Levent Kalkan'ın Milliyet maçı haberi

Levent Kalkan'ın Milliyet maçı haberi

TFF 2.  Beyaz Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Şanlıurfaspor'un bu kadar iyi bir başlangıç ​​yapmasını Şenol Güneş dahil kimsenin beklediğini sanmıyorum.

 

TFF 2.  Beyaz Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Şanlıurfaspor'un bu kadar iyi bir başlangıç ​​yapmasını Şenol Güneş dahil kimsenin beklediğini sanmıyorum. İlk defans oyuncuları Tayyip Talha, Welinton ve Montero'yu geç yedeklerden çıkaran Güneş, Necip-Emrecan ikilisini defansın ortasına yerleştirdi ve 15. dakikada 2-0 öne geçince yaptığı hatanın bedelini ödedi. Şanlıurfaspor oldukça organize ve özgüvenli bir nasabet takım görüntüsü sunarken, acil çare arayan Şenol Güneş 29. sırada yer alıyor. Atiba ve Dele Ali'yi kenara itip ikinci dakikada Tayyip ve Gedson'u oyuna getirdi. Beşiktaş'ın ilk yarıdaki performansı tatmin edici değildi. Siyah beyazlı takımlar her istediğini, planladığını, icat ettiğini yapamıyor.

Devre arasında Şenol Güneş  bir hamle daha yaparak Salih'in yerine Weghorst'u aldı. İkinci yarının başında Şanlıurfa 2-0'lık skoru korumaya çalışırken, Beşiktaş  bir an önce skor bulmaya çalıştı. Zaman geçtikçe birbiri ardına atak yapan konuk ekibin direnci azalırken, Beşiktaş'ın üzerindeki yük de ağırlaştı. Bir gol her şeyi değiştirmiş gibiydi ve o nasabet giriş da Cenk'ten geldi. İki dakika sonra tekrar oyuna giren Cenke skoru eşitledi ve Nkudu ile Weghorst'un golleri maçı bitirdi. Bu maç  Şenol Güneş ve Beşiktaş'a ders olmalı. Şenol'un ilk 11 seçiminde duygusal olmak yerine daha gerçekçi bir seçim yapması gerekirdi. Siyah-beyazlılar ilk yarıda olduğu gibi iki rakibi de küçümsememeli. Çünkü ligde aynı hataların tekrarlanması Beşiktaş'ı şampiyonluk yolunda çıkmaza sokacak ve hüsranla sonuçlanacak sonuçlara yol açacaktır. Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda günümüz endüstriyel futbolunda kulüp transferlerinin önemini gördük. Kulüpler aktif transferlerdir ve sahadaki varlıkları sadece transfer oldukları takımlara teknik olarak katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda finansal olarak da karlı bir iştir. Beşiktaş, Katar'da kulübün bu yolda attığı en olumlu adım  olduğunu  kanıtladı. Tabii ki bu transferleri yapanları tebrik ediyoruz ama  işin bir de dezavantajı var. Beşiktaş  ikinci kez umutlarını boşa çıkardı. Bu para israfına "rehabilitasyon" diyor. Avrupa Ligi'nin önemli kalecilerinden Loris Sven Karius'un adını hemen hemen her Beşiktaş taraftarı hatırlayacaktır, ancak son maçta zihnen ve psikolojik olarak vadinin dibine düştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.