Şampiyonun adı “Mavi beyaz“

Şampiyonun adı “Mavi beyaz“

Bölgesel Amatör Lig 25 hafta 11 grup Şampiyonluk mücadelesini olan Tuzlaspor, İncirlispor arasında ki karşılaşmayı izlemek için Tuzlanın yoluna erken saatte tuttum. İçimde bir heyecan bir okadar da mutluluk vardı. Yıllar önce aynı duyguları Kırklarelispor

Bölgesel Amatör Lig 25 hafta 11 grup Şampiyonluk mücadelesini olan Tuzlaspor, İncirlispor arasında ki karşılaşmayı izlemek için Tuzlanın yoluna erken saatte tuttum. İçimde bir heyecan bir okadar da mutluluk vardı. Yıllar önce aynı duyguları Kırklarelispor’la yaşayan biri olarak yine bir 3 lige çıkacak takımın coşkusunu yaşamak bende bir heyecan yaptı. Tuzlaya yaklaştıkça Mavi beyazlı renklerin çoğaldığını görmek hiçte zor olmadı.

Maçın başlamasına 2 saat olmasına rağmen tribünler tıklım, tıklım dolmuş bir o kadar da dışarıda kalan taraftarın oluşunun yanı sıra gelin gibi süslenmiş Tuzla Belediye Stadı tarihi bir güne imza atmak için dakikalar saymaya başlamış gibiydi. Ne var ki havanın kapalı oluşu futbol oynamaya son derece müsait ortamın oluşması 3 ligin kapısını ardına kadar açık olmasını fırsat bilen Mavi beyaz renklere gönül vermiş 7'den 77'e herkesin koşarak Tuzla Belediye stadına takımlarının bu başarısına tanıklık etmek adına hınca doldurdu. Tribünlerin çoşkulu tezahüratları saha ya çıkan Tuzlaspor’lu futbolcuları, Teknik heyeti yönetim kurulunu emeği geçen herkesi coşkulu bir şekilde tribüne çağırıp alkışlaması maçın bitiş düdüğüyle yaşanacak sevincin habercisiydi.
 

Mavi beyaz Tuzla

Tüm bu güzellikleri en iyi şekilde karelemek ve video çekimlerini alabilmek adına makinama pil almak için Tuzla sokaklarını turlama fırsatım oldu. Tabi o heyecanı da biraz olsun dağıtmak adına da iyi bir çözümdü. Hemen her pencerede mavi beyaz bayrakların asılı olduğunu neredeyse tüm esnafın mavi beyazlı renklerle süsledikleri vitrinleri dikkatimizden kaçmadı.

 

Tuzla yerel basını işini çok iyi yapıyor.

Hayranlıkla takip ettiğim yazılı basın gerekse görsel ve internet üzerinde çok beğeniyle takip ettiğim Tuzla yerel basının maça ilgisi üst düzeydeydi.  An be an her anı manşetlerine taşıyor olmaları bulunmayacak bir fırsat gibi takımlar için. 

Devlet erkânının maça ilgisi büyüktü

Mücadelenin başlamasına az bir süre kalmasına yakın stada Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve devlet erkanı da protokoldeki yerini aldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın stada girişiyle birlikte Tuzlaspor taraftarı başkan Yazıcı’yı coşkuyla karşıladı.

 

 

Tebrikler M.Köksal Terzi hocam.

Teknik Direktör M.Köksal Terzi ile ilgili o gün yaşadıklarımı yazmadan önce sayın Terziyi biraz tanıyalım.

