Şampiyon Çekmeköyspor

Şampiyon Çekmeköyspor

2013-2014 1.Amatör Lig 14 grupta Çekmeköyspor namağlup şampiyon oldu. Liglerin başlamasına 25 gün kala Aydın Dursun ve Özgür Arslan yönetiminde hazırlıklarına başlayan ekip 1. Amatör Lig’de bir çok başarıya imza atarak şampiyon oldu.

Hazırlıklarına ilçe takımlarından 1877 Alemdağ maçı ile başlayan Çekmeköy ekibi, Gülsüyu, Çakmak , Kocaeli Süper Amatör ligde şu anda lider konumda olan Kandıra Gençlerbirliği  ile devam ettiği tüm hazırlık maçlarını kazandı. Son hazırlık maçında 3.lig ekibi Sancaktepe ile oynayan Çekmeköyspor tüm sezon boyunca sadece bu maçta 3-2 yenildi. Lige Ortaçeşme maçıyla başlayan Çekmeköy toprak sahada ilk ve tek puan kaybını yaşadı, maç 1-1 berabere sonuçlandı. Sezonun geri kalan 19 maçından arka arkaya galibiyetler ile ayrılan Kırmızı Lacivertliler, ligde rakip kalelere 90 gol gönderirken kalesinde 16 gördü. Aydın Dursun ve Özgür Arslan geçen yıl Şilespor’u Süper Amatör lige çıkardıktan sonra bu sezonda Çekmeköyspor’u Süper Amatör lige çıkarma başarısı gösterdi. Geçen sezon Şilespor bu sene Çekmeköyspor’da olduğu gibi kendi sahasasında rakip takımlara tek puan dahi vermemişti.
Şampiyon Çekmeköyspor Futbolcu Analizi:
1. Rıdvan : Çok tecrübeli iyi bir kaleci. Sakin oyunu iyi takip eden çok daha üst liglerde oynaması gereken bir kaleci. Sezon boyunca tüm maçlarda görev aldı. Ara transferde Kartepe Suadiyespor'la anlaştı.
2. Serdar Yağcı : Fizik gücü iyi olduğunda seyredilmesi mükkemmel bir sağbek. Hem oyunu iyi kurup hem de adam eksilte bilen 90 dakika boyunca bir açık gibi oynayana defansta olması gerektiği duran kişilikli düzgün takım arkadaşları tarafından sevilen bir sporcu. Bu sezon 4 gole imza attı
3. Yasin Akkoş : Bitmek bilmeyen bir enerjiye sahip çok çabuk hücumu seven bir hocanın kesinlikle çalışmak istediği spor Ahlakına sahip mükkemmel bir sporcu. 90 dakika boyunca hücumda ve defansta gösterdiği performans hep aynı ritmini yakaladığında onun kanadında oynayanı işi gerçekten zor. Tüm sezon boyunca yaşadığı sakatlıktan dolayı sadece 2 maç forma giyemedi. 1 gole imza attı
4. Muammer Özenen : Çok disiplinli, yüreği ile oynayan sezon boyunca tek bir idman bile kaçırmadan tüm maçlarda oynayan 2 futbolcudan biri. Kendine iyi bakan çalıştığı hocanın işini kolaylaştıran Ahlaklı bir futbolcu. Tüm maçlarda forma giymesine rağmen sadece bir sarı kart gördü sezon içinde genelde stoper oynadı zaman zaman sağ bekte de görev aldı ve bu sezon 1 gole imza attı.
5. Abidin Taş : Çok yetenekli, hem defansif hem ofansif iyi oyun kurabilen disiplinli olduğunda takımına çok fayda sağlayan bir oyuncu sezonu çok iyi geçirdi orta sahada çok başarılı işlere imza attı. 10’un üzerinde gole imza attı bunların yarısı duran toplardan. Topun başına geçtiğinde ipleri eline aldığında arkadaşları gerçekten çok rahat.
6. Ahmet Yeşiltaş : Çok tecrübeli, hırslı ve istekli devamlı ayağa top yapan pas akışını çok iyi sağlayan topun rakipte olmasını asla kabul etmeyen ileri ve dikine oynamayı seven takım için çok faydalı, iyi sezon geçiren tam bir kurt.
7. İsmail Aksu : Takımın en golcü oyuncusu. Defansın arkasına çok iyi sarkan, direk gole gidebilen ender futbolculardan biri. Golü koklayan bir yapıya sahip. Kendine bakar idmanları aksatmazsa çok daha iyi yerlere gelebilecek özelliklere sahip yolu açık bir sporcu. Sezonu 20 gol atarak tamamladı 10 üzerinde asist yaptı.
8. M.Emin Taşdelen : Çok büyük yetenek ve bir o kadarda şansız. Böyle bir yeteneğin çok daha üst liglerde olması lazım kilo sorununu giderebilirse futbol zekası ve takımı oynatmadaki becerisi onu çok daha üst liglerde oynamasını sağlar. Oynadığı oyunla keyif veren iyi bir sporcu duran toplarda ki başarısı tartışılmaz oyun zekası ile her an maç alabilecek kapasiteye sahip.
9. Erdi Duran : Bu ligin üstünde bir forvet yaşı genç, ayağında iyi top tutabilen sol ayaklı santrafor. İyi şut atan orta sahasını oynatabilen yüksek toplara çıkan topu saklayan ve takımı dinlendiren yetenekli ve ahlaklı bir futbolcu. Bu sezon 18 gol attı.
