Büyükçekmece Tekirdağ'dan 3 puanla döndü

Büyükçekmece Tekirdağ'dan 3 puanla döndü

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta Tekirdağspor şampiyonluk yolunda Namık Kemal Stadyumunda Büyükçekmece Belediyespor'u konuk etti.

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta Tekirdağspor şampiyonluk yolunda Namık Kemal Stadyumunda Büyükçekmece Belediyespor'u konuk etti.

Bordo-mavili konuk takım Büyükçekmece Belediyespor rakibini 2-1 yenerek zirve yolunda büyük bir yara aldırdı.

Tekirdağspor'dan Anlamlı pankart
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Stadyumunu dolduran seyircileri  "O Sene Bu Sene" afişiyle selamladı.

Tekirdağspor'lu  futbolcular Büyükçekmece Belediyespor maçı için sahaya çıkarken," Özgecan için susma haykır, kadına şiddete hayır!" pankartı taşıdı.

Tekirdağ Namık Kemal  Stadındaki karşılaşmada Cihan Aydın, Bilal Yılmaz ve Volkan Efecioğlu hakem triosu görev yaptı. Tekirdağspor, seyirci ve saha avantajını iyi kullanarak, maçın başından itibaren Büyükçekmece Belediyespor'un üzerine gitmesine karşın istediği gol pozisyonlarını üretmekte zorlandı.

Tribünler karıştı
13.Dakikada tribünde olaylar çıktı. Maçın ilk dakikalarında Büyükçekmecespor’un 60 kadar taraftarları ile Tekirdağspor taraftarlarını arbede yaşandı. İki grup arasında çıkan kavgada bir polis memuru başından yaralandı. Bir Büyükçekmece taraftarı ise burnuna darbe aldı. Daha sonra çevik kuvvet polisinin araya girmesi ile kavga yatıştırlarak Büyükçekmece taraftarları stad dışına çıkarıldı.

15.Dakikadan sonra defans hattını sağlam kuran Büyükçekmece Belediyespor Serkan Urgancı, Metin Çalışkan ve Muhammed Emin Bakan pozisyonlar bulsada sonuca bir türlü gidemedi. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 berabere girdi.

Tecrübeli golcü sahneye çıktı
Karşılaşmanın 58.Dakikasında Büyükçekmece Belediyespor'da Ali Fırat Horasan kaleye doğru pas vermeye çalıştığı, pas kısa düşünce Tekirdağspor'lu Birol Öztürk bir asist oldu. Rakibin attığı pasa Birol  hareketlendi ve rakiplerini geride bırakarak ceza sahasına girdi. Yerden yaptığı düzgün bir vuruşla topu kalecinin sağından ağlara yolladı. 1-0.


Hasan Tosun kaleleri şaşırdı
Bu golden sonra Tekirdağspor'lu futbolcular gole fazla sevinemedi. 59.Dakikada ani gelişen Büyükçekmece atağında Kaan Yüksel'in Tekirdağ ceza alanı içine kestiği ortada altı pas önünde Metin Çalışkan'dan seken topa Hasan Tosun ters bir vuruşla meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi.1-1.

71.Dakikada Büyükçekmece Belediyespor'da Okan Türksever, rakip ceza alanı dışında topla buluştuğunda kaleye şut çekti savunma çarpan topa kaleci Mert Eren'i yanıltarak ağlarla buluştu. 2-1.

Evsahibi 10 kişi kaldı
36.Dakikada ceza yayı sağ çaprazının biraz gerisinde rakibine sert bir müdahalede bulunan Volkansel Yalçın, Hakem Cihan Aydın tarafından sarı kart görmüştü. Volkansel bu defa 73.Dakikada Metin Çalışkan ile  yaşanan ikili mücadelede rakibine faul yapınca  ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Büyükçekmece'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Soyunma odası önünde olay
Maçın bitiş düdüğü ardından Tekirdağspor taraftarlarının Hakem Cihan Aydın'na büyük tepkisi vardı. Tekirdağspor'lu ve Büyükçekmecespor'lu  futbolcular soyunma odalarının önünde uzun süre tartıştılar sonrasında araya giren Emniyet Güçleri gerginliğin önüne geçti.  Karşılaşmadan sonra stadyumdan ayrılan Büyükçekmecespor  için polis olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Takım otobüsü, polisin zırhlı araçları eşliğinde stattan ayrıldı.

STAT: Namık Kemal 
HAKEMLER: Cihan Aydın, Bilal Yılmaz, Volkan Efecioğlu 
TEKİRDAĞSPOR: Mert, Hasan, Tayfun, Volkansel, Murat, Taygun, Orhan (69.Dk.Ergin) , Uğur (76.Dk.Ramazan), Cihan, Mustafa (85.Dk.Ceyhun) , Birol 
TEKNİK DİREKTÖR: Kaya Tevfik Saygılı 
BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESPOR: İskender, Kaan, Ali, Emin, Eyüp, Okan, Hamit, Serkan (90.Dk.Emre) , Metin (90.Dk.Reha) , Muhammed Bakan (75.Dk.Şükrü), Hakan 
TEKNİK DİREKTÖR: Ergun Otakcı 
KIRMIZI KART: 73.Dk. Volkansel (Tekirdağspor)
GOLLER: 58.Dk.Birol / 59.Dk. Hasan Tosun (K.K), 71.Dk.Okan

 

buyukcekmecespor1.jpg

 

Haber-Foto : Öner Yığrık

kaynak : yerelfutbol.org

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.