İstanbul tribünleri barış için bir araya geldi

İstanbul tribünleri barış için bir araya geldi

İstanbul’da futbol sahalarında yaşanan ve 17 yaşındaki bir gencin öldürülmesi ile ülke gündemini değiştiren futbolda şiddeti sona erdirmek isteyen taraftar grupları barış için bir araya geldi.

İstanbul’da futbol sahalarında yaşanan ve 17 yaşındaki bir gencin öldürülmesi ile ülke gündemini değiştiren futbolda şiddeti sona erdirmek isteyen taraftar grupları barış için bir araya geldi.

Kağıthanespor’un taraftarları olan Nurtepe’de düzenlediği, İstanbul Taraftar Grupları Birlik Beraberlik Yemeğine birçok takımın taraftar grupları katıldılar.

Kağıthane Tayfa taraftar grubunun kendi imkanları ile düzenlediği gece, merhum Muhammed Yücel için okunan Yasin-i Şerif ile başladı. Ardından dualar edildi. Gecenin yapılmasına maddi-manevi destek veren Kağıthane Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Cevahir söz aldığında Kağıthanespor’un taraftarları, “sen bu semtin ağabeyisin” tezahüratları yaptılar.

Düzenlenen barış toplantısında katılan tüm taraftar gruplarından birer konuşmacı söz aldı ve düşüncelerini beyan etti.

Barış toplantısına, Anadolu Hisarı, 1877 Alemdağ Spor Kulübü, Avcılar Gençlik, Ayazağaspor, Batman Petrolspor, Boğazın Yargıçları, Cefakar Tuzlalılar CFT, Feriköy Spor Kulübü, Gazi Mahallesi Spor Kulübü, Genç Yedikuleliler, Genç Fenerbahçeliler, Gülsuyuspor, Gültepe Spor Semt-i Müdafaa, İstanbul Güngören Belediyespor (bordo-bereliler), İstanbul Siirtgücüspor Taraftarlar Derneği, Kağıthane Tayfa, Kasımpaşa 1453, Kuştepeliler, Küçükçekmeceliler, Mecidiyeköy Taraftar Grubu, Okmeydanı Fetihspor, Sultangazililer ve Tek Aşk Karagümrük taraftarlar gruplarından temsilciler katıldılar.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının sonunda birbirleri husumetli olduğu bilinen tribün grupları birlikte fotoğraf çektirdiler. Toplantıda söz alan bir tribün lideri “evinden takımını desteklemek için çıkıp evine dönmeyen son kişi Küçükköysporlu Muhammed kardeşimiz olsun” diye konuştu.

Toplantıyı başarılı bir şekilde düzenleyen ve “bir araya gelmezler” denilen grupları aynı masada birleştiren Kağıthanespor taraftarlarına adına son sözü olan Emre Tozar “Semtimizden başlayıp, İstanbul’a saracak olan dostluk, barış ve kardeşliğin ilk adımlarını buradan atıyoruz. Yılmadan, yorulmadan bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz” dedi.

Emre Tozar’ın, “bu birliktelik çakallar kanunu imha edecek hükümdür” sözü büyük alkış aldı. Toplantıda, Karagümrük-Kasımpaşa, Kuştepespor-Ayazağa, Feriköy ile Beykoz 1908, Kağıthanespor-Ayazağaspor ve Beykoz gibi aralarında husumet olan bazı gruplarda yan yana geldiler ve barış için söz verdiler.

Ali Kemal Demir-Mehmet Öztürk-Turgay Tokel

istanbul-tribunleri.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.