Çengelköyspor Kozlu'da zorlanmadı

Çengelköyspor Kozlu'da zorlanmadı

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta 18.hafta mücadelesinde Kozlu Belediyespor ile Çengelköyspor takımları Zonguldak’ta karşı karşıya geldiler.

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta 18.hafta mücadelesinde Kozlu Belediyespor ile Çengelköyspor takımları Zonguldak’ta karşı karşıya geldiler.
 
Ligin ilk yarısında Beylerbeyi Stadında oynanan karşılaşma 1-1 sona ermişti. Yasin Tektaş ile Kemal Zencirkıran’ın forma giymediği Kozlu Belediyespor karşısında Çengelköyspor A.Ş., oyunun tüm bölümlerinde üstün olan taraftı. Tecrübeli orta saha oyuncuların yanı sıra, defans oyuncularının da hata yapmadığı Üsküdar temsilcisinde kaleci Volkan da kritik anlarda güven veren futbolu ile ön plana çıkarken, Üsküdar ekibi maçı 74.dakikada Fırat Işık’ın attığı golle 1-0 kazandı.
 
İlk yarı 0-0 tamamlandı
Kozlu Şehir Stadında oynanan karşılaşmayı Konya Bölgesinden Mustafa Emil, Ahmet Bilal, Abdülhamit Söyler hakem triosun yönetirken, 2 kırmızı, 9 sarı kartın çıktığı karşılaşmanın ilk yarısı genelde orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Çengelköyspor A.Ş bu yarıda kanatlardan etkili gelse de istediği gol pozisyonlarını bir türlü bulamadı. 42.dakikada kullanılan serbest vuruşta Şenol Yıldırım’ın kafa vuruşunda top Kozlu Belediyespor kalecisi Sertaç’ın parmaklarına değdi ve yan direkten oyuna alanına geri döndü. İlk yarıdaki ataklar sonuç vermedi ve devre 0-0 tamamlandı.
 
Kozlu Belediyespor 10 kişi kaldı
Şampiyonluk mücadelesi veren Çengelköyspor A.Ş, ikinci yarıya da iyi başlarken, 2 hafta önceki Teknik Direktörü değişen Kozlu Belediyespor istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı. Maçın 64.dakikada Çengelköysporlu Rıdvan’ı formasından çekerek düşüren Kozlu Belediyesporlu Orçun Akgün ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. Bu dakikadan sonra Çengelköyspor, ev sahibi Kozlu Belediyespor’un 1 kişi eksik oynamasını avantaja çevirerek sağlı sollu ataklarla golü aradı.
 
Osman Yıldırım’dan ustaca değişiklikler
Rakibinin eksik kalmasının ardından oyunu rakip sahaya yıkan Çengelköyspor A.Ş.’nin başarılı Teknik Direktörü Osman Yıldırım, yaptığı değişiklikler ile maçın seyrini değiştirdi. Çok koşan, takımının tüm atakları yönlendiren ve çalışkanlığı ile sahanın en iyilerinden birisi olan Ali Emre Erhal’ın yerine Erkan Kavak’ı oyuna alan ve sağ kanadı güçlendiren teknik adamın ikinci hamlesi de Şenol’un yerine hem sol kanatta hem de forvette görev yapan Ozan Aydın’ı oyuna sürmek oldu. Bu değişiklikler ile Kozlu Belediyespor karşısında daha etkili olan Üsküdar temsilcisi beklediği golü de kanatlardan yapılan etkili ataklardan birisinde buldu.
 
Eren’den Fırat’a mükemmel gol pası
Çengelköyspor aradığı golü ise maçın 74.dakikasında Fırat’ın ayağından buldu. Sol taraftan gelişen Çengelköyspor A.Ş. atağında Ümit’in pasında topla bululan golcü oyuncu Eren Üntürk, kaleye paralel mükemmel bir pas gönderdi. Üsküdar ekibinin kaptanı Fırat ise düzgün bir vuruşla takımını öne geçirirken, bu sezonki 10.golüne de imza atmış oldu.
 
Kozlu Belediyespor 9 kişi kaldı
Bu dakikadan sonra iyice dağılan Kozlu Belediyespor’da maçın 90.dakikasında Burak Işıkay’ın taç atışı hatalı kullandığı belirten maçın Hakemi Mustafa Emil topu Çengelköysporlulara verdi, bu karara sinirlenen tecrübeli defans oyuncusu yerdeki topa sert bir şekilde vurarak tepki gösterdi, bu tepkinin ardından da ikinci sarı karttan dolayı kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı.  Maçta kalan dakikalarda başka gol olmayınca Çengelköyspor 9 kişi olan ev sahibi Kozlu Belediyespor’u 1-0 yenerek 3 puanın sahibi oldu.
 
Kozlu Belediyespor'a teşekkür
Ev sahibi Kozlu Belediyespor aldığı bu yenilgi sonrasında 25 puanla kalırken, konuk takım Çengelköyspor A.Ş. ise aldığı bu altın değerindeki 3 puan sonrasında puanını 33’e çıkartarak şampiyonluk şansını sürdürdü. Çengelköyspor A.Ş Başkanı ismet Özay maç sonu yaptığı açıklamada, oldukça önemli bir galibiyet aldıklarını ve zirveden kopmama adına kritik 3 puanı hanelerine yazdırdıkları için sevinçli olduklarını söylerken, misafirperverliklerinden ötürü Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin'e teşekkür etti ve ligin kalanında Kozlu Belediyespor'a başarılar diledi.
 
 
STAT: Kozlu
HAKEMLER: Mustafa Emil, Ahmet Bilal Deniz, Abdülhamit Söyler
KOZLU BELEDİYESPOR: Sertaç, Burak, Can, Hakan, Doğan, Berat (Dk 40 Erhan), Serbay, Mahir (Dk 52 Uğur), Canberk (Dk 75 Yılmaz), Burak, Orçun
YEDEKLER: Umut, Beyazıt, Hüseyin, Uğur Tugay, Tolunay, Hasan
TEKNİK SORUMLU: Soner Erdurmuş
ÇENGELKÖYSPOR A.Ş.: Volkan, Mahmut Rıdvan, Ümit, Naci, Musa, Ali Emre (Dk 72 Erkan), Günay Baran, Alper, Eren (Dk 85 Cihat), Fırat, Şenol (Dk 80 Ozan)
YEDEKLER: Oktay, Selçuk
TEKNİK SORUMLU: Osman Yıldırım
SARI KARTLAR: Doğan, Mahir, Serbay/ Eren, Ümit, Ali Emre, Volkan
KIRMIZI KART: Dk.64 Orçun, Dk.90 Burak(Kozlu Belediyespor)
GOL: Dk.74 Fırat Işık (ÇengelKöyspor)
 
kozlu-belediyespor.jpgcengelkoyspor1-001.jpgcengelkoyspor2-001.jpgcengelkoyspor3-001.jpgcengelkoyspor4-001.jpgcengelkoyspor5.jpgcengelkoyspor6.jpgcengelkoyspor7.jpg
 
 
Haber-Foto : Ali Kemal Demir
kaynak : yerelfutbol.org

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.