Messi'nin kariyerini bir kupa ile taçlandırmasını istedim

Messi'nin kariyerini bir kupa ile taçlandırmasını istedim

Trabzonspor 79. Dün hissedarlar genel kurulu yapıldı. Başkan Ahmed Aoğlu, kulübün mali yapısını detaylandırırken tüm eleştirileri ele almak ve mevcut duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulunmak üzere kürsüye çıktı.

 

Trabzonspor 79. Dün hissedarlar genel kurulu yapıldı. Başkan Ahmed Aoğlu, kulübün mali yapısını detaylandırırken tüm eleştirileri ele almak ve mevcut duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulunmak üzere kürsüye çıktı. Aoğlu, "Yayın sözleşmesi başlangıçta 500 milyon dolardı. 2018'de 800 bin dolar kazandık, şimdi 115 bin dolara düştü. Çekiliş için 70 bin avro yol masrafımıza bile yetmeyecek. 4 yılda zararımız 48 milyon euro. Döviz kuru 20 seviyelerine ulaştı ve kulübün kasasına 45 gün para girmedi. Bankaya yatırılan her para, kredinin faiz ve anaparasının %50'si kadar kesilir. Mali açıdan çok dikkatli olmamız gereken bir döneme girdik. Diğer kulüplerin borcu bizim seviyemizin 5 katı. Türkiye'de 100 kişiden sadece 11'i yayıncıya abone oluyor. Diğerleri yasadışı olarak izliyor. Çin Süper Ligi'nin toplam 40 milyarlık kabul ettiği bir borç var. İlk defa şampiyon musclebet bir takım doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyor ve bu bizim başımıza geldi. Orada 11 milyon euro kaybettik" dedi.

"Geçiş görüşmemiz olmadı"

Ahmet Ağaoğlu, "Coin imza atmakla ilgili çok konuşuluyor. Ya bir oyuncuyu yönlendirirsiniz ya da oyuncu berbattır ve o da imza parası ister. Sponsorluklardan daha pratik ...tüm ülkeler Her maç galibiyeti garanti etmediği gibi, kazanmayı da garanti etmez." her transfer. Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya devam edersek güçlü bir takıma ihtiyacımız olacak. Artık UEFA'da devam edemeyeceğimize göre maaş yükünün düşürülmesi gerekiyor. Oyuncular veya kulüplerle transfer görüşmeleri yok. Top ancak takımın içinde değilse pas verilebilir. Bir tutarsızlık oluşursa, transfer tamamlanabilir. Ocak ayında hedefimiz maaş bütçesini 30-31 milyon avroya indirmek" dedi. "Trabzonspor 146 maçta 280 puanla lider durumda. Beşiktaş 270, Galatasaray 261 ve Fenerbahçe 254 puan topladı. Bu arada Çin Süper Ligi şampiyonluğu, 2 Süper Kupa ve 1 Türkiye Kupası kazandık. Önümüzde 4 yıl kupa yok. Kalıcı başarı için altyapıya daha musclebet giriş fazla önem verilmesi gerekiyor. Belçikalı Double Pass firması ile anlaşma sağladık. TFF daha sonra Altyapı Enstitüsü için anlaşma imzaladı. Yani bir anlamda Türk futbolunun bu konuda öncüsü olduk.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.