İstanbul'a Olimpiyat Denetimi

İstanbul'a Olimpiyat Denetimi

İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na uygunluğu incelenecek.

 

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday kentlerden İstanbul, 13 kişilik değerlendirme komisyonu tarafından 14 tema üzerinde incelenecek. 

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu, aday kentlerden 
Tokyo ve Madrid'den sonra, 24-27 Mart tarihleri arasında İstanbul'da incelemelerde bulunmak üzere dün İstanbul'a geldi. IOC Başkan Yardımcısı İngiliz Craig Reedie'nin başkanlığını yaptığı 13 kişilik değerlendirme komisyonu, vizyon, kentsel miras ve iletişim, olimpiyat oyunları genel konsepti, siyasi destek ve halk desteği, yasal konular, çevre, finans, pazarlama, spor ve spor tesisleri, paralimpik oyunları, olimpiyat köyü, emniyet ile güvenlik ve tıbbi hizmetler, konaklama, ulaştırma ve medya faaliyetlerinden oluşan 14 tema üzerinde incelemeler yapacak. İstanbul'daki temaslarına yarın başlayacak komisyon, 4 gün boyunca sabahları sunumları takip edecek, öğleden sonraları spor tesislerini gezecek. Komisyon, 27 Mart Çarşamba günü basın toplantısı düzenleyecek. 

RAPOR TEMMUZ AYINDA IOC'YE SUNULACAK, KARAR 7 EYLÜL'DE VERİLECEK 

Değerlendirme komisyonu, 
'u da ziyaret ettikten sonra, 3 aday şehir hakkında hazırlayacağı raporları temmuz ayında IOC'ye sunacak. 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapacak şehir 7 Eylül 2013 tarihinde 'in başkenti 'te yapılacak 125'inci IOC toplantısında açıklanacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.