11. Grup Derbisinde Gülen Taraf Gerçek Kuzey Oldu..1-5

11. Grup Derbisinde Gülen Taraf Gerçek Kuzey Oldu..1-5

İstanbul U-13 Ligi 11. Gurupta Şampiyonluğun En Büyük Favorilerinden Boğaziçi İle Gerçek Kuzey Takımları Beşiktaş Bld. Çilekli Arena Stadında Karşılaştılar.

Maç, Çilekli Arena Stadında bunaltıcı sıcağın hakim olduğu öğle saatlerinde oynandı. Maça her iki takım taraftarlarının yanında maçı olan diğer takım taraftarları da yoğun ilgi gösterdi. Oyuna, her iki takımda kontrollü başladı. Maçın ilerleyen dakikaları, ilk yarıda skor avantajını sağlayarak rahatlamak isteyen Gerçek Kuzey’in ataklarına sahne oldu. Dakikalar 8’i gösterdiğinde, ceza sahası sol çaprazında Gerçek Kuzey’in bir atağında Boğaziçi defansı topu kalecisi Kubilay ile oynadı. Ancak Kubilay’ın atılan bu geri pasta, uzaklaştırmak isterken topa kontrolsüz bir şekilde vuruşu, havalanarak ceza sahası içinde Yiğit’in önünde kaldı. Yiğit hareket halindeki topa aşırtma bir vuruş ile kalecinin uzanamayacağı köşeye göndererek takımını 0-1 öne geçirdi. Golden sonra, mağlubiyetten kurtulmak isteyen Boğaziçi takımının sıklaşan atakları görüldü. Artan bu baskısı sonucu, dk.18’de gelişen ataklardan birinde ceza sahasına soldan yapılan gelişi güzel ortada, top Meriç’in dizine çarpması sonucu havalanarak kaleci Emre’nin üzerinden Gerçek Kuzey kalesine gol oldu. 1-1. Gol, Boğaziçi takımını desteklemeye gelen Dikilitaş taraftarlarının takımları lehine yaptığı tezahüratlarla sevinç gösterisi yaşamasına neden oldu. Yedikleri gol ile oyuna tekrar ağırlığını koyan Gerçek Kuzey, Boğaziçi yarı sahasına oyunu yıkarak ataklarını sıklaştırmaya başladı. 21’inci dk.da kullanılan korner atışında ön direkte Boğaziçi defansı tarafından uzaklaştırılmaya çalışılan top arka direkte Yiğit’in önüne düştü. Yiğit demarke vaziyette topa vurmakta acele edince top üstten auta gitti. 24’üncü dk.da gelişen bir atakta ceza sahası dışında topla buluşan Onur soğukkanlı hareketler ile önünü boşaltarak sert vurdu. Müdahale edemeyen kaleci Kubilay’ın bakışları arasında top ağlarla buluştu. 1-2. 27’nci dk.da kullanılan taç atışında ceza sahası içinde topla buluşan Ergin’e defansın kontrolsüz müdahalesinde hakem penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Ergin’in sert şutu direkte patladı. Kolu kırıldığı için takımdan bir süre uzak kalan Ahmet Efe 29’uncu dk.da kaptığı topu sürerek sol çaprazdan ceza alanına girer girmez çektiği sert şut kaleci Kubilay’ın müdahalesi ile kornere çıktı. Bu pozisyondan sonra başka gol olmayınca ilk yarı Gerçek Kuzey’in 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarı, ilk yarı gibi çekişmeli bir maça sahne olması beklenirken Gerçek Kuzey Sporun bariz üstünlüğüne sahne oldu.



İkinci yarının tamamında oyunun üstünlüğünü elinde bulunduran Gerçek Kuzey oyunu rakip sahaya yıkarak atak üzerine atak geliştirdi. 35’inci dk.da Ahmet Efe’nin yerine Berk Meriç oyuna girdi. 40’ıncı dk.da kaçırdığı penaltıyı telafi ettirmek isteyen Ergin orta saha yakınlarında kontrol altına aldığı topla ceza sahasına girdi. Kalecinin müdahale etmek istediği top tekrar Ergin’in önünde kalınca, kaleciyi de geçen Ergin boş kaleye topu bıraktı.1-3. Skor üstünlüğünü garantileyen Gerçek Kuzey’in antrenörü Tayfun UZUNKAYA 42’nci dk.da yorulan oyuncularından Yiğit’in yerine Mücahit’i, Meriç’in yerine Kadir TEMUR’u ve kalecileri Emre’nin yerine yedek kaleci Batu’yu alarak oyuncu değişiklikleri yaptı. 49.dk.da Onur güzel oyununu kendisinin ikinci takımının 4.golünü atarak süsledi. 1-4. Bu golden sonra oyundan iyice düşen Boğaziçi 55’inci dk.da Alparslan’ın ayağından kalesinde 5.golü gördü. Atılan bu golle Gerçek Kuzey özellikle ikinci yarıda oynadığı etkili oyunla Boğaziçi Sporu 5-1 yenerek haftayı 3 puanla kapatmanın yanında rakibi Boğaziçi’nin yerine 2.liğe yükseldi



BOĞAZİÇİ 1-GERÇEK KUZEY 5

SAHA : Çilekli Arena Stadı
HAKEM : Gökmen Çevirgen
SAHA KOMSERİ : Hasan SAĞLAM
BOĞAZİÇİ : Kubilay **(Mehmet*), Ozan***, Furkan***, Emir**, Can**, Alper**, Murat**, Alphan***, Yasin**, Nihat***, Emir Bilal**
YEDEKLER : Mehmet, Can, Berke, Burak, Mert Taha
GERÇEK KUZEY : Emre***(Batu**),Samet Can***, Emirhan****, Kadir***, Ergin****, Alparslan***, Samet***, Meriç***(Kadir Temur**), Onur****,Ahmet Efe *** (Mert**), Yiğit***(Mücahit**).
ANTRENÖR: Tayfun UZUNKAYA
YEDEKLER : Batu, Mert, Berkay, Murat, Mücahit, Kadir Temur.
GOLLER : Yiğit (Dk. ,Meriç K.K. (Dk.18), Onur(2) (Dk.24-49), Ergin (Dk.40), Alparslan (Dk.55)



Şampiyonluğun güçlü adaylarında Gerçek Kuzey takımı...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.