Şampiyonlar Kupası ve iki Balkan Kupası

Şampiyonlar Kupası ve iki Balkan Kupası

İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü mezunu olan Yunus Öçal, Eczacıbaşı ve Türk Hava Yolları'nda görev almış, bayan voleybol milli takımında çeşitli görevlerde bulunmuştur.

 

İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü mezunu olan Yunus Öçal, Eczacıbaşı ve Türk Hava Yolları'nda görev almış, bayan voleybol milli takımında çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Yunanistan Kadınlar A1 Ligi takımı AEK'in teknik direktörü

Yunanistan'daki macerası, eski kulübü Türk Hava Yolları'nda birlikte forma giydiği ve Yunan milli takımının teknik direktörlüğünü yaptığı Marcello Abbondanza ile başladı. 20 Mayıs'tan bu yana Yunan milli takımının yedek antrenörü olan Türk teknik direktöre AEK kulübünün sizi asıl teknik direktör olarak görüp görmediğini sorduğumda, Marcello Abbondanza'nın sürecin ön saflarında yer aldığını söyledi.

Türk Hava Yolları'nda kalan Ösal, transfer sürecinin AEK takım liderinin telefon görüşmesiyle başladığını söyledi. Süreci nasıl yöneteceğini pradabet düşündükten sonra kariyerine Yunanistan'da devam etmeye karar verdi.

2018 yılından bu yana Türk Hava Yolları'nda destek antrenörü olan Osar, Kasım ayında AEK takımının baş antrenörü olarak göreve başladı. Neredeyse 2 aylık takım başlangıcını içerir.

Yunus Osar'dan sonra AEK sonuçları:

AEK Atina 3:1 Panathinaikos

ASP Thetis 2:3 AEK Atina

AEK Atina 3:0 AO Aigaleo

Ilysiakos 0:3 AEK Atina

AEK Atina 3: 2 AO Makopoulo

Kulüpleri Türkiye'deyken beş maç kaybettikten sonra 7 Ocak'ta Paok için mücadele etmeyi hedeflediklerini söyleyen Osar, her şeyin tamamen farklı branşlarda mücadele ettikleri kulüplerde yapılıyor.

"2-3 antrenmandan sonra takım değişti"

AEK kulübünün olgun bir kulüp olduğunu sözlerine ekleyen Türk teknik direktör, hedefinin takımıyla Avrupa'da başarılı olmak olduğunu söyledi. Kaptan pradabet giriş olduktan sonra her gün video yayınlayacağını ve takımla toplantılar yapmaya başlayacağını, oyuncuların kendilerini kontrol ederek özgüven kazanmalarını sağlayacağını söyledi.

Ösal, iki üç antrenmandan sonra takımın değiştiğini söyledi. Menajer, kadrosunda yetenekli bir oyuncu olduğunu söyleyerek, ayrılığın kulübün eski menajerinden memnun olmaması nedeniyle olduğunu da sözlerine ekledi.

"Türkiye voleybolda çok ileride"

Yunanistan'daki hayatın Türkiye'dekine çok benzediğini, kültür farkı olmadığını söyleyen Osar, bir dahaki sefere Türk teknik direktörün kendisine eşlik etmesini umduğunu söyledi. Yunanistan'da göreve başladıktan sonra Türkiye'nin voleybolda birçok yönden önde olduğunu söyleyen Yunus Öçal, "Burası Yunan voleybolunda geride" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.