Düşmez ve ekibi, Üsküdar ve Kadıköy’deydi

Düşmez ve ekibi, Üsküdar ve Kadıköy’deydi

Yaklaşan seçim dolayısıyla, İlçeleri ziyaret eden İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, Kadıköy ve Üsküdar Kulüpler Birliklerini ziyaret etti. Toplantıda gergin anlar da yaşandı.

Yaklaşan seçim dolayısıyla, İlçeleri ziyaret eden İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, Kadıköy ve Üsküdar Kulüpler Birliklerini ziyaret etti. Toplantıda gergin anlar da yaşandı.


Koşuyolu Spor Kulübünde yapılan toplantıya Kadıköy Kulüpler Birliği Başkanı Taşkın Tuna, Üsküdar Kulüpler Birliği Başkanı Mustafa Gürle ile birlikte Acıbadem Üsküdar, Acıbadem, Bağlarbaşıspor, Barbaros, Bostancıspor, Çamlıca, Çengelköy, Çınarspor, Doğangüneş, Erenköy Acarspor, Ferahspor, Fikirtepe Dumlupınar, Göztepe Hilalspor, H. Paşa Endüstri Meslek, İstanbul Kemah, Kirazlıtepe, Koşuyolu, Kozyatağı İdman Yurdu, Öz Karacaahmet, Selami Ali Yeşil Saha, Selamsız, Selimiye, Sultantepe, Üsküdar Anadolu, Üsküdar Salacak, Valide Tayfunspor ve Yeldeğirmenispor temsilcileri katıldı.

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu adına Ali Düşmez, Ali Tanrıyaşükür, Fikret Sivri, Mustafa Koral, Ufuk Tatar, Ali Yazlı ve Asım Özdemir’in iştirak ettiği toplantı Genel Başkan Ali Düşmez’in konuşması ile başladı.

“Bizi İASKF küme düşürdü”
45 dakikada konuşan Düşmez’den sonra Fikirtepe Dumlupınar Başkan Vekili Hüseyin Gediz söz aldı ve sert ifadeler kullandı. Süper Amatör Ligden düşen ve konuyu şike iddiası ile TFF’ye taşıyan ve soruşturma açılmasını sağlayan Kadıköy temsilcisinin Başkan Vekili, Ali Düşmez’e; ‘Kadıköy Kulüpler Birliği olarak 4 yıl sonra ilçemizde 5 adet futbol sahası yapacağız’ dedikten sonra “Biz Fikirtepe Dumlupınar olarak, İASKF tarafından küme düşürüldük. Siz ise Başkanı Yönetiminizde olan Kadırgaspor’u kolladınız. İçinde adalet olmayan Devlet yıkılmaya mahkumdur. Adalet istiyoruz” dedi. Şike davası açıldı, sonucu resmi olarak bize bildirilmedi diyen Gediz, “Sizler, bize haksızlık yaptınız. 1.Amatör Ligde 18 maç varsa 18’ini de kazanıp geri döneceğiz” dedi ve Gençlik ve Spor Bakanlığının verdiği malzemelerini iyi olmadığını ileri sürerek “bu malzemeleri de istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“Düşmez sinirlendi”
Sinirlendiği görülen İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, “İstanbul’da yılda 25 bin maç oynanıyor. Ben İASKF olarak üst organizasyonu yaparım, sarı-kırmızı kart ile uğraşmam. Ben ASKF Başkanıyım, görevimi en iyi şekilde yaparım, biz tarafsız ve adaletliyiz” dedi. Yeniköyspor da küme düştü diyen Düşmez, “Yeniköyspor’un yıllık 300 bin TL geliri var, Gençlik ve Spor Bakanlığının verdiği malzemeyi alıyor, Bakanlığının verdiği malzemeyi ben de beğenmiyorum, Belediyenin malzemesi daha iyi. Sen bu malzemeleri almazsan da alma” dedi. Süper Ligde bile şikeyi tespit edemiyorlar, siz hizmeti yok sayıyorsunuz diyen Düşmez, şike olayında tarafsız kaldıklarını sözlerine ekledi.

