Fener “ The End “

Fener “ The End “

Uefa Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Fenerbahçe , ilk maçta 1-0 yenildiği Krasnodar ile 1-1 berabere kalarak Avrupa macerasına noktayı koydu.

Uefa Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Fenerbahçe , ilk maçta 1-0 yenildiği Krasnodar ile 1-1 berabere kalarak Avrupa macerasına noktayı koydu.

Ligdeki kötü gidiş ve bana göre havlu atılmış şampiyonluk mücadelesinin ardından Uefa Liginde yoluna devam etmek isteyen Fenerbahçe maalesef bu iddiasını da erken bitirdi. Detaylara girmeden maçın genelini konuşacak olursak , Fenerbahçe ihtiyacı olan golleri bulma adına beklentilerin çok altında bir performans gösterdi. Ne bir oyun planı ne de bir organize futbol göremedik Fenerbahçe adına. Herkes bireysel çabalarla etkili olmaya çalıştıysa da bunda da başarılı olamadı.

Maçı tribünden takip eden biri olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim ; Fenerbahçe’nin orta saha oyuncuları takıma hiç ama hiç katkı veremiyor. Kjaer ve Skrtel ile başlayan ataklarda orta saha oyuncularının devreye girip topu bu iki stoperden aldıktan sonra hücum ve pas organizasyonlarıyla oyuna şekil vermeleri gerekirken bu oyuncular ya toptan kaçıyorlar ya da alakasız yerlerde gezerek defans oyuncularına yardımcı olmuyorlar.

Böyle olunca da defanstan uzun paslarla oyun kurmadan top ileriye uzatılıyor ve bu toplar da etkisiz forvetler yüzünden rakibe kolayca teslim ediliyor. Ne acıdır ki bütün maç bu neredeyse bu şekilde geçti. Kaptırılan topları kazanma adına ne forvet ne de orta saha oyuncuları baskı kurmadı rakip üzerinde. Hal böyleyken Krasnodar takımı maç boyunca hiç zorlanmadı desek yalan olmaz.

Özellikle dikkat ettim Fenerbahçe’de top en çok Skrtel ve Kjaer’ın ayağında idi. Bu bile ne kadar etkisiz bir orta sahaya sahip olunduğunu gösterir. Josef’in Brezilyalı olduğundan şüphe etmeye başladım artık.Bu kadar yeteneksiz bir oyuncu olamaz. Aldığı topların çoğunu ya kaybetti ya da geriye verdi. Alper gayretli ama vasatın üstüne çıktığı maç sayısı 3’ü 5’i geçmez. Bunun yanısıra tek tek ele aldığımızda bir oyuncu dahi iyi bir maç çıkarmadı Fenerbahçe’de.

Tıpkı ilk maçtaki gibi rakibin ilk atağında yenilen gol takımdaki konsantrasyon eksikliğinin ne seviyede olduğunun bir göstergesiydi.

Tüm bu etkenler bir araya gelince seyirci protestoları başladı tribünlerde. Yönetimi istifaya çağıran taraftarlar Ali Koç lehine tezahürat yaparak tepkilerini dile getirdiler.

Fenerbahçe için işler iyi gitmiyor. Taraftar, teknik heyet, oyuncular, yönetim,kısacası kimse mutlu değil. Bu gidişe bir son verilmesi gerekir. Şahsi fikrim yıllarca Fenerbahçe’ye çok büyük hizmetler vermiş Aziz Yıldırım ve ekibinin artık görevi Ali Koç gibi vizyonu geniş, genç, dinamik ve yöneticilik vasıfları tartışılmaz isime bırakması gerekir. Yeni bir dönem Büyük Fenerbahçe’nin tekrar dirilişi olacaktır. Benim buna inancım tam.

Ali Karabulut

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.