Gazi Mahallesispor’dan açıklama: “Yenibosna maçına çıkmıyoruz”

Gazi Mahallesispor’dan açıklama: “Yenibosna maçına çıkmıyoruz”

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Gazi Mahallesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu, İl Temsilciliğinin son hafta iç sahada oynamaları gereken Yenibosna maçını tarafsız sahaya alması ile ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

Sultangazi temsilcisinin açıklaması şöyle:

“İl Temsilciliği bazı Kulüpleri kolluyor”
İstanbul Futbol İl Temsilciliği görevini yürütenlerin tüm spor kulüplerine eşit mesafede olması gerekirken, maalesef yapmış oldukları uygulamalarla bazı kulüpleri kolladığı, bazı kulüpleri de cezalandırarak haksızlık yaptığı görülmüştür. “Nedir bu uygulamalar ya da cezalar?” derseniz hepsini teker, teker açıklayacağız.

“Yenibosna’da kesici aletlerle saldırlar”
2012-2013 Futbol sezonunda İstanbul Süper Amatör Lig 6. Grupta mücadele ettiğimiz ve 10 kasım 2012 günü Bahçelievler İl Özel İdaresi sahasında oynana Yenibosna-Gazi Mahallesi maçından başlayıp günümüze kadar süregelen yanlış ve yanlı uygulamalar ortadadır. Hiçbir taraftarı götürmediğimiz fakat maçın 78.dakikasında bireysel olarak müsabakaya gelen 15-20 kadar Gazi Mahallesi taraftarı hiçbir bahane gözetmeksizin Stada alınmamıştır. Stada alınmadığı gibi Statta bulunan yaklaşık 2.000 in üzerinde bulunan Yenibosna tribününün giriş kapıları kim yada kimler tarafından açıldığı bilinmeksizin açılarak dışarıdaki 15-20 kişi olan ve Stada alınmayan Gazi Mahallesi taraftarına saldırmalarına göz yumulmuştur. yaşanan kargaşadan stadın yanındaki Polis Karakoluna sığınan bu 15-20 kişilik gruba Stattan çıkan kişiler ellerindeki delici ve kesici aletlerle saldırmış hatta karakolu bile taşlamışlardır. (Bu olaylar yerel basıl ve görsel basında oldugu gibi internet üzerinden yayın yapan haber sitelerinde de mevcuttur.) Bu saldırıda yaralanan 1 kişiyi hastaneye götürmek için gelen ambulansa yapılan saldırı da göz önünde olup tüm çıplaklığıyla haberlere konu olmuştur.

“Yenibosna ödüllendirildi”
Bu olaydan sonra olayların hiçbir şekilde içerisinde olmayan Gazi Mahallesi spor kulübü İl Temsilciliği Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılmış ve kendi sahasında oynayacağı Ayazağa maçını Beykoz ilçesi Paşabahçe sahasında oynayarak çekmiştir. Fakat bu olayların olduğu ve ev sahipliği yapan Yenibosna Spor Kulübüne sanki iyi yapmışsınız cinsinden yaklaşımla hiçbir ceza verilmemiştir.

“İFA’da saldırdılar, İl Temsilciliği oralı olmadı”
08/12/2012 günü deplasmanda oynadığımız halkalı İfa sahasında ki İFA-Gazi Mahallesi maçının uzatma dakikaları oynanırken statta bulunan 60 a yakın İfa taraftarının kulübümüzün yöneticisi, malzemecisi ve U15 takımı kalecisine saldırması, darp etmesi, sonucunda canını zor kurtaran bir takım olarak İl Temsilciliğinden geçmiş olsun dileklerinin gelmediği gibi İFA takımı hiçbir ceza-i müeyyideye tabi olmamıştır.

