Kritik maçta gülen taraf İMES-İstanbul Kastamonu

Kritik maçta gülen taraf İMES-İstanbul Kastamonu

İstanbul Süper Amatör Lig 4.Grupta, yoğun güvenlik önlemleri altında oynanan maçta İMES-İstanbul Kastamonu, Zeytinburnuspor’u 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Rakibine karşı oldukça başarılı bir futbol ortaya koyan İMES-İstanbul Kastamonu’yu galibiyete taşıyan goller 10.dakikada Şenol ve 59.dakikada Talha’dan geldi. İMES-İstanbul Kastamonu aldığı bu galibiyetle puanını 26 yaptı ve oldukça rahatladı. Zeytinburnuspor ise bu yenilgi ile 18 puanda kaldı kalan 3 hafta öncesinde durumunu daha kritik hale soktu.

Sultan Mahallesinin her yerinde Polisler vardı
Fatih Belediyesi Mimarsinan Stadında oynanan maçta Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polisler sabahın erken saatlerinden itibaren önlem alarak olası olayların önüne geçtiler. Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğünün yanı sıra 250 kişilik Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait ekipler hem Statta hem de Neslişah ve Hatice Sultan Mahallerinin değişik yerlerinde görev yaparak bölgeyi tamamen kontrol altına aldılar.

Zeytinburnuspor taraftarı gelmedi
Zeytinburnuspor, daha önceden de açıkladığı gibi, olay çıkmasına engel olabilmek adına maça taraftarını getirmedi. Buna rağmen Kulüpte toplanarak ve maça gelmek isteyen çok sayıda Zeytinburnuspor taraftarlarının Kulüp Yönetimi tarafından ikna edilerek geri çevrildiği öğrenildi.

Karagümrük taraftarı akın etti
Fatih Belediyesi Mimarsinan Stadında oynanan maçta F. Karagümrük taraftarı yoğun bir ilgi gösterdi ve statta İMES-İstanbul Kastamonu’ya ayrılan bölümü komple doldurdular. Bununla birlikte maça girmeyen ancak Stat etrafında bekleyen çok sayıda taraftarın olduğu görüldü.

Yöneticilerden üstün performans
Hem puan durumu hem de maçın Fatih ilçesinde oynanmasından dolayı taraftarlar arasında olaylı F. Karagümrük-Zeytinburnuspor maçlarının rövanşı olarak nitelendirilen maçta İstanbul Futbol İl Temsilciliği adına Başkan Yardımcısı Ufuk Tatar, İl Hakem Kurulu adına Avrupa Yakası Hakem Atama Sorumlusu Alparslan Argun ve Fatih Kulüpler Birliği Başkanı Murat Kapusuz görev aldılar. Ufuk Tatar maç boyunca sürekli kontroller yaparken, Murat Kapusuz da iyi bir ev sahipliği örneği sergiledi. Bilhassa İHK Üyesi Alparslan Argun’un Konya’da oynanacak Anadolu Selçukluspor-Balıkesirspor maçının Hakem Gözlemcisi olmasına rağmen bu maçı takip etmesi, maça verilen önemi gösterir bir başka gelişmeydi. F. Karagümrük Kulübü eski Başkanı ve yeni yönetimde de görev alan Yaşar Ecim ve İbrahim Tatar’da Mimarsinan Stadında yerin alanlar arasındaydı.

Hakemler başarılıydı
Zorlu maçta Hakem triosu oldukça başarılıydı. Özer Bektaş, Alper Hacıkurtiş ve Bayram Öztürk’ten oluşan trio, 90 dakika boyunca hatasız bir maç yönettiler. Bu sezon daha önce de bir defa Onur Karabaş’ın, bir defa da Serdar Akkoçoğlu’nun maç iadesi sonrası Ulusal Hakemlerin yerine görev yapan Bölgesel Hakem Özer Bektaş, bugünkü maçta ise maçını iade eden Harun Yücedağ’ın yerine görev yaptı. Sezonun en formda Hakemlerinden olan Özer Bektaş’ın sezon sonunda geçtiğimiz yıl düşürüldüğü Ulusal Hakemliğe geri dönmesi bekleniyor.


yerelfutbol.com
HABER: ALİ KEMAL DEMİR

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.