1967 yılında Rize' de doğdu. Evli ve bir çocuk babası. Anadolu Hisarı Kulübü’nde Profesyonel olarak sürdürdüğü futbolculuk hayatını 22 yaşında geçirdiği sakatlık sonrası bırakmak zorunda kaldı. Bir yıl sonra aynı takımı çalıştırarak A takım düzeyinde Teknik Direktörlük hayatına başladı. 1986 yılında başlamak üzere dört yıl Ümraniye spor alt yapısında Teknik Direktörlük yaptı. Sırası ile: Bir yıl Anadolu Hisarı, ikisi profesyonel lig, biri Deplasmanlı Amatör lig, yedisi Amatör Lig olmak üzere on yıl Ümraniyespor, bir yıl Üsküdar Anadolu, iki yıl Çakmakspor, iki yıl Tuzlaspor, bir yıl Sultanbeyli Belediyespor da Teknik Direktörlük yaptı. Son iki yıldır ; önce SAL İstanbul Şampiyonu olarak BAL’a yükselen, bu yılda BAL 11.grup şampiyonu olarak 3.lige yükselen Tuzlaspor’da Teknik Direktör olarak görev yapmaktadır. Yüksek öğretimini 1989 yılında Marmara Üniversitesi Spor Akademisinden mezun olarak tamamladı. 1993 yılında yine Marmara Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Tıp Bölümü’nde ‘Ayak Bileği Kaslarının Futbol Üst Vuruş Tekniğinin Geliştirmesine Etkileri’ konulu tezi ile yüksek lisansını başarı ile bitirdi. Halen TÜFAD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesidir.

Stada girer girmez ilk olarak karşılaştığım isimlerin başında M.Köksal hocam geldi. Hatırlayacağınız üzere hocamız aylar önce konuğumuz olmuş tv kanalında konuk etmiştik. Karşılaşma öncesi kısa bir sohbet etme şanssımızda oldu.

Ne zorluklarla geldiğini sezon içinde yaşanan sıkıntılara rağmen başarıyı yakalamalarından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Terzi’e bizlerde başarısından dolayı tebrik etmekte gecikmedik.

 

Tuzlaspor’un başaracağını her defasına dile getirdik.

Bölgesel Amatör Ligin başlamasıyla birlikte İstanbul takımlarının yer aldığı özellikle 11 grup takımlarını öyle mercek altına aldık ki daha ilk 5 haftada ligin sonunu görür gibiydik. Neticede ne kadar doğru tespitler yaptığımızı lig sonunda gördük. Tv ekranlarındaki son programım olan Haftaya bakış programının çekimlerinin yapıldığı haftada Sultanbeyli – Tuzlaspor, maçı öncesinde “ Tuzlaspor Şampiyon olur Sultanbeyli Bld.Spor’u yener” diyerek takıma olan güvenimizi de ortaya sermiş olmamızın haklı gururunu da yaşamış olduk.  Tabi ki de Tuzlaspor’lu  inanmış başarılı ve tecrübeli ekibin bunda payı çok büyük.   

Yakup, maça damgasını vurdu.

Karşılaşmanın  ilk yarısı iki takımın kontrollü oyunu benimsemesi neredeyse maçın kitlenmesine neden oldu.   Şampiyonluk için mutlak galibiyete ihtiyacı olan taraf mavi beyazlılar mücadelenin ikinci yarısında oyuncu değişikliği ve taktiksel değişiklerle maça hakimiyetini hissettirdi. İlk gol duran topla bulan Yakup, sonrasında attığı ikinci gol akıl doluydu.  Kalecinin önde olduğunu gördüğü pozisyonda topu aşırtma vuruşla uzak kale direğinden filelerle buluşturması bir anda skoru 2-0’ getirdi. Oldukca rahatlayan Tuzlaspor, üçüncü gole ve şampiyonluğa imza atan Yakup’tan geldi ve mücadele 3-0 skorla tamamlandı.  Ligin son haftasında aylar önce ligden çekilen Çenesuyu Plaj yolu takımının ligden çekilmesiyle şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

İstanbul’a ve Camianıza yaşattığınız başarıdan dolayı sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır.

Teşekkürler Tuzla

Teşekkürler Tuzlaspor

Teşekkürler Mavi Beyazlılar

 3. Ligde sonsuz başarılar dilerim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.