Futbol federasyonu yönetimi

Futbol federasyonu yönetimi

Geçtiğimiz günlerde kulüp federasyonu ile yaptığı toplantıda üç önemli noktada değişiklik yapılabileceğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde kulüp federasyonu ile yaptığı toplantıda üç önemli noktada değişiklik yapılabileceğini bildirdi. TFF, kulübün görüşünü de dikkate alarak, özellikle yabancı hakimiyeti, Passolig ve Altyapı konularında ihtilal olması durumunda kararlar almaya hazırlanıyor.

Yeni yabancı kurallar

Beşiktaş dışında çoğu kulüp mevcut yabancı kuralından rahatsız. Kadrolarında 14 yabancı oyuncu bulunan kulüpler, 11 oyuncudan sekizine şans tanıyabilir. Kulüp bu kuralı değiştirmek istiyor.  14 yabancıda değişiklik yapılmayacak denildi. Sadece kulüp 11 yabancı albibet oyuncu oluşturabilir. Bu kararın yeni sezonda yürürlüğe girmesi umulmaktadır.

PASSOLIG gelişebilir!

TFF ile Kulüpler Federasyonu arasında yapılan görüşmede özellikle Anadolu kulüpleri Passolig'den memnuniyetsizliklerini dile getirdiler. Büyük Dörtlü dışındaki kulüpler, şu anda gelirleri azalan taraftarları tribünlere çekmek için kağıt biletlerin kullanılabileceğine inanıyor. TFF'nin kararı memnuniyetle karşıladığı ve nihai bir karar vermediği bildirildi.

Altyapı devrimi geliyor

Mehmet Büyükekşi'nin en büyük sıkıntısı kulübün altyapısı. TFF ve kulüp, altyapı yatırımı talep ederek mali sıkıntılardan kurtulacaklarına inanıyor. TFF, kulüpleri kısa albibet giriş sürede ziyaret ederek tüm Superliga ve TFF kulüplerinin akademilerini açmasını sağlayacaktır.

Devlet destek verecek!

*TFF Nitelikli Antrenör Yetiştirecek

*Altyapı eğitmenlerine yüksek maaş ödenecek

*Süperliga ve TFF kulüpleri akademi açacak

MEHMET BÜYÜKEKŞİ büyük baskı altında

TFF, Maliye Bakanlığı'ndan tesisler için devlete ödenen stopaj vergisinin taban desteği olarak kulüplere iadesini  isteyecek. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu konuda Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile bir süredir görüşüyor. Müzakerelerin sert geçmesi ve anlaşmaya varılması durumunda geri ödenen toplam miktarın altyapı inşaatı için kullanılacağı söyleniyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu projeyi yakından takip ettiği ve gayretle uyguladığı bildirildi.

Galatasaray ikinci takımından teklif

Galatasaray, TFF ile kulüpler birliğinin yaptığı toplantıda özellikle altyapı oyuncularının bu sezon bir sonraki Find Joy'u elde edebilmesi için ikinci bir takım kurma fikrini gündeme getirdi. Böylece A takımında gelişemeyen genç oyuncular, bu takımlarda oynayarak TFF 1.Lig veya 2.Lig'de kendilerine yer edinecekler. Bu yöntem Avrupa, İspanya, Portekiz, Hollanda ve Almanya'daki birçok lig tarafından oyuncu geliştirmek için tercih edilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.