Minibüs değil sanki cephanelik

Minibüs değil sanki cephanelik

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde oynanan Bölgesel Amatör Lig (BAL) maçına İstanbul'dan gelen 2 taraftar minibüsünde yapılan aramada çok sayıda sopa, döner bıçağı, satır, falçata, yanıcı madde ve kuru sıkı tabanca ve ona ait 25 adet mermi ele geçirildi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde oynanan Bölgesel Amatör Lig (BAL) maçına İstanbul'dan gelen 2 taraftar minibüsünde yapılan aramada çok sayıda sopa, döner bıçağı, satır, falçata, yanıcı madde ve kuru sıkı tabanca ve ona ait 25 adet mermi ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre; BAL 10. Grup 3'üncü hafta müsabakası için deplasmanda oynayacakları Bozüyük Vitraspor maçını izlemek için İstanbul'un Şişli ilçesine bağlı Feriköy semtinden yola çıkan Ali Orhan A. yönetimindeki 34 RH 7795 ve Yasin K. yönetimindeki 34 UT 7124 plakalı minibüslerle bulunan 35 kişilik taraftar gurubu ilçeye hareket etti. Feriköyspor taraftarlarını taşıyan 2 minibüs maç saatinden 1 saat önce geldikleri Bozüyük ilçe girişinde Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ve çevik kuvvet ekiplerince durduruldu. Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğünün titizlikle araçlarda yaptığı aramalar neticesinde 18 sopa, 3 döner bıçağı, 2 satır, 2 bıçak, 1 cop, 1 elektro şok cihazı, 2 falçata, 4 meşale, 1 kuru sıkı tabanca ve buna ait 25 adet kuru sıkı fişek ile 1 emisyon patlayıcı ele geçirildi. Minibüslerde bulunan 35 kişi gözaltına alınırken yaşı tutmayan 8 çocuk Suça Sürüklenen Çocuk maddesinden serbest bırakıldı. Bu çocuklar Ali Orhan A. yönetimindeki 34 RH 7795 minibüsler İstanbul'a gönderilirken, 25 kişi Bozüyük İlçe Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolü sonrası Bozüyük İlçe Emniyet Amirliği nezaretinde tutulurken, şüpheli yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

"TARAFTARLARIMI ALMAK İÇİN BEKLEMEK ZORUNDAYIZ"

Bozüyük İlçe Emniyet Amirliği önünde basın mensuplarına açıklamana yapan Feriköyspor Kulüp Müdürü Mahir Kılıç, bugün yaşanan olayların tamamen üzücü olduğunu belirterek, "Feriköyspor başkanım ve yönetim kurulum adına böyle olayları hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz ve desteklemediğimizi kamu oyuna duyuruyorum. Bugün Bilecik ili Bozüyük ilçesi il sınırda yapılan polis kontrolünde araçlar peş peşe gelirken bazı arkadaşlardan sopa, bıçak gibi münferit aletler çıkıyor. Kesinlikle bu Feriköyspor taraftarının tamamını kapsamamaktadır. Feriköyspor yönetim kurulu hiç bir şekilde taraftar organizasyonu bu maça yapmamıştır. Kulübünü seven ve kendi emekleriyle bir şekilde buraya gelmeye çalışan semtimizin esnafları buraya gelmeye çalışmış. Feriköyspor kulübü büyük bir camiadır. Yüzyıllık bir çınardır. Böyle oyunlara hiç bir zaman gelmeyecek.  Feriköyspor kulübü kesinlikte böyle şeyleri destekleyip, tasvip etmiyor. Ama Feriköyspor kulübü camiası olarak taraftarlarımızın yanındayız" dedi.

neoldu.com

ferikoyspor1-006.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.