Of Seyrantepe of...

Of Seyrantepe of...

İstanbul U-13 kategorisinde İstanbul Şampiyonası eleme karşılaşmasında Dikilitaş ile Seyrantepe Of takımları Albayrak Stadında karşı karşıya geldi. Seyrantepe Of takımı üstün oynadığı maçı 2-0 kazanıp Türkiye elemelerine gitmeye hak kazandı.


Maç, Albayrak stadında saat 17:00'de başladı. Etkili rüzgarın hakim olduğu sahada kurayı kazanan Seyrantepe Of kale seçimini rüzgarı arkasına alarak yaptı. Maçın başından itibaren kazanmayı isteyen ve etkili oynayan Seyrantepe Of’un etkili atakları ilk dakikalardan itibaren kendini gösterdi. Henüz 1. dakikada soldan kullanılan taç atışında Görkem’in yaptığı ortada Dikilitaş defansından seken topa vuran Eren’in çektiği şut farklı bir şekilde auta gitti. 2. Dakikada sağdan yapılan Seyrantepe atağında Matteo ceza alanına girdi. Yaptığı ortada Dikilitaş savunmasının karşıladığı topa ceza sahası dışından Onur’un vuruşu üstten auta gitti. 7 dakikada Görkem’in ara pasında Ferhat atak yaptı, Ancak Dikilitaş defansı Ferhat’ı faul ile durdurdu. Sağ kanattan Onur’un kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına ortalanan topta kaleci topu almaya çalışırken yere düşünce hakem faul kararı verdi.
Seyrantepe’nin etkili atakları Dikilitaş kalesinde sayısız gol fırsatlarının doğmasına neden oldu. Bu ataklardan 16. dakikada Ferhat bir ara pasta kaleci ile karşı karşıya kaldı. Topu kaleciden de kurtaran Ferhat açısını kaybetmesine rağmen kontrol altına aldığı topa düzgün ve sert vuruşu kale çizgisi üzerinde Dikilitaş defansı tarafından çıkarıldı. 20. dakikada Seyrantepe gole bir kez daha yaklaştı. Onur’un ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Görkem plase bir vuruş ile kalecinin üzerinden aşırttığı top yandan az farkla auta gitti. Eline geçirdiği sayısız gol fırsatlarından güzel oyununa rağmen yararlanamayan Seyrantepe rüzgarı arkasına aldığı ilk yarıda golü bulamadı. 0-0
İkinci yarıda, rüzgârı arkasına alan Dikilitaş’ın etkili ataklar geliştirmesi beklenmesine rağmen, Seyrantepe ilk yarıdaki etkili ve güzel oyununu ikinci yarıda da sürdürdü. İlk yarıya nazaran daha fazla ayağa pas yapan ve topu yere indirerek oynayan Seyrantepe göze hoş gelen futbol oynadı.
Maçın tamamını tek kale oynayarak geçiren Seyrantepe, ikinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen eline alarak 3 golü ofsayt nedeniyle sayılmamasına rağmen 37 ve 58. dakikalarda Furkan’ın attığı gollerle Dikilitaş’ı 2-0 yenerek Türkiye Şampiyonası finallerine adını yazdırdı ve oynadığı futbolla izleyenlere Of Seyranpe Of dedirtdi.











HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.