“Bayrampaşa’da biz mağdur edildik”
Ligin son 3.haftası olan 27 Ocak 2013 günü Bayrampaşa Belediye Stadında oynanacak olan ve küme düşme mücadelesi veren Yıldırım Bosna-Gazi mahallesi maçında çıkabilecek olumsuzlukları önlemek açısından Bayrampaşa Kartaltepe karakoluna tarafımızdan başvuruda bulunulmuş ve kolluk kuvvetlerinin güvenliği sağlama talebinde bulunduk. Maç öncesinde stada giden takımımız ve beraberindeki 15 kişilik taraftarımız kolluk kuvvetleri nezaretinde futbolcularımız soyunma odasına taraftarımız da tribündeki yerlerini aldı. Stadın dışında stada gelmek için kullanılan her güzergâhın başında, sokak aralarında gruplar halinde bulunan kişilerin olduğu gözlendi. Bu konuyu Stadın güvenliğini sağlayan yetkili Komiser ile görüşüp tribünde bulunan taraftarlarımızın güvenliğinin alınması için tribüne de kolluk kuvveti istedik. Müsabaka başından sonuna kadar kolluk kuvvetleri yanımızdan hiç ayrılmamış olup müsabakada olanları maçın Hakemi olan Nuri Bingöl’ün raporunda belirttiği gibi olmuştur. (Raporda ne olduğunu da yazacağız) Müsabaka 2-2 bitmiş olup sahada mücadele eden futbolcular birbirlerine sarılarak soyunma odasına gitmişlerdir. Tribünde bulunan biz yöneticiler ve 15 taraftar Emniyet Kuvvetleri tarafından güvenlik gerekçesiyle tribünde tutulurken, soyunma odasında bulunan sporcularımız araca binip ayrılmayı düşünürken Yıldırım Bosna taraftarının soyunma odasını ve takımımızın bindiği otobüse saldırarak futbolcularımızı, teknik heyetimizi darp edip, aracın camlarını kırmışlardır. Olay yerinde olması gereken Emniyet Güçlerinin biber gazı kullanarak saldırıda bulunanları dağıtması sonucunda tribünde bulunan taraftarımız emniyet güçleri nezaretinde saha içinden geçirilerek takımımızın yanına getirtilmiştir. Aracımızın zarar görmesi sonucunda emniyet güçlerinin ayarladığı bir araçla taraftarlarımız Parseller Spor Kulübü’nün mahsur kalan sporcularımızı almak için gönderdiği araçla da sporcularımız Bayrampasa Belediye Stadından ayrılmıştır.

“İl Temsilciliği eyyam yapıyor”
İşte komedi bundan sonra başlıyor. Darp edilen, mahsur kalan, Teknik Direktörü yaralanan, aracın camı çerçevesi kırılan gazi Mahallesi Spor Kulübü 31/01/2013 günü İl Temsilciliği Disiplin kurulu tarafından cezalandırılarak 1 maç saha kapama cezası veriliyor. İl Temsilciliği sitesinden bu ceza tescil edilerek ceza panosuna yazılıyor. Cezanın başlama tarihi olarak ta 31/01/2013 olarak belirtiliyor. Fakat eyyam burada başlıyor 02/02/2013 günü Gazi Mahallesi-Batı Trakya müsabakası Gazi Mahallesi sahasında oynatılıyor. 31/01/2013 günü verilen ve başlangıç tarihi olarak belirttiğiniz tarihten sonraki ilk maçta değil de 10/02/2013 günü Gazi Mahallesi-Yeni Bosna müsabakasının oynanacağı Gazi Mahallesi sahasında oynanacak bu maçta uygulamaya koyuyorlar.

Tüm bu gelişmeler gösteriyor ki, Yenibosna takımının Gazi Mahallesine gelmesini engellemek için uygulanmış keyfi bir ceza olduğudur. Zaten vize verilen cezanın sebep olduğu Yıldırım Bosna takımı ile aynı cezayı almış olmamız, bunun bir kanıtıdır. İl Temsilciliğine yapmış olduğumuz itiraz neticesinde bize cezayı Hakem raporundan dolayı verildiği şeklindeydi. Bizim söylemimiz özellikle maçın hakemi Nuri Bingöl’ün maçtan sonra “raporumda her şeyi belirteceğim” demesi üzerine rapora göre de bize ceza verilmiş olmasından dolayı raporu görmek istediğimizi, İl Temsilciliğinde bulunan kişilerinde şahit olduğu bir ortamda İl temsilciliği başkanı tarafından rapor kendisi tarafından bizlere okundu.

