Koçyiğit: Teşekkürler Yemen Ekşioğlu!

Koçyiğit: Teşekkürler Yemen Ekşioğlu!

İstanbul İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu’nun, dün yaptığı açıklamalara Gazi Mahallesi Spor Kulübü Genel Sekreteri Ali Rıza Koçyiğit cevap verdi.

Koçyiğit açıklamasında, Ekşioğlu’nun verdiği demeç ile kendilerinin haklılığını bir kez daha ortaya koyduğunu söylerken, “keyfi kararlar verdiğini bizlere aktardığın için teşekkürler Yemen Ekşioğlu” ifadesini kullandı.
Gazi Mahallesi Spor Kulübü Genel Sekreteri Ali Rıza Koçyiğit açıklamasında şunları söyledi:

“Yemen Ekşioğlu’na teşekkür ederiz”
İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Gazi Mahallesi Spor Kulübü olarak, 10 gündür kamuoyunu meşgul eden, Kulübümüze verilen 1 maçlık saha kapama cezası ve 10 Şubat 2013 günü Sarıyer Çayırbaşı Stadında oynanması gereken Gazi Mahallesi-Yenibosna çıkmama kararında bizi haklı çıkardığı için TFF İstanbul İl Temsilciliği Başkanı Yemen Ekşioğlu’na, 12 Şubat 2013 günü Yerel Futbol Sitesinde yayımlanan kulübümüz hakkındaki mesajından dolayı teşekkür ettiğimizi belirtiyoruz. Sahaya çıkmama kararımızı İl Temsilciliğinin vermiş olduğu saha kapama cezasını keyfi verdiği, verilen cezanın veriliş tarihinden sonraki maçta uygulatmayıp, 2 hafta sonraki maçta uygulatmak istemesinden dolayı idi. Yapmış olduğu açıklamada bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu bildiren açıklamalar yapmıştır. Yapmış olduğu uygulamalar ile söylemlerin çelişkisi oldukça fazladır.

“Cezayı Yıldırım Bosna maçı yüzünden verdiğini söylemişti!”
Bizlere cezanın, Yıldırım Bosna maçında çıkan olaylar sebebiyle verildiğini söyleyen Yemen Ekşioğlu, “Gazi Mahallesi ve Yenibosna taraftarının sanal ortamda birbirlerine bilendiğini bu yüzden tarafsız saha da oynatmış olmalarının arkasında olduğunu” belirtmiş. Bu da gösteriyor ki, ceza Yıldırım Bosna maçından dolayı değil, 2 hafta sonra oynanacak Gazi Mahallesi Yenibosna maçından dolayı verildiğinin bir kanıtıdır.

“Küçükköy Stadı olmaz”
İl Temsilciliğinin keyfi uygulamalar yaptığını söylerken verilmiş bir cezanın olduğunu, bu cezanın uygulayıcıları cezanın çekilmesi için kendi söylemine göre şayet Büyükşehir Belediyesinden istediği yazıyı getirmemiz halinde Cebeci Stadında oynatacağının sözünü verdiğini söylüyor. Yukarıda her iki takım taraftarının arasındaki husumeti önlemek istediği için aldığı kararın arkasında durduğunu ifade eden Yemen Ekşioğlu, bizlerin bu yazıyı getirmemiz halinde hangi mantıkla bu maçı Cebeci stadında oynatacaktı. Bizlerin 4 Şubat 2013 Pazartesi günü kendisi ile görüşmemizde bu maç için İBB Cebeci Spor Kompleksi Stadını istediğimizi, “şayet burada oynatsaydık iyiydik” diye belirtmesine gelince; Bu konuları konuştuğumuz Pazartesi günü makamında yalnız değildik. Gazeteci Metin Tükenmez, İASFK Genel sekreteri Ali Tanrıyaşükür, Kazım Karabekir Mevlana Spor Kulübü Başkanı Mustafa Türlü ve 5-6 kişinin daha olduğu bir ortamda, “şayet sahamızın tribününün olmamasından dolayı endişe duyuyorsanız Küçükköy ve Cebeci Statları olabilir” diye fikir beyan ettik ancak kendileri, Küçükköy Stadı olmaz fakat Cebeci Stadı olabilir” deyip haftalık müsabaka programını yapan personelini çağırtmıştır. Cebeci Stadında oynanacak müsabakanın yerini değiştirip bizim maçı o Statta oynatalım teklifini yaparken seyircisiz oynatırım ifadesini kullanmıştır. Bizim, “saha kapama cezasını haksız verdiğiniz gibi birde bonus olarak seyircisiz ceza mı veriyorsunuz? Bunu da asla kabul etmiyoruz dedik ve bu maça çıkmayacağımızı belirttik. Buna ilaveten “gerekirse sahaya çıkmama konusunda gerekli dilekçeyi şu anda yazıp verebiliriz” dediğimizde, kendileri, “bu konuyu 7 Şubat 2013 günü yapılacak Disiplin Kurulu toplantısında tekrar ele alalım dedi. Tüm bunlara rağmen, “Büyükşehir Belediyesinden evrak getirin, bu maçı orda oynatalım dedim fakat Çarşamba günü saat 17’ ye kadar getirmediler bende Sarıyer’e verdirdim demektedir.

