‘Ölüm tehditlerine 84 dakika dayanabildik’

‘Ölüm tehditlerine 84 dakika dayanabildik’

Arnavutköy Belediyespor Kulübü, Zeytinburnuspor deplasmanında yaşadıklarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Kulüp Zeytinburnuspor’a, emniyet güçlerine ve hakem Nuri Bingöl’e tepkili.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:
Zeytinburnuspor maçı öncesi tribün gruplarının sosyal medyada Arnavutköy Belediyespor Kulübü’ne yönelik şiddet içeren mesajlar yayınlaması ve küme düşme mücadelesi veren Zeytinburnuspor takımının bu maça hayati önem verdiğini öğrendiğimiz için karşılaşma öncesi bir dizi önlemler aldık ancak ne yazık ki bunların yetersiz olduğunu gördük.

Stat önünde taş yağmuruna tutulduk
Trajikomik olaylar zinciri stada ilk giriş dakikalarımızdan itibaren başladı. Zeytinburnu Stadı ana kapı girişlerini tutan taraftarların saldırma ihtimali üzerine kafile yönünü stadın arkasına çevirdi ve emniyet otoparkı tarafında stada giriş yapmak istedi. Otopark görevlilerinin kapı önünde biriken taraftarların otobüse taş atmalarına izin verir şekilde kapıları açmaması üzerine taraftarların otobüse 7 torpil atılırken sağ ve sol taraftar taş yağmuru geldi. Bu saldırı futbolcular üzerinde gerginlik yarattı. Takım otobüsünde bulunan futbolcuların güvenlik güçleri gelene kadar otobüsü terk etmeme kararı, trajikomik olayın sahadaki ikinci perdesinin yaşanmasına neden oldu.

Emniyet geç geldi
Arnavutköy Belediyespor Kulübü olarak7 Şubat 2013tarihinde Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, maçın önemini anlatarak, can güvenliğimiz için stada geliş ve gidiş sırasında yardım istedik. Ancak Çevik Kuvvet, bizim stada girişimizden 45 dakika sonra geldi.

Maç öncesi tehdit edildik
Trajikomik olaylar bununla kalmadı ve devam etti. Sahaya çıkmak ve ısınmak isteyen Arnavutköy Belediyespor futbolcuları çıkış kapısına yöneldiği sırada karşılarında Zeytinburnuspor taraftarlarını görünce soyunma odalarına geri dönmek zorunda kaldı. Zeytinburnu taraftarlarının sahaya çıkmak isteyen futbolculara yönelik “Şampiyon oldunuz ya, sahaya çıkmayın ya da sahadan ölünüz çıkar” tehditleri karşısında konuk ekip futbolcuları maçın başlama saati süresince soyunma odalarına hapsoldular .

Karşılaşmayı yöneten Nuri Bingöl’ün karşılaşma için TFF yöneticileri ile görüşmesi sonrası ‘saha içi güvenliğin sağlanması sonrası karşılaşmanın başlayacağı’ bilgisi teknik heyetlere ulaştı. Maç saati 14.15’ti, çevik kuvvet polisinin sahaya intikal ediş saati 14. 45’ti.

Evlere şenlik görüntü
Zeytinburnu Stadı’nda tribünler ve çim sahayı birbirinden ayıran 9 ayrı kapının 7 tanesi kilitli olmadığından evlere şenlik görüntüler vardı. İsteyen elini kolunu sallaya sallaya girdi. Maçın başlama saati içinde bile saha içinden girip tribünlere çıkan taraftar görüntüleri dikkat çekti.

Tombulel’in sözleri şok etti
30 dakika gecikmeli başlayan karşılaşmada ilk golü bulan Zeytinburnuspor’un taraftarı sakinleşti. Maçın ilk yarısı olaysız tamamlandı. İkinci yarı başlarında Arnavutköy Belediyespor eşitliği yakalayarak skoru 1-1’e getirdi. Tribünlerden yükselen küfürlü sataşmalara Zeytinburnuspor Kulüp Başkanı Sayın Ünal Tombulel’in basın mensupları yanında yapmış olduğu konuşmalar dikkatlerden kaçmadı. Sayın Tombulel’in taraftarlara yönelik “Bu maçta yardım etmeyeceksiniz de ne zaman edeceksiniz, bağırın”, sahaya dönüp ikili mücadele eden futbolcusuna yönelik “Saldırın, kırın bacaklarını, indirin şu yedi numarayı” sözleri karşısında şok olduk.

Kalecimize saha içinde taciz
Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında gelen Arnavutköy Belediyespor ikinci golü tüm tribün olaylarını ateşlemeye yetti. 1-2 öne geçen Arnavutköy Belediyespor futbolcularına karşı 67.dakikadan itibaren başlayan saldırılar hakem Nuri Bingöl’ün de dikkatini çekti. Saha içine giren bir takım şahıslar kalecimiz Mustafa Eren’e karşı sözlü sataşmalarda bulundu. Bu kişiler hakem tarafından sahadan atıldı.

Zeytinburnu futbolcularına tepki
Karşılaşmanın 83. dakikasında kullanılan serbest atış Arnavutköy Belediyespor kalesinde karambol oluşmasına neden oldu. Topu kaleye göndermek adına futbolcularımızın boğazına saldıran Zeytinburnuspor futbolcularının tavırları sonrası karşılaşmanın skoruna eşitlik geldi: 2-2

Son çare sahadan çekildik
Gol sonrası sahada tüm futbolcuların küfürlü tahriklerine kulak tıkayan Arnavutköy Belediyespor futbolcuları karşılaşmanın sertleşmesi üzerine yedek kulübelerine dönerek hocalarından yardım beklediler. Artık dayanacak sabrı kalmayan Arnavutköy Belediyespor Teknik Direktörü Adnan Keskin, tribünlerden sahaya inerek saha içerisinde dolaşmaya başlayan Zeytinburnu taraftarlarını hakeme işaret etti. Ancak Hakem Nuri Bingöl bu ortamda maçı devam ettirmekte ısrarlı olunca Keskin de takımını sahadan çekti. Artık kararı TFF İstanbul İl Temsilciliği verecek.

84 dakika dayanabildik
Maç sonrası açıklama yapan Arnavutköy Belediyespor Teknik Direktörü Adnan Keskin ve Futbol Şube Sorumlusu ve Başkan Yardımcısı Faruk Ceylan, “Ölüm tehdidi altında ancak 84 dakika sahada kalabildik. Maçın 2-2’ye gelmesi sahada atmosfer iyice gerildi. 11 futbolcumun sağlığı ve kafilemizin sahadan zarar görmeden çıkabilmesi adına takımımızı sahadan çekmek zorunda kaldık. Yıllardır disipliniyle bilinen Nuri Bingöl hocamızın meşhur sarı ve kırmızı kartları bu maçta sanıyoruz kendi can güvenliği adına çıkmadı. Bu da trajikomik olayların son halkası olmuştur. Karşılaşmanın 84. dakikasında skorbordun 9-0’a getirilmesi ayrıca düşündürücüdür.”

yerelfutbol.com
HABER: MURAT DEMİRCİ
FOTOĞRAFLAR: ARİF YILDIRDI&MURAT DEMİRCİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.