C Grubu'nu ikinci sırada tamamladı

C Grubu'nu ikinci sırada tamamladı

Geçenlerde Brezilyalı efsanevi futbolcu Pelé, bir yılı aşkın bir süredir kolon kanseri tedavisi gördü ve sağlığı kötüleşti.

 

Geçenlerde Brezilyalı efsanevi futbolcu Pelé, bir yılı aşkın bir süredir kolon kanseri tedavisi gördü ve sağlığı kötüleşti. Pelé'nin São Paulo'da yaşadığı Albert Einstein Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, 82 yaşındaki futbolcunun kanseri ilerledi ve böbrek ve kalp sorunları nedeniyle daha fazla bakıma ihtiyacı var. Bailey'nin kızı Kelly Nascimento, bu yıl Noel'i evde geçiremeyeceklerini sosyal medya hesabından paylaşarak, doktorlarıyla yaptıkları değerlendirmenin ardından hastanede kalmanın en iyisi olduğuna karar verdiklerini söyledi. Pelé, futbol tarihinin en büyük oyuncularından betonred biri olarak kabul edilir, Dünya Kupası'nı 3 kez (1958, 1962, 1970) kazanan tek oyuncudur. Belli bir milli futbol takımı FIFA Dünya Sıralamasında bir basamak yükselerek 44. sıraya yükseldi. FIFA, 2022 Dünya Kupası sonrası Aralık ayı dünya sıralamasını açıkladı. Kupaya katılmaya hak kazanamayan Türkiye ise 1465,38 puanla 44. sıraya yükseldi. Dünya Kupası galipleri Arjantin Brezilya'nın ardından ikinci olurken, ikinci Fransa üçüncü oldu. En çok elenenler 11'er sıra kazanan Avustralya (27.) ve her şeye rağmen Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen Fas (11.) oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Futbol Akademileri projesi kapsamında sürdürdüğü ziyaretlerine Beşiktaş Kulübü ile devam etti.

TFF'den yapılan açıklamaya göre; Mehmet Büyükekşi´nin TFF Yönetim Kurulu Üyelerinden; Başkan Vekili Murat Aksu, İcra Kurulu Üyesi ve Süper Lig Kulüpleri Sorumlusu Müslüm Özmen, Mali İşler Sorumlusu Erman Kalkandelen, 1. Lig Kulüpleri Sorumlusu Talat Papatya ve yedek üye Murat Şahin ile birlikte gerçekleştirdiği betonred giriş ziyarete Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ev sahipliği yaptı. Hollandalı Beşiktaş yıldızı Wout Weghorts'un gelişimi yakından izlendi. Son olarak futbolcunun Dünya Kupası'ndaki başarılı performansı taraftarlar tarafından alkışlandı. Beşiktaş baharatlı şişlerle başlar ve tatlılarla biter. Şanlıurfaspor karşısında yedek oyuncular vardı, biliyorsunuz Kartal ilk yarıda  iki gol yiyince şok oldu. İlk yarının sonlarına doğru oluşan baskı, ikinci yarıda şiddetli yağmurun habercisi gibiydi. N'Kouduo, Weghorst, Gedson, Tayyip Talha ve Tayfur Bingöl'ün katılması tüm dengeleri değiştirdi. 67-72 arasında beş dakikada üç gol bulan Kartal, raundu peşinden koştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.