2020 Olimpiyatları için Tek Çare Altın Madalya

2020 Olimpiyatları için Tek Çare Altın Madalya

İstanbul Güreş İhtisas Spor Kulübü sporcularından güreşçi Burak Abdullah Soytürk Londra Olimpiyatları’nda asıl hedeflerinin 2020 İstanbul Olimpiyatları olduğunu ifade etti.

Yapılan araştırmalara göre, 1936–2008 yılları arasında olimpiyatlarda ülkemize altın madalya getiren sporcularımızın yüzde 90’ını güreşçiler oluşturuyor. Toplam 37 altın madalyanın 28 tanesini ülkemize taşıyan milli güreşçilerimizin kadın takımı ilk kez bu yıl olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. İstanbul Güreş İhtisas Spor Kulübü sporcularından güreşçi Burak Abdullah Soytürk "Londra'daki Olimpiyatlarda Türkiye’nin asıl hedefi ‘2020 İstanbul Olimpiyatları” Londra'da yarışacak olan sporcularımızın kendilerinden sonraki kuşaklara bir jest yapması için çok çabalaması gerekmektedir. Olimpiyat oyunlarına çok fazla sayıda sporcu ile katılmak elbette 2020 için çok önemli ama daha da önemlisi madalya, ondan da önemlisi altın madalyadır’’ şeklinde konuştu. 

Grekoromen stilde kalifikasyonlar başladığından beri tarihimizde ilk kez tam takımla katılacağımızı belirten Soytürk, Londra Olimpiyatları'nda Türkiye adına kota alan güreşçilerimiz hakkında şu bilgileri verdi;

Serbest stilde 55 kg. Ahmet Peker, 66 kg Ramazan Şahin , 84 kg İbrahim Bölükbaşı ,96 kg  Serhat Balcı, 120 kg Taha Akgül.
Grekoromen stilde 55 kg Ayhan Karakuş 60 kg Rahman Bilici 66 kg Atakan Yüksel 74kg Selçuk Çebi 84 kg Nazmi Avluca 96 kg Cenk İldem 120 kg Rıza Kayaalp
Bayanlarda 63 kg Elif Jale Yeşilırmak 

Güreş Milli Takımımızın yaş ortalaması; Serbest 25,2 Grekoromen 26,2



Haber: Emre Can ÇİÇEK 
Spor Bölüm Sorumlusu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.