Dünya Kupası'nın ev sahipliğini Kanki yapacak

Dünya Kupası'nın ev sahipliğini Kanki yapacak

FIFA U-20 Dünya Kupası'nın maskotu Kanki, basınla tanıştırıldı. Türk kültüründe insanların en yakın dostu olarak kabul edilen Sivas Kangal cinsi Kanki, Türk misafirperverliğinin, sıcaklık ve nezaketinin sembolü olacak.

 2013 yılında Türkiye'de yapılacak olan FIFA U-20 Dünya Kupası maskot tanıtımı İstanbul Esma Sultan Yalısında yapıldı. 

Tanıtım toplantısına Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, milli futbolculardan Burak Yılmaz, Salih Uçan, Türkiye Futbol Federasyonu üyeleri katıldı. 

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan TFF 2. Başkan Vekili Servet Yardımcı, 2013 'de Türkiye'de yapılacak olan organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ederek, turnuvanın kendisini şimdiden heyecanlandırdığını söyledi. 

Servet Yardımcı, "Türkiye dahil 24 ülkenin katılacağı bu turnuva bizi her bakımdan heyecanlandırıyor. Turnuvaya ev sahipliği yapmasında katkısı olan Futbol Federasyonu Eski Başkanı Mahmut Özgener ve mevcut başkan Yıldırım Demirören'e teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün maskot tanıtımı ile heyecanımızı başlatıyoruz."diye konuştu. 

'HEDEFLERİMİZ  AYAĞIMIZA KADAR GELDİ'

Tanıtım toplantısına katılan Milli futbolcular ise, turnuvanın Türkiye açısından çok önem taşıdığını belirtirken duygu ve düşüncelerini anlatan kısa birer konuşma yaptılar. 
Galatasaraylı Milli futbolcu Burak Yılmaz, "U-20 benim gelişimimde çok şeyler kattı. Ülkemiz için önemli bir organizasyon. Allah futbolcu arkadaşlarımın gönlüne göre versin. Heyecanlarını şimdiden paylaşıyorum" şeklinde konuştu. 
Fenerbahçeli Milli futbolcu Salih Uçan ise " Önemli bir turnuvaya katılacağız. Milli takımı ve Ülkemizi iyi bir şekilde temsil edeceğiz. Hedeflerimiz ayağımıza kadar geldi. İyi bir gelecek adına güzel bir organizasyon."dedi. 

KANKİ TANITILDI

Tanıtım toplantısı sonunda maskot 'KANKİ' izleyicilere tanıtılırken, kısa birde gösteri yaptı. 
İsmini; Türkçe'de "Can Dost" anlamına gelen Kanka kelimesinden alan "Kanki", tam 1 yaşında dünyalar tatlısı bir köpek yavrusu. Yani insan yaşı ile örtüştürürsek 14 yaşında, ele avuca sığmayan bir ergen... Sivas'ın Kangal ilçesinde bir Kangal yetiştirme çiftliğinde doğdu… Yaklaşık 1000 yıl önce Oğuz Türk'ü atalarımızın yetiştirmeye başladığı bu tür, dünyanın en değerli cinslerinden biri. Şimdilerde çoğunlukla yetiştirme çiftliklerinde özel eğitimler ve sevgi ile büyütülüyorlar… Kanki de bu şanslı yavrulardan bir tanesi.



Kanki, iyi huylu, neşeli, itaatkâr, gençliğinin de verdiği coşku ile de biraz delidolu bir yavru. Doğduğu toprakların yeşilliklerinde doyasıya koşmak ve kardeşleri ile oyunlar oynamayı çok seviyor. Çocuklarla ve yaşlılarla arası iyi. Merhamet ve koruma duyguları, henüz bir ergen olmasına rağmen son derece yüksek. Çok çabuk öğrenir. Hafızası çok iyidir. Öğrendiklerini bir daha unutmaz.

Kanki'nin hayatında son zamanlarda yepyeni bir heyecan var. 2013 yılında FIFA U20 Dünya Kupası'nın Türkiye'de yapılacağını öğrendi. Geleceğin dünya yıldızları ile tanışacağı, onlarla oynama fırsatı bulacağı, hatta dünyanın birçok yerinden gelecek futbolseverler ile tanışacağı için içi şimdiden kıpır kıpır. Kupanın yapılacağı 7 şehri gezmek için bavullarını topladı bile.

Türk kültüründe jenerasyonlar boyu çocukların ve yetişkinlerin en yakın dostu ve evlerinin koruyucusu olan Kangal cinsinin tüm özelliklerini ve asaletini, en saf şekilde üzerinde taşıyan Kanki, bu yolculuk boyunca Türk kültürünün misafirperverlik, sıcaklık ve nezaketini konuklara tanıtmaya çalışacak. Ahlak dışı ve sağlık düşmanı her türlü faaliyetin de karşısında yer alacak.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.