İşte Hakemin raporu
“Müsabaka başlamadan önce emniyet güçleri gazi Mahallesi taraftarını sahadan bakıldığında sol taraftaki tribüne aldı. Müsabaka başından sonuna kadar Gazi Mahallesi taraftarının bulunduğu tribünde 8 ila 10 Çevik Kuvvet ekibi bulundu. Yıldırım Bosna taraftarı ise stadın diğer boş kalan tribünlerine alındı.Saha Komiserinden duyduğum kadarı ile müsabaka başlamadan önce her iki takımın taraftarının saha dışında kavga etiği yönündeydi. (böyle bir kavga olmadı) Müsabaka başladıktan sonra Gazi Mahallesi taraftarının bulunduğu tribüne taşlı, şişeli tribünün arkasında bulunan çelik levhalara vurarak saldırıda bulunuldu. Hatta bu atılan taşlar sahada görev yapan Kıdemsiz Yardımcımın bulunduğu yere de geldi. Bu taşları alarak saha Komiserine teslim ettim. Yıldırım Bosna seyircisinin bulunduğu tribünden sahaya taş, patlayıcı gibi maddeler atıldı. Atılan patlayıcılardan biri Gazi Mahallesi’nin 4 numaralı futbolcusuna isabet etti, biri de benim ayaklarıma kadar geldi, ayaklarımla basarak patlamasını önledim. Müsabaka 2-2 sona erdikten sonra sahadaki futbolcular birbirlerine sarılarak soyunma odasına gitti. Bizlerde duşumuzu alırken dışarıdan duyduğumuz sesler üzerine baktığımızda, bir grup taraftarın Gazi Mahallesi takımını götürmek için gelen ve içerisinde futbolcuların olduğu araca saldırdıklarını gördüm. Bu saldırıda aracın camları taşlarla kırılıp futbolculara saldırıldığını hatta Teknik Sorumlusu olduğunu sandığım bir kişi yüzünden yaralandığını gözlemledim.”

“Yenibosna maçına çıkmıyoruz”
İşte müsabakanın Hakemi olan Nuri Bingöl’ün Federasyona yollamış olduğu ve İl Temsilcisi tarafından bizlere okunan raporu. Bu rapora göre bizim sahamız kapatılıyor. Bizler sahamızın kapatılıp kapatılmamasından dolayı değil bir haksızlığın olduğundan dolayı isyan etmekteyiz. Tüm spor kulüplerine eşit uzaklıkta olması gereken İl Temsilciliği takım kayırdığını bir kez daha ortaya koymuştur. 31/01/2013 günü İl Disiplin Kurulunun Gazi Mahallesi Spor Kulübüne vermiş olduğu saha kapama cezasını 02/02/2013 günü saat 14:15’te Gazi Mahallesi Sahasında oynanan Gazi Mahallesi-Batı Trakya maçında uygulatmayarak sebebinin kendilerinin açıklayacakları bir şekilde 10/02/2013 Pazar günü Gazi Mahallesi sahasında oynanması gereken Gazi Mahallesi-Yeni Bosna maçına uygulatarak hem Gazi Mahallesi sahasını kapatmış hem de seyircisiz olarak uygulatmaya çalışmıştır. Oysaki Disiplin Kurulu kararı ile sadece saha kapama cezası bulunmasına rağmen ek bir ceza da kendiliğinden koyarak maçı seyircisiz oynatmak istemektedir. Biz Gazi Mahallesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak sezon başında TFF İstanbul İl Temsilciliğine vermiş olduğumuz katılım formlarında kendi sahamızda oynayacağımız müsabakalar için bildirdiğimiz sahanın Gazi Mahallesi Sahası olduğu için, 31/01/2013 günü verilen 1 maçlık saha kapatma cezasının bilinçli olarak 02/02/2013 günü kendi sahamızda oynanan Gazi Mahallesi-Batı Trakya maçında uygulatmayan İl Temsilciliğinin 10/02/2013 günü saat 14:15’te Sarıyer Çayırbaşı stadına oynanacak diye belirtmiş olduğu Gazi Mahallesi-Yeni Bosna maçına gitmeyeceğimizi, hiçbir temsilcimizi göndermeyeceğimizi, aynı gün aynı saatte bu maçın oynanması gereken Gazi Mahallesi sahasında olacağımızı, yönetimimiz ile, teknik heyetimiz ile, sporcularımız ile, taraftarımız ile Gazi mahallesinde Yeni Bosna takımının gelmesini bekleyeceğiz.

Gazi Mahallesi Spor Kulübü olarak birileri istedi diye kendi sahamızda oynanması gereken bir maçın başka bir sahaya alınmasını kabul etmediğimiz gibi, 31/01/2013 günü verilen ceza kararını 02/02/2013 günü uygulatmayarak, bu cezayı 10/02/2013 günü oynanması gereken Yenibosna maçında uygulatmak isteyenleri şiddetle kınadığımızı belirtiriz. Türk futbolunun böyle oldu bitti olaylarla yönetilmemesi adına, keyfi uygulamaların bir daha yapılmaması adına bizlere verilen bu cezayı kabul etmiyoruz. Bu konuda bizlere destek olacak tüm Spor Kulüplerine şimdiden teşekkür ederken 10/10/2013 günü 14:00’te Gazi Mahallesi sahasına bekliyoruz.


yerelfutbol.com
HABER: ALİ KEMAL DEMİR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.