İstanbul’a yeni stat

İstanbul’a yeni stat

Haydarpaşa Garı'nın yanına sürpriz stat.

 2020 Olimpiyatları’na aday olan İstanbul, Olimpiyat Komitesi üyelerine tanıtıldı. Komiteye sunulan katalogda kentte yapılacak projelerin ayrıntıları yer aldı. 19 milyar dolarlık projeyle kentin sportif altyapısı baştan başa değişecek. Olimpiyat oyunlarının açılış töreni ise Haydarpaşa’da yapılacak Boğaziçi Stadı’nda gerçekleşecek.

Yeni havaalanı ve metro bağlantıları, 3. köprü inşası, toplu taşımada yapılacak düzenlemeler ve olimpiyat için yapılacak tesislerin toplamına 19 milyar dolar harcanacak.


4 Spor tesisi yapılacak
 Bölgede, Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninin yapılmasının planlandığı Boğaziçi Stadyumu yer alacak. Stadın yanı sıra Boğaziçi Kürek Merkezi, Boğaziçi Plaj Voleybolu Merkezi, Ulusal Voleybol Merkezi ve Boğaziçi Okçuluk Parkı olmak üzere 4 spor tesisi daha bu bölgede inşa edilecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu da bölgenin bir parçası olarak düşünülüyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın adaylık sloganını “Bridge Together-Birlikte Köprüler Kuralım” olarak açıkladığı 2020 Olimpiyat Oyunları’nı alırsak, Boğaziçi Stadı yapılacak ve açılış da oyunların kalbinin attığı yer olarak burada yapılacak.


Tesislere ulaşmak en fazla 35 dakika
 Olimpiyat Komitesi’ne sunulacak tesislerin yer alacağı bölgeler arasında, oyunları aksatabilecek risklerin en aza indirilmesi için hassas bir denge kuruldu. Master Plan’ın son halinde, olimpiyat köyünden tüm tesislere en fazla 35 dakikalık bir süre içerisinde ulaşımsağlanacak. Toplu taşıma ile de bölgeler arasında trafik kolaylıkla kurulabilecek.


Futbol maçları için 3 şehir düşünüldü
 Bağımsız bölgede dört adet spor tesisi bulunuyor. Anadolu yakasının Batı Ataşehir semtinde yer alan Ülker Sports Arena, voleybol müsabakaları için kullanılacak. Bölgesel futbol müsabakaları ise Ankara, Antalya ve Bursa şehirlerinde (Yeni Ankara Stadı, Yeni Antalya Stadı ve Yeni Bursa Stadı’nda) düzenlenecek.Yeni havaalanı ve metro bağlantıları, 3. köprü inşası, toplu taşımada yapılacak düzenlemeler ve olimpiyat için yapılacak tesislerin toplamına 19 milyar dolar harcanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.