'Böyle bir veda yakışırdı'

'Böyle bir veda yakışırdı'

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Fenerbahçe'yi 3 - 2 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Aybaba, oyuna çok kötü başladıklarını belirterek, "Biraz baskı ve stres vardı. Barbaros Bulvarı'ndan stada neredeyse 30 dakikada gelebildik. Tabii bu durum da futbolcularımızı etkiledi" dedi.
Fenerbahçe karşısında golü yedikten sonra takımının toparlandığını kaydeden Aybaba, şöyle devam etti:

"Özellikle ikinci yarı Fenerbahçe'nin temposu düşünce bizim yükseldi. Çok kaliteli bir takımla oynadık. Son anda Niang giderken kulübede hepimiz ayağa kalktık 'Allahım bir kere de bize olsun' dedik. Çünkü biliyorsunuz son dakikalarda çok gol yedik, son dakika mağduruyuz. Bu kez biz böyle bir gol bulduk."
Aybaba, BJK İnönü Stadı'nda son derbilerine çıktıklarını hatırlatarak, "İnönü Stadı'na böyle bir veda yakışırdı. İnanılmaz seyirci desteği vardı. Oyuncularım yürekleriyle oynuyorlar, hepsiyle gurur duyuyorum" diye konuştu. Son olarak siyah-beyazlı taraftarlara teşekkür eden Aybaba, "Bizi inanılmaz desteklediler. Maç öncesi stada gelirken ve maçta bize büyük destek verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Siyah-beyazlı futbolcu Olcay Şahan ise, maçlara genelde kendilerinin iyi başladıklarını ifade ederek, "Ancak bu hafta ilk 20 dakika kötüydük. Gol yedikten sonra Beşiktaş'ın futbolunu oynamaya başladık. 3 puanı hak ettik. İnönü'deki maçlarda son dakikalarda gol yiyorduk ve taraftarları üzüyorduk. Bugün son saniyede attığımız golle taraftarlarımızı daha da sevindirdik" şeklinde konuştu.

Ligin ilk yarısında Trabzonspor karşısında son saniyede kaçırdığı golle taraftarlara büyük üzüntü yaşattığının hatırlatılması üzerine siyah-beyazlı oyuncu, "Trabzonspor maçından önce kötü dönemdeydik. Sivasspor ve Fenerbahçe maçları iyi geçmemişti. Son saniyede atamadığım gol takımı birleştirdi. Hocamız da en mutlu an olarak onu söyler. Beşiktaş o günden sonra futbolunu oynadı. Bu akşam son saniyede attığım golle kazandıysak ne mutlu bana" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin attığı, ancak ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golle ilgili soruyu ise Olcay Şahan, "En son adam bendim. Ben de ofsayt diye gördüm. Kazandıktan sonra o şeylere bakmadık. Son haftalarda bize de böyle kararlar çıkıyor. Bugün biz şanslıysak ne mutlu bize" diye yanıtladı.


FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ AYKUT KOCAMAN: "KAZANABİLMEK ADINA HER ŞEYİ YAPTIK"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş'a 3-2 yenildikleri derbi maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.Kocaman, iki takımın da kazanmak için kıyasıya mücadele ettiğini vurgulayarak, "Son ana kadar iki takım da çok istedi. Kazanabilmek adına her şeyi yaptık. Yeteri kadar pozisyona girdik. Pek çoğunu değerlendiremedik. Son dakikada, pek çok şey doğru giderken bu seviyede olmayacak bir hatayla mağlup bitirdik. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum" dedi.

Hakemin yönetimiyle ilgili bir soru üzerine Kocaman, şöyle konuştu:
"Genç bir hakem. Gelecekte çok iyi şeyler yapabileceğini düşünüyorum.
Bugün hatalar yapmış olabilir. Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Beşiktaş'ın gol için iki seçeneği gözüküyordu. Birincisi duran toplardı. Her şey iyi giderken duran toptan gol yedik. İkincisi hızlı ataklardı. Son saniyede cümbür cemaat gol atmaya giderken gol yedik. Dolayısıyla biz bu kadar hata yaparken, tarihi bir maçta, Beşiktaş'ın BJK İnönü Stadı'ndaki son maçında tribünler tıka basa dolmuş, hakemin baskı altında kalması kadar doğal bir şey yok. Hakemin biraz baskı altında kaldığını hissettim, ancak daha büyük hatayı biz yaptık." Aykut Kocaman, bir gazetecinin "Yaptığınız değişiklikler orta sahayı çökertti diyebilir miyiz?" sorunu üzerine "Tam tersi. Maçı neredeyse kazanıyorduk. 2-2'den sonra arka arkaya pozisyonlar yakaladık. Kornerden dönen topa bir oyuncumuz vurup, gol atsaydı farklı olurdu. Bu görüşe katılmıyorum" ifadelerini kullandı.

