İşitme Engelliler futbol takımında hedef Avrupa Şampiyonluğu

İşitme Engelliler futbol takımında hedef Avrupa Şampiyonluğu

Geçtiğimiz yıl Türkiye İşitme Engelliler 1. Futbol Ligi’nde mücadele ederek 32 takım arasından Türkiye Şampiyonu olmayı başaran Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyor.

   Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kemal Alpay, şampiyonaya iddialı şekilde hazırlandıklarını söyledi. Alpay, “ Türkiye’nin en iyi işitme engelli futbolcuları şu an bizde.  Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımı’nda 9 futbolcu forma giyiyor. Geçtiğimiz yıl Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı’ndan 4 oyuncumuzu İşitme Engelliler Erkek Futsal Milli Takımına gönderdik. Oyuncularımız, Milli Takım’da da verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirerek önemli başarılara imza attı. Başarılarımızı sürdürmek, devamlılığını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Avrupa Şampiyonu olacağız.” dedi.


     11 – 14 Nisan tarihleri arasında Londra’da yapılacak Avrupa İşitme Engelliler Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye'yi temsil edecek olan Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı adına konuşan Alpay          “ Öncelikle Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ ün büyük desteği sayesinde buralara geldik. Kartal Belediyesi’nin engelli vatandaşlara bakış açısı ve futbol takımına verdiği desteğin, başarılarımızdaki payı büyüktür. Futbolcularımızın azmi ve Teknik Direktörümüz Murat Delen’in de emekleriyle Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyoruz. Hedefimiz Şampiyonluk” diye konuştu.
     Avrupa Şampiyonasında mücadele etmek üzere Londra’ya gidecek Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı kadrosu ise şöyle:  Seçkin Ayaz, Ersin Mert, Orhan Aydeniz, Selahattin Bozdağ, Hakan Soylu, Cemil Tanrıverdi, Ali Gül, Hakan Erol, Melih Kirişçi, Soner Balcı, İbrahim Güzel, Faruk Demir, Mehmet Aktaş, Ali Ekber Şahin, Yavuz Aydağ, Mehmet Sert, Tolga Çağrı Gökbulut ve Emre Şahin.
    Salon Futbolu (FUTSAL) Turnuvasının  Türkiye Şampiyonu Kartal Belediyesi
     Türkiye İşitme Engelliler Futbol Federasyonu’nca her yıl düzenlenen, Türkiye İşitme Engelliler Salon Futbolu (FUTSAL) turnuvasının 2012 Türkiye şampiyonu, Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı oldu. Turnuvada Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımından Selahattin Bozdağ en iyi defans, Hakan Erol en iyi orta saha oyuncusu, Soner Balcı ise en iyi santrfor seçildi.
     Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı’ndan 4 oyuncu (Selahattin Bozdağ, Hakan Erol, Soner Balcı ve İbrahim Güzel)  İşitme Engelliler Erkek Futsal Milli Takımı’nda yer aldı. 2012’de İsveç’in Örebro kentinde yapılan şampiyonada İşitme Engelliler Futsal Milli Takımı, ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.
     Öte yandan 2012’de Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası’nda da Kartal Belediyesi’nden 6 futbolcu milli takımda yer almaya hak kazandı. Bu oyuncular: Selahattin Bozdağ, Hakan Erol, Sonar Balcı, Melih Kirişçi, Hüseyin Er ve Orhan Aydeniz.

                                 Kartal Belediyesi Sporda “Engel” Tanımıyor

     1985 yılında kurulan İşitme Engelliler Spor Kulübü, Kartal’da yaşayan işitme engelli yurttaşları bir çatı altına topluyor; sportif faaliyetlerle ve sosyal aktivitelerle onları yaşama dahil etmeyi amaçlıyor. Sporda, özellikle futbolda birçok başarıya imza atan spor kulübü, Kartal Belediye Başkanı Operator Doktor Altınok Öz’ün çabalarıyla 27 Eylül 2009 tarihinde yapılan olağanüstü kongrede Kartal Belediyesi bünyesine katıldı. Kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle Kartal İşitme Engelliler Spor Kulübü’nün ismi, Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü olarak değiştirildi. Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü sportif çalışmalarıyla birçok ödül alarak, 2007 sezonunda Türkiye ikinciliğini Kartal’a taşıdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.