Olaylı maçı Tarabya kazandı

Olaylı maçı Tarabya kazandı

2.Amatör Lig 5.Grupta Sarıgöl Birlikspor ile Tarabya karşılaştılar. Öncesi ve sonrası olaylı geçen maçı konuk ekip 1-0 kazanarak üst lig avantaj sağladı.

Ligin ilk yarısında oynanan ve 5-3 Tarabya’nın üstünlüğü ile biten karşılaşmanın rövanşı Yıldıztabya Stadında oynandı. Müsabakayı Berkay Erdemir, Semih Koca, Resul Kocameşe Hakem triosu yönetti.

Taraftar yok, Polis var

Tarabya takımının maçtan önce Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurması ve güvenlik önlemi istemesi sebebiyle aralarında Asayiş ve Çocuk Büro Polislerinin de bulunduğu 2’si Komiser olmak üzere 25 Polis Memuru maçta görev yaparken, maçı sadece 9 kişi izledi.

Sarıgöllüler iyi karşılamadılar

İlk maçta kendilerine ağır küfürler edildiğini ileri süren Sarıgöl Birliksporlular, Tarabya takımı sahaya çıktığında rakiplerine tepki gösterdiler. Ev sahibi ekibin 2-3 futbolcusu da konuk ekibin ısındığı alana gidererek sözlü münakaşaya girdi. Bu esnada ısınmaya çıkan Tarabya kalecisi Polislerin yanına gelerek tribündeki az sayıdaki taraftarın kendilerini taşladığını ve küfür ettiklerini Polislere bildirdi.

Tarabya Antrenörü maçın iptalini istedi

Yıldıztabya Stadındaki günün 2.maçının gecikmesi sebebi ile 40 dakika rötarlı başlayan maçtan dakikalar önce Saha Komiseri Şenol Turhan’ın yanına gelen Tarabyaspor Teknik Sorumlusu Cengiz Boz, Sarıgöl Birliksporlu futbolcuların kendilerini tehdit ettiğini ve maçın bu şartlar altında oynanmaması gerektiğini belirterek Hakemlerden maçın tatil edilmesini istedi.

Seronomide tepki

Maç öncesi yan yana gelen iki takım futbolcuları arasında soğuk rüzgârlar eserken, Sarıgöl Birliksporlu futbolcular, seronomide rakip futbolcuların ellerini tepki olarak sıkmadılar. Daha sonrasında da iki takım kaptanı birbirlerine başarı dilemeden yerlerine geçtiler.

Hakem çok güzel yönetti

Sıkıntılı başlayan maçın Hakemi Berkay Erdemir, 9 defa sarı kartına başvururken, Yardımcıları ile uyum içerisinde çok başarılı bir 90 dakika yönetti.

Tarabya golü 82’de buldu

İlk devresi 0-0 sona eren maçın 82.dakikasında girdiği pozisyonu iyi değerlendiren Sarıyer ekibi 1-0 öne geçti. 89.dakikada ise Tarabyaspor ceza alanında Sarıgöl Birliksporlu Serkan İsmail Yalın rakibi ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Gaziosmanpaşa temsilcisinin futbolcuları bu pozisyonda penaltı beklerken, Hakem oyunu devam ettirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve tansiyonu yüksek maçı Tarabyaspor 1-0 kazanarak puanını 29 yaptı ve 3.sıradaki yerini korudu. Sarıgöl Birlikspor ise bu skorla 12 puanla 7.sırada kaldı.

Maç bitimi olaylar çıktı

Maçın bitiş düdüğünün ardından oyun alanı karıştı. Sarıgöl Birliksporlu Serkan İsmail Yalın’ın Tarabyasporlu İhsan Güngör’e tokat atması ile başlayan olaylarda iki takım futbolcuları arasında kavga çıkarken, Polisler olaya anında müdahale ederek Tarabyasporluları sahadan çıkartmayı başardılar. Bu olaylar sırasında konuk ekibin kaptanının suratının kanadığı görüldü. Sarıgöl Birliksporlu futbolcu ise göğsünden yaralandı.

İsmail Yalın Polisi suçladı, Polis ise Tarabyasporluları

15-20 dakika süren olaylarda Hakem Berkay Erdemir, sahanın içinde kalarak olayları seyretti. Bu sırada Sarıgöl Birliksporlu futbolcular ile Polis Memurları arasında olaylar yaşanırken, ev sahibi ekibin futbolcuları kaptanları Serkan İsmail Yalın’ın göğsündeki darp izlerini göstererek Polislerin kendilerini vurduğunu iddia etti ve sivil kıyafetli bir Polis Memurunu işaret ederek kendisinden şikayetçi olduklarını söylediler. Ancak suçlanan Polis memuru, futbolcuya kendisinin değil, Tarabyasporluların vurduğunu söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.

Sarıgöl Birlikspor’dan 3 ihraç

Maçın ardından Hakem Berkay Erdemir, olaylara karıştıkları gerekçesi ile Sarıgöl Birlikspor’dan Serkan İsmail Yalın (5), Gökhan Üzüm (6) ve Fatih Tetikel’i ceza alması için rapor etti.

tarabyaspor1.jpgtarabyaspor2.jpgtarabyaspor3.jpgtarabyaspor4.jpgtarabyaspor6.jpg

tarabyaspor5.jpg

 

Haber-Foto : Ali Kemal Demir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.