Sarıgazispor'dan Çanakkale Gezisi

Sarıgazispor'dan Çanakkale Gezisi

İstanbul 1.Amatör lig takımlarından Sarıgazi Spor Kulübü, Teog sınavına giren futbolcularına moral tazeleme ve ligi başarı ile tamamlayan Altyapı oyuncularının başarılarından dolayı bir etkinlik düzenleyerek, sporcularını Çanakkale Gezisi ile ödüllendirdi

Kafile Başkanlığını Sarıgazispor Kulüp Başkanı Serdar Turhan'ın yaptığı Çanakkale Gelibolu Yarımadası, Güney ve Kuzey Cepheleri gezisine, Altyapı futbolcuların yanısıra Velilerinde katılmasıyla 45 kişi ile 1 Mayıs Cuma Gecesi yola çıkıldı.

Sporcu ve Veliler ilk defa Çanakkale'yi gezme ve ziyaret etme imkanı yakaladıkları geziden son derece memnun kaldıkları ve herkesin görmesi gerektiği açıklamasını yaptılar.  Sırası ile Kilit Bahr, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı ve Deniz Savaşları, Rumeli Mecidiye Tabyası, Şahindere Sargı Yeri Hastane Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Ertuğrul Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı, Anafartalar Ovası, Bigalı Köyü ve Müzesini ziyeret eden Sarıgazispor kafilesi yokluk içersinde inanmışlığın verdiği kuvvetle düşmana karşı verilen destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını hissettiler.

Turizm rehberi eşliğinde anıt mezarları ve şehitlikleri gezen Sarıgazispor'lular anlatılanlar karşısında duygu yoğunluğu yaşadılar.

Çanakkale Gezisini düzenleyerek kafile başkanlığı yapan Serdar Turhan " Öncelikle bu gezi için bizlere her türlü imkanı sağlayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'e, Kültür Müdürü Mehmet Emin Yavuz ve Osman Taştekin'e Kulübüm ve sporcularım adına sonsuz teşekkür ediyorum. Çanakkaleyi her Türk insanının mutlaka görmesi gerekiyor, Çanakkale Savaşında Atalarımızın ve Dedelerimizin hangi şart ve ortamlarda nasıl bir mücadele verdiğini  hangi imkan ve şartlarda çarpıştığını yerinde dinledik. Tarih Kitaplarımızda yazan ve anlatılan olayları yerinde görerek bilgi sahibi olduk. Gezi çerçevesinde anıt mezarları ve şehitlikleri gördük bu bizde büyük bir haz bıraktı" açıklaması yaptı. Turhan ayrıca futbol kulübü olarak değil spor kulübü olarak tüm branşlarda sosyal projelerinin ve etkinliklerin devam edeceği bilgisini sözlerine ekledi.

Tarih kokan Çanakkale'de bol bol fotoğraf çekilerek tarif edilemez bir mutluluk yaşayan Sarıgazispor kafilesi 2 Mayıs Akşamı İstanbul'a döndü.

sarigazispor1-012.jpgsarigazispor2-012.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.