Alemdağspor'dan BAL gibi galibiyet

Alemdağspor'dan BAL gibi galibiyet

İstanbul Süper Amatör Lig Play-of da mücadele eden Alemdağspor ile Gülsuyuspor takımları Paşabahçe Stadında karşı karşıya geldiler.

İstanbul Süper Amatör Lig Play-of da mücadele eden  Alemdağspor ile Gülsuyuspor takımları Paşabahçe Stadında karşı karşıya geldiler. 

Ligin 14. haftasına girildiğinde  Alemdağ takımı 19 puan ile 8. ve Gülsuyu takımı 9 puan ile 15. sırada idi. Son 6 maçında 5 galibiyet alarak playof’un son haftalardaki flaş takımı olan Alemdağspor bu maçıda kazanarak Klasman gurubundaki umutlarını güçlü bir şekilde son  maça taşımak, Gülsuyu takımı ise 15.sıradan yukarılara tırmanıp gurubu daha prestijli bir sırada tamamlamak istiyordu. 

Maçı Selim Özen, Ahmet Yaşılak, Rıdvan Özçelik  hakem üçlüsü yönetirken, Alemdağ Takımı  Emre, Emir, Kürşat, Rıdvan, Hakan (K), Tolga, Serkan, Mesut, Aziz, Muhammet, Ersin onbiri ile başlarken, Gülsuyu ise Fırat, Ercan, Kurtulay, Erol (K), Eren, Mustafa, Mehmet, Hızır, Bora, Emre, Gökalp onbiri ile sahaya çıktı. 

Maçın ilk atağı 4. Dakikada Gülsuyundan geldi. Kurtulay sol kanattan getirdiği topu ortaladı, Emre iyi vurdu, Alemdağ Kalecisi Emre Şanal topu kornere çelmeyi başardı. 16.dakikada Gülsuyu ceza sahası içerisinde top Alemdağ’ın iki forveti Ersin ve Tolga’nın arasında kaldı. İkiside topa vurmakta tereddüt edince Kaleci Fırat topu rahatlıkla bloke etti. 

 

 20.dakikada Alemdağspor'un son haftalardaki başarılı stoperi Rıdvan rakibine sert girdiği ve sarı kart ile cezalandırıldığı pozisyonda serbest vuruşu , Bora kullandı, Alemdağ defansı uzaklaştırdı. 25.dakikada bu kez Tolga faul ile durduruldu, Aziz'in kullandığı serbest vuruşta Mesut ceza sahası dışından sırtı kaleye dönük vurdu. Top üstten auta gitti. Maçın 37. Dakikasında Alemdağ ceza sahasının sağ tarafında defansına yardım için gelen Tolga, Gülsuyu oyuncusu Gökalp e sert müdahalesinden dolayı kırmızı kart ile cezalandırıldı. 

 

Alemdağ takımı maçın kalan süresini 10 kişi oynamak zorunda kalmasına rağmen kontrolu elden bırakmadı ve topa daha sahip olmaya çalıştı. İlk yarının bitimine kadar kendi sağ kanadından özellikle Muhammet ile etkili ataklar yaptı. 42.dakikada Muhammet sürdüğü topla ceza sahasına girdi, Gülsuyu kaptanı Erol'un müdahelesi ile kendini yerde buldu. Yardımcısına bakan Selim Özen oyunu devam ettirdi. İlk yarı 0 – 0 sona erdi.

 

İkinci yarıya Berkan – Aziz değişikliği ile başlayan Alemdağspor eksik olmasına rağmen rakip ataklara başarı ile kaşı koyduğu gibi sağ kanadından Muhammet'le, sol kanadından Kürşat ve Mesut ile karşılık verdi. Kaptan Hakan'da temposunu yükseltince Alemdağ ilk yarıdaki oyunundan daha etkili görünen taraftı. 

 

55.dakikada Gülsuyu kalecisi Fırat rahat pozisyonda topu elinden kaçırdı, Mesut önüne düşen topta fırsatı değerlendiremedi. 59.dakikada Alemdağın etkili ismi Muhammet yine sağ kanattan girdi, iki kişiyi geçti  , Eren'in sert müdahalesi ile yerde kaldı. Eren'in sarı kart gördüğü pozisyonda serbest vuruşu Berkan ceza sahasına ortaladı, arka direkte yükselen Ersin'in altıpasa kafa ile indirdiği topa Serkan iyi vuramadı. 68.dakikada Mesut, Gülsuyu defansına göbekten girdi. Ceza sahasına girdiği anda kendini yerde buldu. Selim Özen tereddütsüz penaltı noktasını gösterirken topun başına Ersin Akkemik geçti. Sağ ayak içi ile topu ve kaleciyi ayrı köşelere yollarken , gol sevincini kırmızı kart ile oyun dışında olan arkadaşı Tolga'yı işaret ederek gösterdi. 

 

73.dakikada yine Muhammet , Gülsuyu oyuncuları Erol ve Mustafa'dan söktüğü topu  ceza sahasına kadar sürdü, sert vuruşunu defans kornere gönderdi. 86.dakikada Gülsuyu takımının ikinci yarıdaki en etkili atağında, soldan gelen ortaya altıpas çizgisinde Erol yükseldi, kafa vuruşu direk dibinden auta çıkarken, Alemdağ oyuncuları ve teknik heyeti derin bir nefes aldı. 4 dakika uzatması oynanan maç 1-0 Alemdağ'ın üstünlüğü ile sona erdi. 65 dakika 10 kişi mücadele eden Oktay Akgül’ün talebeleri hem son 7 maçlarında 6. galibiyeti alarak zor bir başarı elde ettiler hem çok değerli bir 3 puanı hanelerine yazdırdılar.


aa1-003.jpgaa2-003.jpgaa3-003.jpgaa4-005.jpg
 
aa5-005.jpgaa6-005.jpgaa7-005.jpg
 
Haber-Foto : Derviş Ali Mamat

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.