Çakmaktaş: Sahada tedavi istiyoruz
Hüseyin Gediz’den sonra söz alan İstanbul Kemahspor Başkanı Hüseyin Çakmaktaş ise şu ifadeleri kullandı: “Sizden önce de sağlık sorunu vardı. Sizin dönemizde değişen ne oldu? Sizden önceki İASKF iş yapmıyordu, siz ne yaptınız? Biz Kemah Köyleri olarak 37 yıldır futbol turnuvası yapıyoruz. Her maçımızda ambulans ve sağlıkçı hazır bulunuyor. Amatör maçlarda sağlıkçı göremiyoruz. Bizler sahada sağlıkçı görmek istiyoruz. Sahaların çoğu pislikten geçilmiyor. 3-5 tanesi hariç hepsi böyle. Bizim çocuklarımız bu sahalardan daha iyisine layık. Ayrıca bazı statlarda köstebek yuvaları gibi oyuklar var. Tesisleri düzgün bir şekilde kullanan Kulüpleri verin” dedi. Hüseyin Çakmaktaş’ın konuşması salondan alkış alırken, Selimiyespor Başkanı İdris Kalaycı’nın bu esnada arkasını döndüğü, Selimiyespor Kulüp Müdürü Atilla Alioğlu’nun ise ayağa kalkmak istediği ancak Başkan Kalaycı’nın buna engel olduğu görüldü.

Düşmez: 32 saha vardı, 82’ye çıkarttık
İstanbul Kemahspor Başkanı Hüseyin Çakmaktaş’ın salondan destek alan sözlerine İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez şöyle cevap verdi: “Elimden geleni yapıyorum. İstanbul’da 32 saha vardı. İl Özel İdaresi ile birlikte çalışarak 10 yıllık sürede bu sayıyı 82’ye çıkarttık. Sağlık konusunda ise prosedürleri aştık, bu konuda çalışıyoruz. Halledeceğiz” dedi.

Toplantıda daha sonra Doğangüneş Spor Kulübü’nden bir yetkili söz aldı ve amatör Liglerde doping olayına değindi. Selami Ali Yeşil Saha Başkanı Özkan Oğuzatak ise Üsküdar takımlarının adeta göçebe gibi olduklarını söyledi ve amatör ligde 3.transferin açılması gerektiğini savundu. Bostancıspor Kulübü adına Ramazan Oral söz alırken, Fikirtepe Dumlupınar Antrenörü ve Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Gediz ise alt yapı liglerinde Hakem hatalarından dert yandı.

Düşmez: Cüneyt Çakır olmadık hatalar yapıyor
TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez Hakem hataları konusunda İstanbul İl Hakem Kurulu ile konuştuklarını söyledi ve “Avrupa’da yönettiği maçlarda başarılı olan FİFA Hakemi Cüneyt Çakır, Türkiye liginde olmadık hataları yapıyor. Bunu Merkez Hakem Kurulu Zekeriya Alp söylüyor” dedi.

“Amatörler maçlara bedava girmeli”
Göztepe Hilalspor Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Yardımcısı, Spor A.Ş.’nin Kurucusu ve İstanbul Futbol il eski Ajanı Baki Nedim Baltacı söz aldı ve ilk olarak Kadıköy’ün yeni Belediye Başkanından övgü dolu sözlerle bahsetti. Ardından ise elindeki çok eski bir kitapçığı gösteren Baltacı, “Bizim dönemimizde lig öncesi bu kitapçık Kulüplere dağıtılır ve lig sona erdiğinde de bu kitapçığa bağlı kalınırdı dedikten sonra amatör sporcuların Profesyonel maçlara ücretsiz girebilmesi için serbest giriş kartlarının verilmesi gerektiğini savundu. İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez ise bu sözlere karşılık statlara girişi sağlayan ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde dahi tartışmalara yol açan Passolig Kartı savundu ve amatörlerin artık maçlara ücretsiz girmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Üsküdar Anadolu Başkanı, Acıbadem Üsküdar Başkanı Selim okur,  Selimiyespor Başkanı İdris Kalaycı ve son olarak Üsküdar Kulüpler Birliği Başkanı Mustafa Gürle’nin söz aldığı ve 150 dakika süren toplantı birlikte fotoğraf çekimi ile son buldu.

















Haber-Foto : Ali Kemal Demir
kaynak : yerelfutbol.org

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.