Boğazdan Bisiklet Geçti

Boğazdan Bisiklet Geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bisikletliler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte 5 binin üzerinde bisikletli boğaz köprüsünden geçti.

 Bisikletin hava ve ses kirliliği yapmadığına değinen bisikletseverler,bisikletlerin önlerine çeşitli mesajlar yazarak İstanbul gibi olimpiyatlara aday olan bir şehirde  bisiklet yolunun eksikliğine dikkat çektiler.Boğaz köprüsünden geçen 5 binin üzerinde ki bisiklet sever bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi ve bisiklet kullanımının sonucunda havanın temizliğine dikkat çekti.

BİSİKLET SEVERLERDEN MESAJ

Daha temiz hava için biz bisikleti seçtik, bisiklet medeniyettir, bisikletliye saygı, kornaya basma frene bas, bisiklet sağlıktır, yıl 2013 bisiklet yolumuz yok, bisiklet kent içi kısa mesafe ulaşım aracıdır, yol sadece senin değil, bisiklet insanı, doğayı, çevreyi korur, bisikletseverlerin verdiği mesajlardan sadece birkaçıydı.

BİSİKLETLE ENGEL TANINMADI

Yağan yağmura rağmen azalmayan grup bitiş noktası olan Harem’e gelerek parkuru tamamlamış oldu. Bitiş noktasına gelenlerden biri de 4 sene önce bir bacağını kaybetmiş olan bir bisikletseverdi. Bisiklet kullanmaya hiçbir şeyin engel olmadığını söyleyerek herkesi günlük hayatta bisiklet kullanmaya davet etti.

KALP İÇİN ADIM ATILACAK

Ayrıca Türk Kardiyoloji Derneği ve Bisikletliler Derneği ortaklaşa yaptığı açıklamada, kalbin için adım at etkinlikleri kapsamında 29 Eylül Pazar günü Sirkeci-Sarıyer arası bisiklet etkinliği olacağını söyledi ve tüm bisikletseverleri davet etti.

Haber- Foto: Şahin Uzunşimşek




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.