Ayazağalılar sahayı bastı, BAL maçı zehir oldu

Ayazağalılar sahayı bastı, BAL maçı zehir oldu

Bölgesel Amatör Lig 9.Grupta Kuştepespor ile Arnavutköy Belediyespor arasında oynanan karşılaşma, 14.dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

Ayazağa Atatürk Stadında oynanan Kuştepe ile Arnavutköy Belediyespor maçı 14.dakikada çıkan olaylar nedeniyle yarım kaldı. Karşılaşma öncesinde Ayazağa Polis Karakoluna hem Ayazağa taraftarları hem de Kuştepe taraftarları tarafından uyarılar yapılmasına rağmen, hiçbir ek tedbirin alınmadığı karşılaşma 14.dakikada Ayazağa halkının Kuştepelilere olan öfkesi nedeniyle sahayı taş yağmuruna tutmaları neticesinde tehir oldu.

Olaylar:

Bundan önceki karşılaşmalara küçük gruplar halinde ve maçın başlamasına ortalama yarım saat kala gelen Kuştepe taraftarları bu maça tam başlayacağı sıralarda Ayazağa girişinde inerek geldiler. Bu sırada Ayazağa aleyhine bağıran taraftarlar ile Ayazağa taraftarları stat girişinde sözlü sataşmalar oldu ve taraflar birbirlerini tahrik ettiler. Stat girişindeki dükkanlara zarar veren Kuştepe taraftarları arasından sağ duyulu birkaç taraftar diğer taraftarları olay yerinden uzaklaştırdı. Fakat maçın başlama saatleri yaklaştıkça stat çevresinde gözle görülür kalabalığın toplanmasına rağmen emniyet güçlerinin önlemleri ortada yoktu.

Hakemler içeri kaçtı
Karşılaşmanın 14.dakikasında stat dışından atılan taş yağmuruna maruz kalan her iki ekip oyuncuları ve Hakemler soyunma odalarına kaçarken, Stat kenarında otoparkta bulunan Kuştepe takım otobüsünün camları da bu esnada kırıldı. Karşılaşmanın Hakem triosu bir süre bekledikten sonra maçı tatil ettiler.

Olaylar bitmedi
Maçın tatil kararından sonra da olaylar bitmek bilmedi. Ayazağa halkı gitgide kalabalıklaştı. Futbolcular soyunma odasına girdikten ve maç tatil olduktan sonra Kuştepe taraftarları da saha içerisine girerek saha içerisinden kendilerine atılan taşları dışarı atmaya başladılar. Olayları engellemekte zorlanan emniyet görevlileri havaya ateş ederek olayları kontrol altına almaya çalışsalar da başarılı olamadılar.

Emniyet yetersiz kaldı
Olayların bu kadar büyümesinde kesinlikle ve kesinlikle emniyet yetersizliği en büyük sebep olarak göze çarptı. Yaklaşık 3 saat süren olayları emniyet görevlileri yatıştırmakta zorlandı. Sağduyulu vatandaşların araya girmesiyle sakinleşen Ayazağalılar, Kuştepe taraftarlarının kendilerine saldırmak istemeleri nedeniyle yeniden kalabalık gruplarla karşı saldırıya geçtiler. Sahanın dört bir yanına çeviren Ayazağalılar, emniyet görevlilerinin biber gazı kullanmaları ve olayları başlatanların Kuştepeliler olmasına rağmen onlara değil de kendilerine biber gazı atılmasına kızarak polis arabalarına saldırdı. Olaylar tam yatıştı derken, bu defa da Kuştepe taraftarları Ayazağa İlköğretim Okuluna çıkan ufak bir alandan stattan uzaklaştırılmak istendi. Bunu gören Ayazağalılar o tarafa doğru yönelince Kuştepe taraftarları tekrar sahaya dönmek zorunda kaldılar. Yaklaşık 15 dakika sonra emniyet güçlerince okul tarafı boşaltıldı, yollar trafiğe kapatıldı ve Kuştepe taraftarları stattan uzaklaştırıldı. Olaylar esnasında Arnavutköy Belediye kafilesine hiç bir şekilde fiili ve sözlü bir saldırı olmadı. Olaylar tamamen Kuştepeliler ile Ayazağalılar arasında cereyan ederken, bu olayların nedeni olarak Kuştepe taraftarlarının bundan önce ki haftalarda Ayazağa esnafına zarar vermesi gibi nedenler gösteriliyor. Bu olayların çıkacağı belliyken, neden önlem alınmadığı asıl sorulması gereken en önemli etkenlerden biri, 3 saat süren olaylar zorlukla kontrol altına alınırken, olaylara geç müdahale edilmesi de olayların büyümesinin en büyük etkeniydi.

Emniyet müdürü taraftarın arasında kaldı
Grup Lideri Arnavutköy Belediyespor, Ayazağa Atatürk stadında Kuştepespor ile karşı karşıya geldiği ve yarıda kalan karşılaşmada günün en ilginç karelerinden birisi Şişli Emniyet Müdürü ve Ayazağa Polis Merkezi nöbetçi amirinden geldi. Bir anda kalabalığın içine dalan ve taraftarları sükunete davet eden Şişli İlçe Emniyet Müdürü Ünal Altıner, Kuştepeli taraftarların arasında kaldı. Tek başına olmasına rağmen kızgın ve öfkeli taraftarı sakinleştirmeye çalışan Emniyet Müdürü zor anlar yaşamasına rağmen gösterdiği büyük cesaretle takdir topladı.

Daha önceden biliniyordu
Arnavutköy Belediyespor karşılaşmanın günler öncesinde Ayazağa halkı ile Kuştepe arasında yaşanan gerginliklerden haberdar olunca, TFF ve Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği dilekçelerde yaşanabilecek olaylarda Arnavutköy Belediyespor futbolcularının can güvenliğinin sağlanması adına girişimlerde bulunarak üst kurumları bilgilendirdi.

Üner: Olaylar bizi üzdü
Karşılaşmanın hemen başında yaşanan bu talihsiz olay karşısında sessizliğini bozan Arnavutköy Belediyespor Başkanı Av. Ercan Üner yaptığı açıklamada, “haftalardır aralarında husumet olan grupların maçını Ayazağa Stadı gibi sıfır güvenlikli bir stada verilmesi ve stadın tek bir çıkış noktasının olması sonrası statta 4 saat mahsur kalmamız bizleri üzdü. Futbolcularım üzerinde oluşan tedirginlik sonrası yaşanan tramvanın telafisi nasıl olacak.” dedi.

 










kaynak : http://yerelfutbol.org

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.