Müthiş maçın galibi Feriköy oldu

Müthiş maçın galibi Feriköy oldu

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubunun ilk hafta maçında Feriköy ve Küçükköyspor, Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadında seyircisiz maçta karşı, karşıya geldiler.

 İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubunun ilk hafta maçında Feriköy ve Küçükköyspor, Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadında seyircisiz maçta karşı, karşıya geldiler.

Güvenlik önlemleri nedeniyle iki tarafında taraftarının alınmadığı maça, her iki Kulübün onayladığı 20’şer kişilik listede yer alanlar içeri alınırken, Stat dışında Feriköy’den 5 kişilik, Küçükköyspor’dan ise 40 kişilik bir taraftar grubu stat dışından tezahüratlarla takımlarına destek verdiler.

Kupaları istemediler
Maçtan önce İASKF adına Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Karaman, gruplarını şampiyon olarak bitiren iki takıma kupalarını vermek istedi ancak iki takım aldıkları ortaklaşa kararla taraftarlarının statta bulunmadığını öne sürerek kupayı takip eden maçta almak istediler.

Feriköy çok iyi başladı
Maça kamptan gelen ve hafta içi Teknik Direktörünü değiştiren ve önemli takviyeler yapan Feriköy, Küçükköyspor karşısında maça fırtına gibi başladı ve ilk 25 dakikada rakibinin kalesini sağlı sollu ataklarla bunalttı.

Maçtan önemli anlar
5.dakikada Orçun’un kafa şutu direkten geri gelirken, 9.dakikada yine Orçun’un kafa vuruşunu Küçkköyspor kalecisi Sercan kornere çeldi.

Feriköy’ün golü ‘geliyorum’ dedi
15.dakikada Feriköy’ün, Alibeyköyspor’dan transfer ettiği başarılı futbolcu Mustafa’nın kafa şutu az farkla avuta giderken, Feriköy’ün ‘geliyorum’ diyen golü 17.dakikada Esat Özcanlı’nın ortasında Orçun’dan geldi 1-0. 30.dakikada ise sağ taraftan gelen ortada, Küçükköy ceza alanı içinde İsmail topun üzerinden atladı, arkasından gelen Mustafa Yalçın düzgün bir vuruş yaparak takımını 2-0 öne geçirdi.

Küçükköyspor canladı ve skoru eşitledi
Feriköy 2-0’dan sonra da net bir gol pozisyonu buldu ancak bu fırsattan yararlanamadılar. Bu pozisyondan sonra Küçükköyspor daha etkili oynamaya başladı ve 35.dakikada kazanılan serbest vuruşta Uğur Kaplandar 25 metreden müthiş bir vuruşla takımının ilk golünü kaydetti. Bu golden 1 dakika sonra ise Küçükköyspor atağında yine Uğur’un şutunda Feriköy savunması topu kale çizgisi önünden uzaklaştırdılar. Ancak yeşil-siyahlı futbolcular Hakem Burak Taşkınsoy’a topun el ile çıkartıldığı yönünde uzun süre itiraz ettiler. 45.dakikada ise Küçükköyspor’un kazandığı kornerde yine Uğur Kaplandar topu kaleye gönderdi. Ön direkteki Feriköy savunmacısının ıskaladığı toğu kaleci Tuncay göremeyince gol çizgisinde son dokunana Ozan Arslanağız ilk devrenin skorunu ilan etti 2-2.

İkinci devrede de etkili bir oyun vardı
İlk devresi müthiş bir mücadeleye sahne olan maçın ikinci yarısında da takımların etkili oyunları vardı. Küçükköyspor 58.dakikada Uğur ile bir gol fırsatından yararlanamazken, 60.dakikada ise Feriköy adına Orçun’un bir kafa şutu daha direkten geri geldi. 62.dakikada ise Feriköy’ün kazandığı kornerde kaleci Sercan’a rağmen kafayı vuran maçın etkili isimlerinden Orçun Güzeldereli takımını 3-2 öne geçirdi. Maçın kalan dakikalarında takımların gol çabaları sonuç vermedi ve Feriköy, Küçükköyspor’u 3-2 mağlup ederek Klasman Grubuna galibiyet ile başladı.

Maçta korkulan olmadı
Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadında iki takım futbolcuları birbirlerine karşı centilmence mücadele ederken sadece maçın uzatma anlarında ufak bir tartışma yaşandı. Bununla birlikte Statta yer alan Küçükköyspor Yöneticileri ve Feriköy taraftarı arasında da herhangi bir gerginlik de olmadı, hatta iki taraf devre arasında yan yana geldiler ve 15 dakikalık devre arasında maçı tartıştılar. Maça Feriköy listesinden girenlerin 10’unun Kulübün bilinen tribün liderleri olduğunu eklemek de gerekir. Protokol tribününde ise Küçükköyspor Başkanı Metin Ebret ve Başkan Yardımcısı Bülent Karakuş ile Feriköy Kulüp Müdürü Mahir Kılıç, 90 dakikayı birlikte izlediler.

Maçta sonra Polis önlem aldı
Stada gelen ancak içeri girme hakkı bulunmayan ve 90 dakika boyunca takımları lehine tezahüratta bulunan Küçükköyspor taraftarları, müsabaka sona erdiğinde Feriköy taraftarını beklediler ancak önlem alan emniyet yetkilileri Feriköy taraftarını stattan geç çıkartarak herhangi bir olaya müsaade etmedi.

STAT: Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı
HAKEMLER: Burak Taşkınsoy, Aşkın Şahin, Erman Yorulmaz
SAHA KOMİSERLERİ: Turgut Arık, Kemal Meriç
FERİKÖY: Tuncay, Serkan Uğur, Esat, Sait, Ömer, Başar (Ümit), İshak, Hatip, Orçun, İsmail Yılmaz (Halit), Mustafa (Onur)
YEDEKLER: Cem, Hüseyin, İsmail Kaya, Cihan
TEKNİK DİREKTÖR: Hüseyin Köse
KÜÇÜKKÖY: Sercan, Tarık (Onur), Uğur Nalbant, Barış, Mikail, Sinan (Uğur Aytekin), Engin, Cumhur (Gökhan), Mehmet Ozan, Uğur Kaplandar, Çağatay
YEDEKLER: Mustafa, Aykut, Erkan, Cihan
TEKNİK DİREKTÖR: Ergün Gelen
SARI KARTLAR: Ömer,  Esat / Barış
GOLLER: Orçun (2), Mustafa / Uğur Kaplandar, Ozan




















Haber-Foto : Ali Kemal Demir
kaynak : yerelfutbol.org

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.