“Yemen Ekşioğlu izin belgesini kimden aldı?”
Herkes şunu çok iyi bilmelidir. Mademki, İstanbul İl temsilciliği Başkanı Yemen Ekşioğlu, cezayı veren de kendisidir, sahayı ayarlayan da kendisidir, belge alınması gerekiyorsa, belgeyi bizim değil, temsil ettiği kurumun temin etmesi gerekmektedir. Cebeci Stadında amatör müsabakaların oynandığı gibi Sarıyer Çayırbaşı Stadında da amatör müsabakalar oynamaktadır. Acaba her oynanan müsabakada böyle bir belge istenmekte midir? Cebeci Stadında oynanması için istenilen belgenin bizler tarafından gelmediğini belirten bu sebepten dolayı maçı oraya vermedim diyen Yemen Ekşioğlu acaba Çayırbaşı Stadında bu maçı oynatmak için belgeyi kimden almıştır. Yenibosna Spor Kulübü mü temin etmiştir bu belgeyi?

“Maç Sarıyer’de oynansa olayların önüne geçilemezdi”
En can alıcı noktaya gelince; Bu maçı Çayırbaşı Stadına alarak her iki kulübün taraftarı arasındaki olası bir olayı önlediğini ima eden Yemen Ekşioğlu, şayet bu maç oynanmış olsa idi ve sahaya alınmayan her iki takımın taraftarını saha dışında nasıl zapt edecekti? Bizler bu maça çıkmayarak, aynı gün ve maçın oynanacağı aynı saatte Gazi Mahallesi Stadında olarak Çayırbaşı Stadının etrafında oluşabilecek olumsuz olayları önlediğimizi düşünüyoruz. Yemen Ekşioğlu’nun beyanında her iki takımın taraftarının arasındaki husumetten dolayı oluşabilecek olayları önlemek amacıyla almış olduğumuz kararın arkasındayız derken saldırıya uğramış, sporcusu, teknik heyeti darp edilmiş bir spor kulübe ve saldırıyı yapmış olan kulübe aynı cezayı vererek büyük bir hata yaparak saldıranın yaptığının yanında kar kalmasını sağlamıştır. Vermiş oldukları cezayı ceza veriliş tarihinden sonraki maçta uygulamayarak işlediği hatayı bir başka maçta uygulatarak 2. hatayı yapmıştır. Kendi beyanında da açık olduğu gibi verilen bu cezanın Yıldırım Bosna maçından dolayı değil, Gazi Mahallesi-Yenibosna maçında oluşabilecek olayları engellemek için almış olduğumuz kararın arkasındayız diyerek beyan etmiştir.

“Ekşioğlu kendisini ele veriyor”
Şimdi sormak lazım kendilerine, Gazi Mahallesi-Yenibosna maçında oluşabilecek olayları önlemek adına böyle bir kararı aldınız, neden Gazi Mahallesine keyfi ceza verdiniz. Her iki takımın yöneticilerini ve emniyet güçleriyle bir toplantı yapıp sağduyuyla yaklaşılıp bu maçta oluşacak olayları önlemek adına fedakârlık istemediniz. Kaldı ki her iki takım açısından sonucu önemsiz bir müsabaka olduğunu kendiniz telaffuz ettiniz. Son olarak ilk başta dediğimiz gibi TFF İstanbul İl Temsilciliği bütün kulüplere eşit yaklaşımda olmalı. Belirli kulüplerin Temsilcisi olmamalı. Yapmış olduğu açıklamalarda “şayet Büyükşehir Belediyesinden o belge gelseydi maçı Cebeci Stadında oynatırdım” diyen bir İl Temsilcisi demek ki kendisine her belge getiren kulübü almış olduğu cezayı istediği sahada oynatma ihtimalinin olduğunu kendi söylemiyle belgelemiştir ve kendisini açıkça ele vermiştir.

“Ekşioğlu, yandaşlarını korumaktan artık vazgeçsin”
10 Şubat günü yapmış olduğumuz maça çıkmama kararıyla Futbolumuzu yönetenlerin o koltuklara kendi yandaş kulüpleri korumak için oturduğunu tüm kamuoyuna anlatmak, hem de sağduyulu davranarak müsabakanın oynanacağı Çayırbaşı Stadının dışında her iki takımın taraftarının arasında çıkacak olumsuzluğu önlemiş olup, futbol yüzünden acıların yaşanmamasını, anaların ağlamamsını engellemiş olduk. Yemen Ekşioğlu yapmış olduğu açıklama ile bizlerin haklılığını bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bu açıklamadan sonra ceza alan her kulüp en yakınındaki sahadan bir belge alarak İl Temsilciliğine müracaat edebileceğinin, bu belgenin gelmesi sonucunda verilmiş olan cezanın en yakın Statta çektirilebileceğini birinci ağızdan duymuş olduk. İstanbul amatör futbolunun nasıl yönetildiğini tüm herkes muhataplarının azgından öğrenmiş oldular. Bizleri aydınlattığın için, İl Temsilciliğinin keyfi kararlar verdiğini, verebileceğini bizlere aktardığın için teşekkürler Yemen Ekşioğlu.


yerelfutbol.com
HABER: ALİ KEMAL DEMİR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.