Kocaman, maç 0-0 berabere giderken yüksek kaliteleriyle rakibe üstünlük sağladıklarını anlatarak, "Beşiktaş golü yedikten sonra yüksek baskı uyguladı. 1-0'ı yakaladığımız ana kadar oynadığımız oyun bütün stadı susturmuştu. İkinci golü aramada zafiyet gösterdik" diye konuştu.
Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin son düdüğe kadar şampiyonluk şansını kovalayacağını söyledi. Şampiyonluk yolunda hiçbir Fenerbahçeli'nin geri adım atmak gibi bir niyeti olmadığını vurgulayan Kocaman, "Fenerbahçe üç kulvarda da iddiasını sürdürecek. Son maçın son düdüğüne kadar her türlü çabayı göstereceğiz" dedi.

Kocaman, bir gazetecinin maçtan sonra sarı-lacivertli futbolcular Egemen Korkmaz ile Gökhan Gönül arasında kavga yaşandığını söylemesi üzerine, "Futbol böyle bir oyun. Zaman zaman tatsızlıklar olabilir. Ciddi bir şey yok" diyerek sözlerini tamamladı.
2 gol atan Sarı-lacivertli futbolcu Moussa Sow da, "Tüm oyuncu grubumuz son derece üzgün. Aslında maça iyi başladık. 30 dakika gayet iyiydik. Skoru da bulduk ama duran toptan Beşiktaş beraberliği yakaladı. Daha sonra da öne geçtiler. Bu kez de bir kaç dakika içinde biz beraberliği yakalamayı başardık. Son saniyede gelen gol de bizi hakikaten çok üzdü" diye konuştu.
"Maçta sayılmayan bir gol var" şeklindeki ifade üzerine Senegalli futbolcu, hakemin hatası olduğunu dile getirerek, "Bu akşam gerçekten çok hata vardı" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe adına eksik olan şeyin ne olduğu sorusuna da sarı-lacivertli oyuncu, "Konsantrasyon eksikliğiydi tabi. Ama tabii ki hocamız takımı toparlayacak, bir şekilde devam edeceğiz" dedi.

Beşiktaş karşısında iyi bir futbol oynadıklarını savunan Reto Ziegler de, mücadele sırasında kaybedecekleri düşüncesini hiç hissetmediğini ifade etti.
Yenilginin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Fenerbahçeli futbolu şunları söyledi:
"Tüm takım gerçekten çok üzgün. Çünkü iyi bir futbol ortaya koyduk, oyunu iyi kontrol ettik. Kendi kullandığımız bir kornerdeki anlık hatayla golü yedik. Ben sahada oynarken kaybedeceğimiz düşüncesini hiç hissetmedim. O yüzden kafalarımızın havada olması gerekiyor. İyi bir takım olduğumuzu biliyoruz. Daha önümüzde kazanacak maçlar ve puanlar var. O yüzden bir an önce bu maçı unutup UEFA Avrupa Ligi maçına konsantrasyon sağlamak istiyoruz."

Maç sonrasında koridorda takım arkadaşları Egemen Korkmaz ve Gökhan Gönül arasında kavga yaşandığı ifade edilerek yöneltilen soruya ise Ziegler, "Bazı gürültüler vardı ama bir şey görmedim" cevabını verdi.
Beşiktaş'ın iyi bir ekip olduğunu ancak oyunun kontrolünün genel olarak kendilerinde bulunduğunu kaydeden Ziegler, "Özel bir maç, adı üzerinde derbi. Beş saniye bile konsantrasyonu yitirdiğinizde böyle şeyler olabiliyor" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞLI FUTBOLCU NİANG: "FENERBAHÇE'Yİ YENDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ"

Beşiktaşlı futbolcu Mamadou Niang ise, güzel bir mücadelenin yaşandığını dile getirerek, "Çünkü Fenerbahçe iyi oynadı. Özellikle ilk 25 dakikada zorlandık ve golü yedik. Gol attıktan sonra daha iyi oynadık. 3 puanı almaktan ve Fenerbahçe gibi bir rakibi yenmekten dolayı çok mutluyuz" dedi.
Niang, eski takımına gol attığının hatırlatılması üzerine "Bugün yeni takımımla ilk defa gol atmış olmaktan dolayı mutluyum. Ancak bu önemli değil. Önemli olan 3 puan almak" dedi.
Attığı golün ardından sevinmediği ile ilgili soruyu da Niang, şu şekilde yanıtladı:
"Herkes biliyor ki Fenerbahçe'ye ve oyunculara saygı duyuyorum. İyi takım ve iyi oyuncular. Ancak golden sonra çok fazla kutlamadım. Henüz her şeyin sonu gelmemişti. Yenik durumdan galip duruma geçmiştik. Nihayetinde Olcay'a verdiğim pasın ardından atılan gole çok çok daha sevindim."
Beşiktaş'a transfer olduğu dönemde herkesin kendisinden topu alıp 11 oyuncuyu çalımlayıp, gol beklediğine dikkati çeken Senegalli futbolcu, "20-25 tane gol atacağım bekleniyordu. Ama futbol böyle değil. Takım arkadaşlarım için oynuyorum. Onlarla yardımlaşmak ve savunmak için oynuyorum. Futbol nihayetinde kolektif bir oyun. Son 4 maçta sadece bir beraberliğimiz var ki bu da kötü bir sonuç değil" diyerek sözlerini tamamladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.