Gerçek Kuzey Yoluna Devam Etti..4-0

Gerçek Kuzey Yoluna Devam Etti..4-0

İstanbul U-13 Ligi 11. Gurupta Şampiyonluğun En Büyük Adaylarından Gerçek Kuzey, Beşiktaş Bld.Çilekli Arenada Etilersporu misafir etti.

Maç Türkiye’deki amatör statların Arenası konumundaki Çilekli Spor Tesislerinde futbola elverişli bir havada oynandı. Maça her iki takımda temkinli başlamakla birlikte gruptaki konumunu perçinlemek ve bir an önce rahat skora ulaşmak isteyen Gerçek Kuzey’in hissedilen ağırlığı oyunun ilk dakikalarından itibaren kendini göstermeye başladı. Maçın ilk ciddi atağında Ergin orta sahada kontrol altına aldığı topu çok güzel bir ara pas ile rakip defansın arasından depara kalkan Onur’un önüne bıraktı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Onur şık bir plase ile topu kalecinin solundan ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Erken gelen gole rağmen ataklarına devam eden Gerçek Kuzey dakikalar 7’yi gösterdiğinde Yiğit ile gole çok yaklaştı. Ceza sahasına yapılan ortada rakip defansın uzaklaştıramadığı topla altı pasta karşı karşıya kalan Yiğit topu az farkla üstten auta attı.
Etiler bu ataktan hemen sonra ceza sahalarından rakip sahaya gönderdikleri topla sol kanatta buluşan etkili oyuncuları Salih şık hareketlerle taşıdığı topa ceza sahasından girdikten hemen sonra vurduğu top üst direğe çarparak auta çıktı.
Bu atakla kalesinde ciddi tehlike yaşayan Gerçek Kuzey bu dakikadan itibaren orta sahasındaki etkili oyunu ile rakibinin bir kez daha tehlike yaratmasına fırsat vermeden rakip kalede ard arda etkili ataklar geliştirmeye başladı. Bu ataklardan 15 dakikada sağ kulvarda topla buluşan Yiğit ceza sahasına rakip oyuncu Ali’yi geçtikten hemen sonra çaprazdan çektiği sert şut kaleci Mehmet’in müdahale çabalarına rağmen ağlarla buluştu. 2-0. İkinci gol sonrası ataklarını hızlandıran Gerçek Kuzey golden 2 dakika sonra Yiğit’in sağ kulvardan taşıyarak ceza sahasına getirdiği topu ceza sahasına kendisi ile birlikte deplase olan demarke pozisyondaki Onur’a çıkartmak yerine şut çekmeyi deneyince takıma adına bir golün kaçmasına neden oldu. 19. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Ergin’in sert şutu Berkay’a çarparak ağlarla buluştu. 3-0. 21.dakikada Gerçek Kuzey rakip sahanın sağından kazandığı serbest vuruşu 20 metreden direk kaleye vurdu top az farkla dışarıya gitti. 23. Dakikada Yiğit’in ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortada kafaya yükselen Samet’in vuruşuna defans oyuncularından İbrahim müdahale etmesine rağmen top İbrahim’in ayağından ağlarla buluştu. 4-0.



Etkili oyununu sürdüren Gerçek Kuzey’in çabaları ilk yarıda başka bir golle sonuçlanmayınca ilk yarı 4-0 Gerçek Kuzey Sporun üstünlüğü ile sonuçlandı.
Gerçek Kuzey’in ilk yarıdaki istekli futbolu, ikinci yarıda farkın daha da açılacağı izlenimi yaratıyordu. İkinci yarının başlaması ile birlikte oyunu dengelemeye çalışan Etiler Spor’un ilk dakikalardaki atakları dikkat çekti. Skor avantajını elde eden Gerçek Kuzey Spor oyunun kontrolünü elden bırakmadan rakibinin ikinci yarıdaki istekli futboluna rağmen kalesinde 38 dakikaya kadar ciddi bir tehlike yaşamadı. Bu dakikada kendisini sürekli kontrol eden Kadir’in bir anlık dalgınlığında top Salih’in önünde kaldı. Ceza sahası sol çaprazından Salih’in etkili plasesi kaleci Emre’yi geçerek gol almak üzere iken Emirhan’ın topa çizgi üzerindeki müdahalesi Etiler Sporu bir golden etti. Gerçek Kuzey Spor antrenörü Tayfun UZUNKAYA, bu dakikalarda oyun içerinde yorgunluk belirtileri gösteren Mert in yerine Meriç’i, Vedat ın yerine Metehan’ı son 10 dakikaya girildiğinde Emirhan ın yerine Arda’yı oyuna alarak takımının oyunun son bölümlerinde dinç kalmasına sağladı. Zevkli ve dengeli bir mücadeleye sahne olan ikinci yarıda gol sesi çıkmayınca Gerçek Kuzey ilk yarıdaki etkili oyunu sonucu bulduğu gollerle sahadan 4-0 galip ayrılarak haftayı 3 puanla kapattı. Önümüzdeki hafta Gerçek Kuzey, Boğaziçi takımını misafir olurken. Etiler ise evinde Muradiyesporu konuk edecek.



GERÇEK KUZEY 4 - ETİLER  0

SAHA : Çilekli Arena Stadı
HAKEM : Hakan Aksu
SAHA KOMSERİ : Mehmet Çelikbaş
GERÇEK KUZEY : Emre***, Samet Can***, Emirhan***(Arda**), Kadir***, Ergin***,Alparslan***, Samet***, Vedat***(Metehan**), Yiğit****, Onur**** Mert Baran ***(Meriç**)
YEDEKLER : Batu, Arda, Meriç, Metehan, Mücahit, Berkay, Murat. ANTRENÖR: Tayfun UZUNKAYA
ETİLER : Mehmet **(Yasir*), Bekir**, Ali**, İbrahim*, Berkay*, Erdem**, Yiğit**, Mert**, Sefa**, Salih**, Emir**
YEDEKLER : Yasir, Muhammet, Can, Sefa, Baran
ANTRENÖR: Gökhan KALABA
GOLLER : Onur (Dk.4.), Yiğit (Dk.15) , Berkay K.K.(Dk.19) , İbrahim K.K. (Dk.23)







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.