Alanyasporlu futbolcuları taşıyan minibüs devrildi: 1 ölü

Alanyasporlu futbolcuları taşıyan minibüs devrildi: 1 ölü

İstikbal Mobilya Kayserispor deplasmanından Antalya’ya döndükleri VIP minibüsün kaza yapması sonucu ağır yaralanan futbolcu Josef Sural, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

İstikbal Mobilya Kayserispor deplasmanından Antalya’ya döndükleri VIP minibüsün kaza yapması sonucu ağır yaralanan futbolcu Josef Sural, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Alanyaspor kafilesinden Caulker, Dlajma, Baiano, Cisse, Welinton, Sackey ve Sural birlikte Alanya’ya dönmek için vip minibüs kiraladı.

Kayseri’den yola çıkan minibüs, Antalya-Alanya kara yolunda, şehir merkezine 5 kilometre kala Dinek mevkisinde yoldan çıkarak devrildi.

Kazada yaralanan 7 futbolcu, ambulanslarla Alanya’daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralı futbolculardan Sural hastanede hayatını kaybetti. Diğer yaralı futbolcuların ise ayakta tedavi edildiği belirtildi.

Minibüsün şoförü gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Alanyaspor’un maç kadrosundaki diğer futbolcular, yöneticiler ve görevlilerden bazılarının Alanyaspor otobüsü ile diğerlerinin de kendi imkanlarıyla dönüş yaptıkları kaydedildi.

Kazayı haber alır almaz hastaneye gelen Aytemiz Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kayseri deplasmanının ardından gelecek hafta oynayacakları maçın pazartesi günü olması nedeniyle futbolculara ve teknik heyete iki gün izin verildiğini söyledi.

Küçük kızı 2.5 ay önce dünyaya gelmişti!

Alanyaspor, Josef Sural’ı devre arası transfer döneminde renklerine katmıştı. 2 kız babası 28 yaşındaki oyuncunun küçük kızı ise 2.5 ay önce Prag’da dünyaya gelmişti.Hayatını kaybeden Aytemiz Alanyasporlu Josef Sural’ın devre arasında 160 bin euro karşılığında Sparta Prag’dan Aytemiz Alanyaspor’a transfer olmuş, 2.5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

“Burada olmaktan mutluyum”

Sural’ın 12 Ocak’taki imza töreninde yaptığı açıklama ise şöyle;”Burada olmaktan mutluyum. Takımın daha iyi yerlere gelmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz. Alanya, ailemle yaşayabileceğim bir yer. Türkiye ligini de takip ediyordum. Burada futbol oynamanın ve yaşamanın ne kadar güzel olabileceğini düşündüğüm için Alanyaspor’u tercih ettim” şeklinde konuşmuştu.Sural, 23 Şubat’ta oynanan Kasımpaşa maçında takımının tek golünü kaydetmişti.

Alanyaspor’dan açıklama

Aytemiz Alanyaspor, ağır yaralanan Çek futbolcu Josef Sural’ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Twitter’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:”Kayseri deplasmanı dönüşü 7 futbolcumuzu taşıyan özel minibüsün yaptığı kazada ağır yaralanan Çek futbolcumuz Josef Sural Alanya Özel Anadolu Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Başımız sağolsun.

“Başkan Çavuşoğlu: Şoförler uyudu…”

Çavuşoğlu, 7 futbolcunun, Alanya’dan kiraladıkları özel araçla Kayseri’de Antalya’ya dönerken, şehrin hemen girişinde kazanın meydana geldiğini anımsattı.Hasan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Kafa travması ve vücudunun birçok yerinde kırık”

“Emniyet müdürümüzden aldığım bilgiye göre, araçta iki şoför olmasına rağmen ikisinin de uyuduğudur. İkisinin uyuması sonucu kaza meydana geldi.

Kafa travması geçirdi. Vücudunun birçok yerinde kırık var. Maalesef kurtarılamadı.Diğer yaralılarda ufak tefek sıyrıklar var. MR’ları çekildİ, doktorlar takip ediliyor.Futbolcular araç kiralamış dönerken… Araçla, otobüsle, uçakla dönenler vardı. Eşine de yeni bilgisini verdik. Konuşacak durumda değiliz. Şoförler yolda uyuduğu için polis tarafından sorgulaması olacak.”

cnnturk.com

alanyaspor.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.