İki takım da haklı olarak geliyor ama hepimiz Fas'ı bekliyoruz

İki takım da haklı olarak geliyor ama hepimiz Fas'ı bekliyoruz

 İyi oynayan ve iyi oyunculara sahip bir takım. Fransa'yı yenebilirlerse kesinlikle şampiyon olurlar.”

 İyi oynayan ve iyi oyunculara sahip bir takım. Fransa'yı yenebilirlerse kesinlikle şampiyon olurlar.” İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul, TESFED, GEF ve BtcTurk tarafından düzenlenen Dünya Espor Oyunları Dünya Şampiyonası'nda finaller bitti. Yılın en büyük espor etkinliği 15-17 Aralık tarihleri ​​arasında Hilton İstanbul Bomonti'de gerçekleşiyor. 65 farklı ülkeden 300'ün üzerinde espor oyuncusu İstanbul'da bir araya geldi; DOTA 2, PUBG Mobile, eFootball TM2023 ve Street Fighter V: Champion Edition oyunlarında altın madalya asını paylaştı.

#GEG22, 15 Aralık Perşembe günü dünyanın dört bir yanından endüstri düşünce liderlerini bir araya getiren bir GEFcon paneliyle başlıyor. Spor İstanbul Genel Müdürü GEFcon'da konuşuyor. Renay Onur, "Dünyayı birbirine bağlayan böyle bir betdoksan etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Üstelik GEG, esporun nereye gittiğini dünyaya gösteriyor. Bu değişimin tam ortasında olmak heyecan verici. İstanbul çok zengin. Aynısı Türkiye için de geçerli." şehir, e-spor... İstanbul'un genç kuşağı e-spora tutkun ve yapboz gibi birbirine uyuyor” dedi. Kuruluşun ortaklarından TESFED Başkanı Alper Özdemir, "GEG'e ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve burada çok büyük bir etki yaratacağına inanıyoruz" dedi. WEF Başkanı Chris Chan, “Bu harika şehre çok sıcak bir şekilde karşılandık ve bu etkinliğe ikinci kez ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. İstanbul, Küresel Arabağlantı Forumu için önemli bir merkezdir. Bu etkinliğe ev sahipliği yapmak için İstanbul'dan daha iyi bir yer düşünemiyoruz. "Etkinlik zamanı" dedi.

DOTA 2 Ulusal Gümüş Madalya

GEG 2022'de Türk eSpor oyuncuları ve takımları betdoksan giriş  tüm kategorilerde katılarak ülkemizi temsil etti. DOTA 2'de mücadele eden takımımız finalde Peru takımına yenildi ve karşılaşmayı gümüş madalya ile tamamladı. DOTA 2'de Peru altın madalya kazanırken Moğolistan podyumda üçüncü oldu. eFootball finalinde İran temsilcisi Hasan_Player1, Bayern Münih'i seçti; Manchester United için oynayan ve ligi kazanan Brezilya temsilcisi Eduardinho_PR'yi yendi. 15 yaşındaki Arda Yıldız (Arda-Golaaaazoo) eFootball'da ülkemizi temsil ederek dördüncü oldu. Uruguaylı Willy Freire10, Arda'yı yenerek ülkesi adına bronz madalya kazandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.