Galatasaray 3-0 Başakşehir

Galatasaray 3-0 Başakşehir

Goller Onyekuru, Donk ve yeni transfer Mustafa Muhammed'den (P) geldi. Muslera da 22. dakikada penaltı kurtardı.

Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray ile Başakşehir, Türk Telekom Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı takım, rakibini 45’te Onyekuru, 64’te Donk ve 90+2’de Mustafa Muhammed’in golleriyle 3-0 mağlup etti. Fernando Muslera, 22. dakikada Giuliano’nun penaltı vuruşunda köşeyi doğru tahmin ederek gole izin vermedi. Yeni transfer Mustafa Muhammed de ikinci yarının başında Etebo’nun yerine oyuna dahil olarak ilk kez sarı-kırmızılı formayı giydi. Mısırlı golcü, Onyekuru’nun kazandığı penaltı sonrasında 90+2’de fileleri sarsarak Galatasaray kariyerine golle başladı. Bu sonucun ardından Galatasaray 45 puan ve maç fazlasıyla 2. sıraya yükselirken, Başakşehir 24 puan ve maç fazlasıyla 15. sırada kaldı. Ligin 24. haftasında Galatasaray, Cumartesi günü deplasmanda Fenerbahçe derbisine çıkacak. Başakşehir ise sahasında Karagümrük’ü konuk edecek.

PENALTIYI MUSLERA KURTARDI

Dakikalar 17’yi gösterdiğinde köşe vuruşunun devamında olan pozisyonda Epureanu, Marcao ile çıktığı hava topu mücadelesi sonrasında yerde kaldı! Başakşehirli oyuncular penaltı itirazında bulundu. Hakem Arda Kardeşler, VAR ekranından izleyip Başakşehir lehine penaltı kararı verdi ve Marcao sarı kart gördü. Topun başına geçen Giuliano’ya ise kaleci Muslera gol izni vermeyerek topu sol köşeden tutmayı başardı.

DONK ENFES KESTİ, ONYEKURU KAFA İLE BİTİRDİ!

İlk yarıda rakibi karşısında tehlikeli atak geliştirmekte zorlanan Galatasaray, 45. dakikada Onyekuru ile 1-0 öne geçti. Ryan Donk’un rakip yarı sahasının ortasından gönderdiği pasta Onyekuru arka direkte iyi yükselerek vuruşunu yaptı ve topu filelere gönderdi.

DONK BU KEZ DE ATTI!

Dakikalar 64’ü gösterdiğinde Galatasaray farkı 2’ye çıkardı. İlk golün asistini yapan Donk, bu kez topu filelere gönderen isim oldu. Belhanda’nın kornerden yaptığı ortaya gerilerden gelip çok iyi yükselen Donk, Mert’i çaresiz bıraktı: 2-0.

YENİ TRANSFER MUSTAFA MUHAMMED SİFTAH YAPTI!

Oyuna ikinci yarının başında oyuna giren yeni transfer Mustafa Muhammed, Galatasaray formasıyla ilk maçında gol sevinci yaşadı. Mısırlı forvet, 90+1’de Onyekuru’nun kazandığı penaltı sonrasında beyaz noktanın başına geçti ve maçın skorunu 3-0 olarak belirleyen penaltıyı kullandı.

GALATASARAY 3-0 BAŞAKŞEHİR

  • GOL! 90+2′ Penaltıyı kullanmak için beyaz noktanın başına gelen Mustafa Muhammed, skoru 3-0’a getirdi.
  • PENALTI! 90+1′ Hakem Arda Kardeşler bu kez Galatasaray için beyaz noktayı gösterdi. Onyekuru’nun yerde kalmasının ardından penaltı kararı çıktı.
  • 74′ Belhanda ceza sahasında topu kontrol edip şutunu çekti. Kaleci Mert, köşeyi iyi kapatarak topu kornere çeldi.
  • GOL! 64′ Belhanda’nın köşe vuruşunda Ryan Donk ceza sahasında iyi yükseldi ve sert bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi! Hollandalı 64 dakikada 1 gol ve 1 asistlik performans sergiliyor!
  • 54′ Kullanılan köşe vuruşunda Mustafa Muhammed iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ancak top auta gitti.
  • Galatasaray’ın yeni golcüsü Mustafa Muhammed, Etebo’nun yerine oyuna dahil oldu. Belhanda’da Arda Turan’ın yerine oyunda…
  • 46′ Karşılaşmada ikinci yarı başladı.
  • Karşılaşmada ilk yarı Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.
  • GOL! 45′ Galatasaray 1-0 öne geçti! Ryan Donk’un rakip yarı sahadan yaptığı ortaya Onyekuru arka direkte iyi yükselerek vuruşunu yaptı ve topu filelere gönderdi.
  • 35′ Başakşehir’in köşe vuruşunda Duarte etkili bir kafa vuruşu yaptı. Kaleye giden topu Muslera kontrol etti.
  • 22′ Muslera penaltıyı kurtardı! Giuliano’nun vuruşunda köşeyi doğru tahmin eden Galatasaray’ın kaptanı gole izin vermedi!
  • PENALTI! 20′ Hakem Arda Kardeşler, VAR ekranından izleyip Başakşehir lehine penaltı kararı verdi ve Marcao sarı kart gördü.
  • 17′ Epureanu, Marcao ile çıktığı hava topu mücadelesi sonrasında yerde kaldı! Başakşehirli oyuncular penaltı itirazında bulundu.
  • 16′ Başakşehir etkili geldi. Gulbrandsen ceza sahasında aldığı pastan sonra çektiği şutta kaleci Muslera topu kornere çeldi.
  • 7′ Ceza alanı içinde Ömer Ali’den sıyrılan Onyekuru şutunu çekti ancak top üstten auta gitti.
  • 1′ Karşılaşma Galatasaray’dan Babel’in vuruşuyla başladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.