F. Yaylaspor ve Damlaspor’a birer puan

F. Yaylaspor ve Damlaspor’a birer puan

1. Amatör Lig takımları Yaylaspor ve Damlaspor Zeytinburnu Hasan Doğan sahasında karşı karşıya geldi. Maç 1-1 tamamlandı.

İstanbul 1.Amatör Lig 6.Grup'ta lider Damlaspor ile ligin alt sıralarında bulunan Fatih Yaylaspor Zeytinburnu Hasan Doğan Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Yaklaşık 150 taratarın ilgi gösterdiği müsabaka, karşılıklı atakların ve pozitif futbolun ön planda olması ile izleyenlerin keyifli anlar yaşamasına neden oldu.

Maçın ilk bölümünde top kontrolünde her iki takım da başarılı oldu ve paralelinde birbirlerine pozisyon olanağı sunmadılar. Damlaspor kontrollü oyunu ile uzaktan şut tercihleri ve Berke ile yarattığı kanat organizasyonlarında etkili olmak isterken, F.Yaylaspor ise kaptan Fatih'in yarattığı kontra ataklar ile karşılık vermek istedi ancak başarılı olamadı.

Maçın 25. dakikasında sağ kanattan topu taşıyan Mustafa'nın penaltı noktasına yaptığı ortasında kafayı vuran Alican topu kaleci Muharremin sağından ağlara gönderdi ve takımını zorlu deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Damlaspor, Yaylaspor'u zorladı 
Gol sonrası savunmasına geri çekilen F.Yaylaspor ilk yarı sonuna kadar hem rakibine pozisyon vermezken, hem de etkili kontra ataklar ile Damlaspor'a zor anlar yaşattı. Damlaspor ilk yarı sonuna kadar kaleyi şutlar ile yokladı ancak top kaleyi bulmadı.

İkinci yarının başlaması ile birlikte sahada hücum anlayışı ile Damlaspor, kanatları etkili kullandı ve oyuna sonradan giren Mustafa'nın kafa vuruşları ile rakip kalede önemli tehlikeler yarattı. Mehmet ve Berke'nin ceza alanı etrafından yaptığı vuruşlar F.Yaylaspor'u iyiden iyiye bunalttı. Baskısını arttıran Damlaspor'un etkili ataklarının olduğu anlarda kalesinde devleşen Alkan izleyenlerin beğenisini kazandı. F.Yaylaspor ise kontra ataklar ile rakip kaleye gitmek istedi ancak kontrollü Damlaspor savunmasından geçemedi.

Yaylaspor 10 kişi kaldı, Damlaspor gol attı 
Tam baskıyı kırarak rakip kaleye daha etkili ve daha çok adamla giden F.Yaylaspor'un bir hücumunda, oyuna beş dakika önce giren İbrahim, Damlaspor ceza alanı etrafında verilen faul kararı sonrası 1 numaralı yardımcı hakeme hakaret ettiği gerekçesi ile kırmızı kart gördü.  İbrahim böylece takımı F.Yaylaspor'u 81. dakikada 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra rakip kaleyi adeta ablukaya alan Damlaspor kısa süre içerisinde kazandığı sayısız köşe vuruşu ve serbest vuruştan yararlanamadı. Kanatları iyiden iyiye kullanarak etkili pozisyonlar yaratan ev sahibi ekibin yine bir kanat organizasyonunda, yapılan orta sonrası oluşan karambolde top boşta kaldı ve Berke'nin vuruşunda savunmadaki Erkan'ın baldırına çarpan meşin yuvarlak sağa yatan kaleci Alkan'ı yanıltarak ters köşeden ağlara gitti. 1-1

Gol sonrası galibiyet için çabalayan ve baskısından ödün vermeyen Damlaspor ataklarında zor anlar yaşayan kaleci Alkan bir hava topunda rakibi ile çarpıştı ve sakatlandı. Oyuncu değişiklik hakkının tamamlanması ve takımının 10 kişi oynaması sebebiyle sakat halde kalesini koruyan Alkan geri kalan 3 dakikalık duraklama süresinde Damlaspor ataklarında gole izin vermedi. Hekemin bitiş düdüğü ile birlikte rahat bir nefes alan Fatih Yaylaspor, namalup Damlaspor deplasmanından 1 puan çıkarmayı başardı ve ligdeki iyi gidişine devam etti. Takımlar oynanan bu güzel futbol sonrası birbirlerini tebrik ederek iyil bir dostluk örneği gösterdiler.


STAD: Zeytinburnu Hasan Doğan Stadı
Hakemler: Mustafa Salih Eol - İbrahim Yerik - Fatih Okhan
DAMLASPOR: Muharrem, Mehmet Can, Feyzullah, Suat, Hamza, Serdar, Berke, Yalçın, Sevdin, Mustafa, Levent  42' Mehmet, 50' Hacı 62' Seyfullah

FATİH YAYLASPOR: Alkan, Sezgin, Serhat, Erkan, Murat, Gökhan, Ersin, Muhammet Yıldırım, Alican, Hüseyin Fatih, Mustafa 68' Murat, 76' İbrahim, 86' Yasin


SARI KARTLAR: Damlaspor 44' Hamza  F.Yaylaspor 44' Serhat, 55' Hğseyin Fatih, 69' Erkan

KIRMIZI KART: F.Yaylaspor 81' İbrahim

GOLLER: F.Yaylaspor Dk. 25 Alican, Damlaspor Dk. 85 Berke

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.