Mendy ile anlaşmaya varması gerekecek

Mendy ile anlaşmaya varması gerekecek

Mendy'nin temsilcileriyle ilk görüşme yılbaşından  sonra yapılacaktı. Mendy futbola Monegasque tesislerinde başladı ve 2010 yılında profesyonel oldu.

 

Mendy'nin temsilcileriyle ilk görüşme yılbaşından  sonra yapılacaktı. Mendy futbola Monegasque tesislerinde başladı ve 2010 yılında profesyonel oldu. Üç yıl Monegasque forması giyen Mendy, 2013 yılında Nice'e gitti. Senegalli futbolcu, 2016 yazında Leicester City'ye 15.5 milyon euro'ya katıldı. Deneyimli orta saha oyuncusu, İngiltere adına 101 resmi maça çıktı. Futbol kariyeri boyunca Leicester City ile bir Afrika Uluslar Kupası ve bir FA Kupası kazanma onuruna sahip oldu. 30 yaşındaki yükselen yıldız  Mendy, asıl pozisyonu libero forvet olmasına rağmen, orta saha oyuncusu olarak da oynayabilir. Tecrübeli oyuncunun adı geçtiğimiz sezonlarda Galatasaray'da adından söz ettiriyordu. Senegal milli takımında 23 kez forma giyen Mendy, bu maçlarda gol atamadı. 30 yaşındaki orta saha oyuncusu bu sezon Leicester bekabet formasıyla 16 maça çıktı. Tecrübeli futbolcu bu maçlarda ne gol attı ne de asist yaptı. Valerien Ismael'in görev süresi boyunca parıldayan Gedson, Şenol Güneş ile başlayan yeni dönemin vazgeçilmezi olacak. Dünya Kupası sezonunun ardından Beşiktaş, Çin Süper Ligi'nde Gaziantep FK ile oynayacağı maça odaklanacak ve Gedson-Fernandez'in adı orta sahada  öne çıkıyor. Yıldız futbolcu, teknik ekipten istatistik ve tablo grafiklerinden maksimum puanı alıyor. Ayrıca Delle Alli'nin beklentileri karşılayamaması Gedson'u öne çıkardı.

Gedson Fernandez'in yanı sıra orta sahaya en yakın ikinci oyuncu olan Saleh Ukan da büyük ilgi gördü. Verilere bakıldığında  Süper Lig'de en çok gol atan orta saha oyuncuları Gedson ve Saleh. Portekizli Gedson 36, Saleh ise 28 gol kaydetti. Siyah beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş'in gelmesiyle forvetler hareketlendi. Cenk Tosun, deneyimli teknik direktör altında çıktığı 3 maçta 5 gol atarken, Weghorst da 4 maçta 3 gol kaydetti. Teknik Direktör Şen Güneş'in gelişiyle Beşiktaş'ın bekabet giriş forvetleri huzuru bulmaya ve gol düzenlemeye başladı. Dünya Kupası öncesi Çin Süper Ligi'nin ilk yarısında 18 gol, son 45 dakikada 9 gol ve Türkiye Kupası'nın ikinci yarısında 4 gol kaydeden Beşiktaş sıcak bir tablo çizdi. Hücum hattı ve hücum bölgesindeki oyuncuların performansı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.