bildirildi.

PROJENİN UYGULANMASIYLA KAĞIT SEVK TARİH OLDU

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ayda ortalama 83 bin olmak üzere yılda yaklaşık 1 milyon hasta sevkinin yapıldığı ifade edilerek, son 1 ay içinde 12 bin 57 kişinin sevkinin elektronik olarak yapıldığı vurgulandı. Hastane yazılımlarının tamamlanmasının ardından sevklerin yüzde 90’ının elektronik ortamdan yapılacağı belirtilerek şunlar kaydedildi:“Uygulamayla, yol ve gündelik ödemeleri daha kısa sürede yapılacak. Sevk belgesindeki hata ve eksiklikler nedeniyle hastaların mağdur olmasının önüne geçilecek ve usulsüzlükler engellenecektir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Evde Kan Alma Hizmetiyle Hangi Testler Yapılabilir?
Lazer Teknolojisi İle Yara İzlerine Son