Amatör spor kulüplerine malzeme yardımı

Amatör spor kulüplerine malzeme yardımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "İstanbul Spor Ödülleri ve Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtımı" töreni yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleşen tören, Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "İstanbul Spor Ödülleri ve Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtımı" töreni yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleşen tören, Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde düzenlendi.
Türkiye Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında dereceye giren sporcuların ödüllendirildiği törende, 2004 yılından bu yana olduğu gibi amatör sporculara araç, gereç ve malzeme yardımında da bulunuldu.
Törende hazır bulunan ve bu yıl Orat Doğu Ralli Şampiyonası'nda dereceye giren Burcu Çetinkaya'dan, 2012 yılında Japonya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda zafere ulaşan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularına kadar 20 farklı branşta mücadele eden birçok sporcu ödüllendirildi.
Akdeniz Oyunları'nda dereceye giren Fatih Avan, İlham Tanui Özbilen, Elvan Abeylegesse ve Polat Kemboi Arıkan gibi başarılı atletlerin yanı sıra 5 bin metrede 23 yaş altında Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Gamze Bulut ile Vakifbank ve Fenerbahçe kadın voleybol ve basketbol takımları da törende ödül aldı.
Kadir Topbaş törende yaptığı konuşmada, sporu öncelikli çalışma alanlarından biri yaptıklarını belirterek, "Spora 2 milyar liralık bir yatırım yaptık. Altyapı hazırlandığı takdirde ciddi başarılara imza atılabileceğini biliyoruz. Açtığımız 34 spor merkezi başta olmak üzere birçok tesisle bunun için çalışıyoruz. 2020 Olimpiyat Oyunları'nda madalyalar kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
İstanbul'un birçok uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını da hatırlatan Topbaş, "UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası, Dünya Basketbol Şampiyonası, MotoGP ve Formula 1 gibi birçok organizasyona ev sahipliği yaptık. İstanbul'un, düzenlediğimiz WTA Tenis Turnuvası ve Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda olduğu gibi çok daha farklı spor dallarının merkezi olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Topbaş, sembolik olarak törende bulunan 50 kulüple birlikte Türkiye'nin spordaki geleceği olan gençlerin yer aldığı yaklaşık 750 amatör spor kulübüne malzeme yardımı yaptıklarını belirterek sözlerini tamamladı. 

















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.