Çengelköy zirveyi takibe aldı

Çengelköy zirveyi takibe aldı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu 6.hafta mücadelesinde Merkezefendi Stadı’nda oynanan karşılaşmada Çengelköyspor ile Modafen takımları karşı karşıya geldi.

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu 6.hafta mücadelesinde Merkezefendi Stadı’nda oynanan karşılaşmada Çengelköyspor ile Modafen takımları karşı karşıya geldi.

Zorlu mücadeleyi 2-1′lik skorla kazanan Çengelköyspor üç puanın sahibi oldu. Modafen takımının 17 yaşındaki golcüsü Yusuf bu haftayı da boş geçmedi ancak attığı gol takımına puan kazandırmadı.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Modafen oldu. İlk 15 dakikada özellikle Yusuf ve Emrah ile etkili olan Modafen takımının bir topu da direkten döndü. Onur Atila ve Fırat’ın liderliğinde oyunda dengeyi sağlayan Çengelköyspor oyunun ikinci çeyreğinde baskılı olan taraftı.

Ardı arda pozisyonlar
Mücadelenin 28.dakikasında Modafen gole çok yaklaştı. Sol kanattan Furkan’ın ortasına yükselen Emrah’ın köşeye kafa vuruşunu Mesut uzanarak kornere çeldi.

Karşılaşmanın 32.dakikasında gole yaklaşan ekip Çengelköyspor oldu. Defansın arkasına atılan topa hareketlenen Erkut kaleci Bekir ile karşı karşıya kaldı. Golcü oyuncunun aşırtma vuruşunda top kale direğini sıyırarak auta gitti. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Kale geçit vermedi
İkinci yarının ilk tehlikeli atağı Modafen takımından geldi. Ceza sahasına yapılan ortada Sercan’ın kale önünde kafa vuruşunu Mesut mükemmel zamanlamayla tokatlamayı başardı.

Klasman Grubu’nda da devam etti 
Karşılaşmanın 61.dakikasında kazanılan korner atışında Çengelköyspor golü buldu. Sezon boyunca attığı kafa gollerine bir yenisini ekleyen  defans oyuncusu Rıdvan, Fırat’ın kullandığı kornerde topa iyi yükselerek kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi 1-0.

Tartışmalı gol kararı
Karşılaşmanın 72.dakikasında Modafen takımının beraberlik golü geldi. Çengelköyspor ceza sahasında topla buluşan Yusuf rakipleri ile mücadelesinde topu soluna çekti. Kaleye gönderdiği sert şut üst direğe çarparak kale çizgisine düştü. Bu pozisyonda yardımcısı Murat Güçlü ile göz göze gelen mücadelenin hakemi Serdar Akkoçoğlu gol kararını verdi. Çengelköyspor oyuncularının yardımcı hakem Murat Güçlü’ye itirazları sonucu değiştirmedi. İtirazlarını sürdüren kaleci Mesut sarı kart gördü. Maçı izlediğimiz tarafta gelişen pozisyon sonrasında gol kararının tartışmalı olsa da doğru olduğunu söyleyebiliriz.

Fırat ‘Işık’ saçtı
Mücadelenin 80.dakikasında Modafen ceza sahası içinde oluşan karambolde topu önünde bulan tecrübeli isim Fırat Işık sert vuruşla topu Modafen ağlarına gönderdi ve takımını bir kez daha öne geçirdi. Mücadelenin kalan dakikalarında kalesinde pozisyon vermeyen Çengelköyspor zorlu mücadeleden üç puan alarak zirve yarışını sürdürdü.

















Haber- Foto : Erdem Sağolan
kaynak : yerelfutbol.org

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.