Alex De Souza

Alex De Souza

Türk futbolunun önemli figürlerinden olan Alex de Souza dün akşam oynanan maçta jübilesini yaparak futbola veda etti. Stadyumda açılan Coritiba ve Fenerbahçe bayrakları, Alex'e duyulan sevgi görülmeye değerdi.

Türk futbolunun önemli figürlerinden olan Alex de Souza dün akşam oynanan maçta jübilesini yaparak futbola veda etti. Stadyumda açılan Coritiba ve Fenerbahçe bayrakları, Alex'e duyulan sevgi görülmeye değerdi.

Attığı goller ve yaptığı asistler ile Fenerbahçe'nin başarılarında büyük emeği olan bu oyuncunun gerçekten '10 numara bir insan' olduğuna Türkiye'de oynadığı 8 yılda şahit olduk.

Birçok yabancı oyuncunun aksine Türkiye'ye para için gelmediğini, oynamak, seyirciyle bütünleşmek ve başarı kazanmak amacında olduğunu gösterdi bize. Gerek eşi ve çocuklarının onu tribünde her maç desteklemesi, gerek ise Alex'in her golden ve kazanılan maçtan sonra sevincini ailesiyle paylaşması Türk insanının özlediği ve görmek istediği karelerdi.

Futbolda son 20 yılda giderek artan nefret duygusunun önünde yeşeren nadide filizlerdendi Alex. Üstelik sadece Fenerbahçe taraftarının değil tüm Türkiye'nin saygı duyduğu bir oyuncuydu. Galatasaray taraftarının bile. Giydiği formanın hakkını vermek için terinin son damlasına kadar mücadele ederdi. Kasıtlı tekme sallamaz, rakibine saygısızlık yapmazdı. 

Türkiye'nin değerlerine her zaman saygı gösterirdi. Bir şehidimiz olduğunda koluna siyah bandı ilk takanlardan olur, sosyal medyada Cumhuriyet Bayramı'nı ilk kutlayan olurdu. Güleryüzlü ve sıcak kanlıydı.

Fakat Fenerbahçe yönetimi anlamsız ve zamansız bir biçimde; üstelik haketmediği şekilde gönderdi onu. 8 yıl boyunca Fenerbahçe için elinden geleni yapmış, heykeli dikilecek kadar sevilmiş bu oyuncuyu silmek için Aziz Yıldırım'a bacak bacak üstüne atmış olması ve twitter ile ilgileniyor olması yeterliydi. Sanki Alex o güne kadar hiç bacak bacak üstüne atmıyordu.

Fenerbahçe taraftarı da, Türk futbolseverler de Alex'i unutmadı; unutmayacak! Alex gibi değerli oyuncuların bu coğrafyada oynamasına, futbolumuzu güzelleştirmesine ihtiyacımız var. Beşiktaş'ın Metin Tekin'i, Süleyman Seba'sı; Galatasaray'ın Metin Oktay'ı, Özhan Canaydın'ı bu ülkenin özlemini duyduğu insan ve futbolcu modelidir.

Birgün tekrar süper ligde - belki saha içinde değil ama - saha kenarında buluşmak dileğiyle...

Hoşçakal 10 numara!




Saygılarımla
Olcay Şeker


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.