Güngören'de spora destek

Güngören'de spora destek

Güngören Belediyesi, yeni yeteneklerin gün yüzüne çıkmasını sağlamak amacıyla son 7 yılda amatör spor kulüplerine ve okullara 184 bin 831 adet malzeme desteği verdi.


Güngören Belediyesi amatör spor kulüplerinin ve okulların kullanması amacıyla 2012-2013 sezonunda toplam 9 bin 831 adet spor malzemesi ve 2 bin 466 adet izcilik malzemesi dağıttı. Milli takıma kadar yükselme başarısı göstermiş sporcular yetiştirmeyi başardıklarını dile getiren Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Spora ve sporcuya yaptığımız yatırımların karşılığını kat ve kat alıyoruz. Önceleri spor yapacak alanlarımız kısıtlıydı. Şimdi yüzmeden futbola, buz pateninden basketbola kadar pek çok alanda yatırımlar yaptık. Güneştepe spor sahasını da amatör kulüplerimizin hizmetine açtık. Çocuklarımız artık daha profesyonel sahalarda antrenman yapıp, daha fazla deneyim kazanıyor. Okullarımıza da Güngören Ligi kapsamında forma ve benzeri destekler sağlıyoruz. İlçemizi yurt genelinde başarıyla temsil ettiğiniz için bütün sporcularımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HEM SPOR HEM SANAT

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bütün amatör ve okul spor kulüpleri ile ilçeyi il dışında temsil eden sporcuların, araç ve sağlık ihtiyaçları belediye tarafından karşılanıyor. Yıl boyunca süren Güngören Bilim Kültür Sanat ve Spor Ligi çerçevesinde ise, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik 31 ana branş ve 181 alt kategoride; futbol, basketbol, masa tenisi, voleybol, badminton, atletizm, hentbol, satranç, buz pateni, yüzme, güreş, izcilik, bilim proje, bilgi yarışmaları, halk oyunları, münazara, şiir okuma, kitap okuma, ses yarışmaları, tiyatro, uluslar arası çocuk şenliği, resim, afiş, kısa film, fotoğrafçılık ve sunu yarışmaları organize edilip öğrencilere malzeme desteği sağlanıyor. Güngören’de eğitim gören 52 bin öğrencinin tamamı bir spor ya da sanat dalında mücadele ediyor. Belediye ise bu öğrencilerin tamamına, mekan, lojistik destek, spor malzemesi ve ödül desteği veriyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.