10. Y.Emre Çiftçi : Mükkemmel bir sezon geçiren belki de ilk defa stoper oynayan işini çok iyi yapan fizik gücünü çok kullanan hava topu uzmanı olan bir futbolcu. Toplam 5 gole imzasını atan futbolcu bu sezon stoper, ortasaha ve forvet mevkilerinde görev yaptı.
11. M. Şefik Aktaş : Sol ayaklı olmasına rağmen sezonun birçok maçını sağ açık olarak oynayan, mükkemmel ters toplar atabilen ayağa pas yapmayı seven, içeri girip cepheden şut atabilen çok faydalı sezon geçiren futbolculardan biri. Yaşadığı sakatlıklar dışında sezonun tüm maçlarında görev aldı forvet, ve orta sahada da görev yaptı.
12.Yusuf Güngördü : Çok genç olmasına rağmen takımın en çok gol atan 2. oyuncusu şut atmayı seven, ayağında topu tutabilen, orta sahaya yardım yapan hava topuna çıkmaktan çekinmeyen, mücadele yapmayı seven çok düzgün ve takımdaki ağabeyleri tarafından sevilen bir futbolcu. Bu sezon 19 gole imza attı
13. Cengiz Gür : Yeteri kadar forma şansı bulamasa da sahaya girdiğinde elinden geleni yapan, başarılı maçlar çıkaran takımına fayda sağlayan disiplinli ahlaklı bir futbolcu. Bu Sezon stoper ve ön libero mevkiinde takıma katkı sağladı.
14. Osman Gürmen : Bir çok maçta onbir oynayan, oynadığında takıma katkısı olan işini yapan iyi yapan sakin ahlaklı bir stoper. Bu sezon 1 gole imza attı.
15. Ferat Şengü: Çok genç Fenerbahçede alt yapı eğitimi alan futbolu iyi bilen fakat geçirmiş olduğu sakatlıklardan dolayı yıpranan ve öz güvenini kaybeden oyuncu kendini toparlayarak iyi bir sezon geçirdi zaman zaman ilk 11 de forma giydi, genelde maçların 2. yarısı oyuna girip çok da fayda sağladı. Yaptığı asistler ve attığı gollerle yeteneğini ortaya koydu.
16. Umut Toprak : Çok forma şansı bulamayan gençlerden biri. Oynadığı maçlarda görevini yaptı. Bu sezon tecrübe kazandı gelecek sezonlarda daha fazla forma şansı bulacağı kesin.
17. Safa Can Mimaroğlu : Sezona iyi başladı daha sonra moral bozukluğundan durakladı 2.yarı maçlarında on bir şansını çok iyi kullandı 2.yarıyı mükemmel maçlar çıkardı. Raket gibi sol ayağıyla adrese teslim ortalarıyla bir çok gole imzasını attı. Bu sezon orta saha ve sol bek mevkilerinde başarıyla görev yaptı.
18. Ersin Buyruk : Çok süratli iyi bir açık oyuncusu son vuruşları ve iyi bir kuvvet kazanırsa çok daha faydalı olabilir iyi sezon geçirdi diyebiliriz, daha da iyi olabilirdi. Bir çok asist yaptı ve 2 gole imzasını attı.
19. Ali Tokgöz : Tecrübeli ve çalışkan bir yapıya sahip görev verilen maçlarda görevini çok iyi yapan oyunculardan iyi bir takım oyuncusu. Maçlara sonradan dahil olarak takım arkadaşlarına destek oldu. Özkan Türkkorkmaz : Forvet oyuncusu zaman zaman ikinci yarılarda forma şansı buldu 3 gole imza attı.
Burak, Ufuk, Oğuz, Oğuzhan, Yunus :
5 Genç futbolcu sezon boyunca idmanları kaçırmadı zaman zaman forma şansı bulan futbolcular bu şansı iyi değerlendirdiler ve tecrübe kazandılar. Sezonun geri kalan kısmında genç takımda oynayan futbolcuların yaşıtlarına göre kalitesi tartışılmaz.
Aydın Dursun ve Özgür Arslan: Bu ikili geçen yıl Şilespor’u mütevazi kadrosuyla Süper Amatöre çıkarmıştı. Bu sezon Çekmeköyspor’da aynı başarı tekrarladı. Kurulan iki takımın ortak özelliği ahlakları ve son dakikalara kadar rakibe saygı duyarak oynayıp çok koşan takımlar olmaları. İki takımda kendi evinde rakiplere tek puan dahi vermediler. İkilinin uyumu ve futbol anlayışları futbolcularına güven veriyor. İkilinin sezonun başlamasına 25 gün kala takımın başına gelip kurdukları takımın yakaladığı başarı bilgi beceri ve tecrübelerini ortaya koyar nitelikte. Alt yapıdan da sorumlu olan Aydın Dursun burada spor ve sahadan önce futbolcuların ahlaki gelişimine önem veriyor. Ahlaklı bir futbolcunun tüm eğitimleri alabileceğini söylenen Aydın Dursun, Ahlaki eğitimin alt yapının birinci kuralı olduğunu söylüyor.


























Haber-Foto : Muammer Özenen

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.