Gürlü : Üsküdar’da en az iki stat olmalı

Gürlü : Üsküdar’da en az iki stat olmalı

Üsküdar Kulüpler Birliği ve Valide Tayfunspor Başkanı Mustafa Gürlü, 10 yıl sonra yeniden Süper Amatör Lige yükselmelerini değerlendirdi.

Üsküdar Kulüpler Birliği ve Valide Tayfunspor Başkanı Mustafa Gürlü, 10 yıl sonra yeniden Süper Amatör Lige yükselmelerini değerlendirdi.

İstanbul 1. Amatör Lig 16.Grupta Sancaktepespor’un ardından ikinci sırayı alan ve diğer grubun ikincisi Gülensu ile karşılaştıkları maçtan 1-0 galip ayrılarak 10 yıl sonra bir üst lige terfi eden Valide Tayfunspor Başkanı Mustafa Gürlü, amatör spor kulüplerinden ihtiyaçlarından söz etti.

Üsküdar’ın Valide-i Atik Mahallesinde 1995 yılında kurulan Tayfunspor, Yönetim Kurulu Üyelerinin büyük özverisi neticesinde her yıl 250-300 genç insana spor yaptırarak ruhsal bedensel fiziksel ve kültürel yönlerinin geliştirilmesi için çaba harcıyor. 6 kategoride liglere katılan Valide Tayfunspor, 24 yılda 6 şampiyonluk yaşadı.  Lacivert-beyazlılar’da 1995 yılında tescilli bir kulüp olduktan sonra başkanlığa seçilen ve görevine hala devam eden Başkan Mustafa Gürlü’nün girişimleri ile halı saha ve kulüp binası kazandırılmış. 2008 yılında önce Üsküdar Belediyesi Katibim Turnuvasında Üsküdar ikincisi olan Valide Tayfunspor aynı sezon Süper Amatör Lige yükselme başarısı göstermişti. 2014 yılında son maçta şampiyonluk fırsatını kaçırıp SAL’a çıkamayan Lacivert-beyazlılar, bu sezon bu başarıyı yeniden yakaladı.

Kulüp olarak amaçlarının, centilmence mücadele etmek olduğunu vurgu yapan Gürlü, sporcularına bu hedefi de yakaladıkları için ayrıca teşekkür ederken, tüm Üsküdar Kulüpleri için yerel yönetimlerden destek ve yardım talebinde bulundu.

Üsküdar eski Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, yine eski Başkanlardan merhum Mehmet Çakır ve eski Başkan Mustafa Kara’nın da spora büyük katkıları olduğunu savunan Başkan Gürlü, mevcut Başkan Hilmi Türkmen’in de spora destek olduğunu savundu ve “isimlerini saydığım Başkanlarımız spora önemli hizmetler sundular” ifadelerini kullandı. Amatör Spor Kulüplerinin çeşitli zorlukları olduğunu aktaran Gürlü, Profesyonel Liglerde yer almanın yolunun yerel yönetimlerin desteği ile mümkün olabileceğini ve bununla birlikte üvey evlat muamelesi yapılan Amatör Spor Kulüplerinin Spor Bakanlığı’ndan isim hakkı ve reklam bedeli olarak yardım almasının yanı sıra, her Kulübün bir Antrenörünün maaşının Spor Bakanlığı’ndan veya ilgili İlçe Belediyesinden karşılanmasının gerekli olduğunu söyledi.

Üsküdar ilçesinde 25 Amatör Spor Kulübü olduğunu ancak ilçede resmi müsabakalar için nizami boyutlarda ve UEFA ve FIFA kriterlerine uygun en az 2 stat olması gerektiğinden bahseden Gürlü, Üsküdar Belediyesinden bu konuda destek beklediklerini ifade etti.

Ali Kemal Demir

mustafa-gurlu-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.